pátek 18. února 2011

Diskuse posluchačů - archiv č. 1


18.02.2011 16:02 - 01. Diskuse posluchačů -trvalý odkaz

Diskuse posluchačů - archiv č. 1

Ostré názory
Dosavadní komentáře (108) byly archivovány, protože sloupec komentářů je už příliš dlouhý a odsunuje okénko pro vkládání textu. Tento archiv je určen pouze ke čtení komentářů.  Pro pokračování diskuse a vkládání komentářů klikněte ZDE .
  
Komentáře
[1]18.02.11 21:53:10Tomáš Němec - www - 
Pokud sem budete psát komentáře, musíte před odesláním napsat ověřovací kód. Na blozích lidé.cz se bohužel stává, že než člověk napíše příspěvek, časový limit kódu vyprší a příspěvek se neuloží. Doporučuji před odesláním příspěvek zkopírovat a po odeslání se přesvědčit kliknutím na slovo komentáře, zda se komentář uložil. V opačném případě vložte znovu a opište nový kód, který se objeví. Délka jednoho komentáře je max. 1000 znaků. Při delším textu vložte další komentář. Vlevo je počítadlo zbývajících znaků. Komentáře se řadí od nejnovějšího po nejstarší.
[2]18.02.11 22:21:44Tomáš Němec - www
1. část: --------- Po dvou týdnech vysílání Ostré dvojky se, bohužel, požadavky posluchačů na webu opakují a dlouholetí posluchači Prahy jsou citliví na to, když někdo napíše, že je s nějakým pořadem spokojen. Je docela dobré, že jednotliví redaktoři do té diskuse nezasahují, protože by to vyvolalo další vášně. Protože já se se svou identitou netajím, jako jakási přezdívka "Svišť Phil", dostal jsem začátkem týdne na svůj e-mail nepodepsanou zprávu, kde mě pisatel, patrně z rozhlasu žádá, abych uvedl na pravou míru některé mylné názory, které se v diskusi stále opakují. Ty zásadní se týkají Domina, Periskopu, pana Hromádko, pana Jana Petránka a zvuku stanice. Budu je interpretovat v druhé části komentáře.
[3]18.02.11 22:32:51Tomáš Němec - www
2. část: ----------- 1. Co se týče Domina, Periskopu a pana Hromádko - pan Hromádko je nemocen a už rozhodne Domino dělat nechce. Periskop by měl přejít na rádio Leonardo, možná i s panem Hromádko, pokud mu jeho zdravotní stav dovolí. A jen tak mimochodem, nynější forma Domina se sice nelíbí dospělým posluchačům, ale mezi dětmi má dost podstatnou kladnou odezvu. ------------ 2. Totéž pan Petránek - je též dost těžce nemocen, a tim je ovlivněno jeho hostování v pořadech ČRo. Takže žádná cenzura... ------------- 3. Zvuk stanice je ovlivněn seřízením tzv. optimodu, coz je zařízení automaticky vyrovnavajici hladinu zvuku. Muzika se moduluje na menši úroveň, slovo na větší, ovšem optimod to vše dorovná do stejné úrovně. Proto Praha zní tak jak zní, optimod je prý seřizoval odborník.
[4]19.02.11 17:06:44Kebrdlová
No nevím, jak dalece jsou ty informace od neznámého informátora pravdivé. Pan Petránek byl nedávno hostem na ČT v asi dvouhodinové diskusi k Egyptu, nezdálo se, že by byl nějak vážně nemocen. Mluvil dlouho a fundovaně. Zároveň jsme byla nedávno hostem pořadu "Šanson věc veřejná", kde je pan Petránek pravidelným účastníkem a rovněž vypadal celkem při síle :-)) A dokonce tam vyjádřil svůj kritický názor na poslední změny na naši "Dvojce", které údajně sdělil i panu Ostrému. Tak myslím, že to s tou jeho "nemocí" bude asi všelijaké ...
[5]19.02.11 18:26:11Tomáš Němec - www
Bydlím jen několik ulic od pana Petránka, potkávám se s ním na ulici i v různých obchodech. Pan Petránek je opravdu nemocen už řadu let, což při jeho věku není ani nic zvláštního. Proto už před lety odmítl pravidelnou spolupráci s rozhlasem, je to pro něj vyčerpávající. Což však neznamená, že není ochoten vystupovat jednorázově v době, kdy mu to jeho zdravotní stav umožní. On je také rozdíl přijít někam osobně a udělat krátký aktuální rozhovor po telefonu. S tou osobní účastí někde to píšu i s vědomím, že pan Petránek to nemá daleko do budovy rozhlasu na Vinohradské ulici stejně tak jako já.
[6]19.02.11 19:12:36Tomáš Němec - www
V diskusi na webu Prahy si paní Vajďáková povzdechla, že počet příspěvků nějak klesá. Ono není divu, když posluchači píšou stále stejné příspěvky a ze strany rozhlasu nikdo nereaguje. Tak mě napadlo, že rozhlas je rozhlas, tak by mohl reagovat třeba tak, že dvojice KUKO by ve svém odpoledním vysílání příspěvky z webu předčítala a různě by je komentovala. Doslechl jsem se, že dvojice KUKO je na odpovědných místech v oblibě, tak by jim to mohlo projít. Byli by to novodobí glosátoři stylu Voskovec a Werich. Za Voskovce bych určil Jirku, protože je přece jen hubenější. Mohli by vysílat pod pracovním názvem Spoutaná Ostrá dvojka.
[7]19.02.11 19:53:52Tomáš Němec - www
Teď pustil Tomáš Černý v Rozhraní zvukovou hádanku hlas pro tento týden. Podle mne to bylo velmi jednoduché. Byl to Ladislav Fialka.
[8]19.02.11 20:27:15L.Kozák
Podle mě to jsou výmluvy. Jiří Hromádko nebyl vyhozen, my ho ještě přesvědčovali atd. Někdo chce udusit nespokojenost posluchačů. Když jsou děti tak nadšené Dominem, proč ho tedy nechtějí poslouchat? Skoro každý máme v okolí nějaké děti, víme přesně co si o tom myslí.
[9]20.02.11 08:20:43Tomáš Němec - www
Dnes bylo hezké Dobré ráno s režisérem Karlem Weinlichem a sportovním komentátorem Karlem Malinou. Uváděl Jiří Pešina. Na rozdíl od běžných Dobrých rán bylo toto vysílání dobře připraveno. Bylo doplněno archivními ukázkami reportáží Karla Maliny a telefonátem s dalším sportovním komentátorem Vladimírem Váchou. Jiří Pešina neopomněl poděkovat techničce, která zvukové ukázky do vysílání připravila. Dovolal se i starší mimopražský posluchač, z jehož projevu bylo patrné, že nejspíš nepoužívá internet a nezapojuje se do zdejších diskusí. Přesto vyslovil přání návratu původní znělky Prahy. Dr. Pešina ukázal, že na vysílání je třeba se připravit i v zázemí pořadu. To se podle mého názoru v běžném proudově-kontaktním vysílání Ostré dvojky neděje. Po Dobrém ránu šly zajímavé Toulky českou minulostí. Přemýšlím, proč se jejich kvalitní režisér proměnil v kulturního barbara v roli šéfredaktora Ostré dvojky.
[10]20.02.11 23:34:37Tomáš Němec - www
Zavolal jsem dnes do studia Nočního mikrofóra, kde byl herec Mejzlík, jakýsi rozhlasový režisér a moderátor Dan Moravec. V době mého volání obě telefonní linky byly volné. S hercem Mejzlíkem jsem si popovídal o seriálu Rodinná pouta, kde Mejzlík hrál a kterýžto seriál se mě líbil. Kterýpak z diskutérů o změnách na Ostré dvojce mě slyšel? Byl zklamán, že jsem nemluvil o panu Ostrém? :-)))
[11]20.02.11 23:54:15Tomáš Němec - www
No vidíte, ve 23,50 volala paní a říkala, jak je vysílání Dvojky pěkné. Jmenovala spoustu pořadů, které se jí tam líbí. Pán předtím také říkal, jak se mu dnešní vysílání líbilo včetně předchozího pořadu o filmovém dramaturgu Drahoslavu Makovičkovi.
[12]21.02.11 19:30:04Pavel Charouz - 
Dobrý večer pane Němče, já jsem Váš telefonát večer slyšel. Zklamán jsem nebyl. Není přece nutné si stěžovat v pořadu na jiné téma. Ten seriál, o kterém jste mluvil jsem nesledoval, takže ho neznám. Část dnešního Dobrého rána s režisérem Weinlichem jsem také slyšel, bylo zajímavé. Proti takovým pořadům nic nenamítám. P. Charouz
[13]22.02.11 02:43:27Tomáš Němec - www
Pane Charouzi, jenže pořad věnovaný stěžování si na vysílání na Praze není. To by pan Ostrý musel zavést nějaký pořad "Volejte šéfredaktorovi". Jak víte, konkrétní názorové výměně s posluchači se vyhýbá. Mám dojem po těch třech týdnech, že pro pana Ostrého jsou posluchači nutné zlo a překážka k cestě za vytčeným cílem.
[14]22.02.11 21:47:07Jarka Lažová - 
Pořád ještě doufám, že se ledy pohnou a naše milá stanice pookřeje z toho marastu, do kterého se dostala zásuhou horlivých "inovátorů" Nebudu rozepisovat co všechno je špatně, protože špatně je prostě VŠECHNO.
[15]23.02.11 22:50:29Pavel Charouz - 
To máte pravdu pane Němče, takový pořad není. Stejně mi není jasné, proč u veřejnoprávního rozhlasu jeho vedení klade důraz na tzv. poslechovost. Vždydˇ není placený z reklam. Já si myslím, že někomu v pozadí takové médium překáží v další komercializaci celé společnosti.
[16]28.02.11 23:57:39Radek Svoboda
Dobrý večer přeji. Tak mne napadla – no, spíše jen taková hloupost. Totiž, mnoho lidí již psalo, že by je velice zajímalo, kdo že je „původcem“ oněch děsivých hříček, namluvených panem hercem Postráneckým (mimochodem – pokud jste slyšeli jeho první „Sklípek“, pak nás pan Postránecký uvítal na stanici Praha). Totiž, velice maně si vybavuji povídání pana Pavla Soukupa, který namluvil ony předchozí (pokud se nemýlím, tak byly první mluvené, neb předtím si Praha vystačila s více-méně klasickou starou znělkou). Pamatuji-li se dobře, tak povídal o tom, že pan režisér jen doslova „trápil“ a znovu a znovu je musel namlouvat, dokud „TO“ neznělo správně, tak jak si pan režisér představoval. Ale… Když se k těm výtvorům (sic!) stále nikdo nemá. Není, čirou náhodou, oním hledaným pachatelem, který tyto zrežíroval do oné neposlouchatelné podoby, sám pan režisér (a nyní i šéfredaktor ČRo 2) Mgr. Jaromír Ostrý?
[17]01.03.11 15:15:12Radek Svoboda
Dobrý den, vzhledem k poněkud malému počtu příspěvků v „diskusi“… Si jí dovolím trochu zaplevelit několika svými postřehy či náměty k diskusi. První je k příspěvkům výše s čísly 10, 12 a 13. Sice jsem minulou středu (23. února) od 20. hodiny „politický kontakt dvojky“ pana šéfredaktora poslouchal spíše jen jedním uchem, nicméně nějak jsem nezaregistroval žádnou výzvu pana Ostrého k tomu, ať posluchači do kontaktního pořadu zavolají? Že by se obával záplav vysloveně kladených a pochvalných reakcí posluchačů, jimiž tak rád argumentuje? (Když už se reakcemi přímo na webových stránkách, vzhledem k nepoměru kladných a záporných reakcí, příliš nechlubí. Ovšem… Je značně nepravděpodobné, že by se „jinými kanály“, tj. po emailu a telefonicky, poměr těchto reakcí nějak zásadně lišil od těch přímo na webu ČRo.) Kdyby si ale kdokoli chtěl onen Kontakt znovu poslechnout (já se bez této „radosti“ ale docela obejdu), ostatrně mohu se mýlit, pak zde: http://www.rozhlas.cz/iradio/archiv?p_po=100303
[18]01.03.11 15:54:54Radek Svoboda
[1] Ještě si dovolím k úrovni debaty (resp. spíše kritických připomínek – vzhledem k tomu, že pan šéfredaktor se nevyjadřuje, jde z naší strany spíše o monolog) na internetových stránkách ČRo. I po měsíci shledávám argumentaci posluchačů a příznivců původní Prahy vcelku za velice kultivovanou a věcnou. Navíc – povšimněme si prosím, že řada z vyjádření, charakteru řekněme nikoli příliš kulturního, ze značné části přichází ze strany obránců nové „Dvojky“ (příspěvky nebývají věcné, v reálu nereagují přímo k připomínkám „protistrany“ ale tyto více či méně přektucují, popř. se vyjadřují – až poněkud hanlivě – spíše k samotným diskutujícím, než k obsahu příspěvků). Což u mne nevyvolává zrovna příliš dobrý dojem, pokud jde o úroveň (i tak nečených) „zastánců novinek“.
[19]01.03.11 16:05:16Radek Svoboda
[2] (Po pravdě řečeno, dnes mne doslova rozesmála reakce na můj včerejší příspěvek, který byl pod „nereakci“ pana šéfredaktora vložen dnes v 13:44. Ve skutečnosti onen „jasnovidec“ zcela „přehlédl“, že se v žádném případě nevyjadřuji k tomu, jak to vnímá či nevnímá pan režisér, nýbrž jak to vnímám já jako posluchač onoho bulváru paní Švejnohové.) Při sledování oněch připomínek ale musím zopakovat, že mi je vcelku jedno, zda-li je přispěvatel anonym (ve skutečnosti stejně nemáme jistotu, kdo je či není anonym – ale dávám přednost korektnímu a věcnému vyjádření „zjevného anonyma“ před nekorektním vyjádřením „zdánlivě se podapsaného“; ostatně co když si tento například jen otevřel telefonní seznam a náhodně si z něj vybral libovolné jméno). Takže si tedy docela rád přečtu velice konkrétní a věcnou, byť nikoli zcela „čistou“ reakci Sviště Phila, před kýmkoli, kdo byť podepsán zřetelně překrucuje příspěvek, na který (zdánlivě) reaguje, v pouhé snaze o dehonestování protistrany. (…)
[20]01.03.11 16:06:57Radek Svoboda
[3 – dokončení] Zde se mi vybavuje, pokud jde o nikoli vždy čistou argumentaci, text pana Karla Čapka „Dvanáctero figur zápasu perem čili Příručka písemné polemiky“ (pokud jej kdokoli z nás nezná, snadno jej podle celého názvu najde citovaný na řadě míst internetu). Na stejné téma také existuje text pod hlavičkou, pardon, ale „Trvale udržitelná kráva“ (skutečně je rovněž zajímavý, pokud jde o nahlédnutí úrovně internetových diskusí), nicméně zřetelně upřednostňuji zdaleka korektnější text pana Karla Čapka.
[21]07.03.11 22:52:28Pavel Charouz (55) - 
Dobrý večer, v začátcích fóra jsem uvedl, jaká stanice ČRo 2-Praha by se mě líbila. Chtěl bych tyto body sám za sebe (a věřím že i za ostatní diskutující) vedení ČRo znovu připomenout. Chtěl bych vrátit hudební pořady "Černobílá mozaika", "Staří ale dobří", případně "Písničky po francouzsku" a "Sgt. Pepře" vrátit na sobotu dopoledne. Dále bych chtěl návrat "Zeleného peří", samozřejmě "Periskopu" a reprízu "Jak to vidí" na večer. Někam se vytratily pořady "Láska za lásku", "Dva v Africe" a "Radioautomat". Také pan motl je jindy. A nakonec ty znělky a časté ohlášky, že posloucháme "Dvojku" jsou s prominutím opravdu hrozné. Sem se opravdu nehodí. Snad to musíte vidět také. Prosím o tyto "návraty". P. Charouz
[22]08.03.11 23:13:42Jana Vlková
Stanice PRAHA vždy patřila v naší zemi k nositelům kultury. A to svými pořady i mluveným slovem.V dnešním chatu s p.Ostrým jsem pochopila, že dvojka v mnohých pořadech tuto často nelehkou a proti proudu jdoucí cestu opouští...Je mi to moc líto...Kvalita se snad ani nedá měřit výzkumy.Nevím, nevím,jak by dopadly v podobných průzkumech ostatní kulturní "organizace". Vždyť v naší zemi je nejčtenější opravdu bulvár...S nadějí,že se přece jen něco změní k lepšímu zdraví Jana
[23]09.03.11 16:23:39Irena Vlahovičová
Po včerejší chatu pana Ostrého s posluchači, mi bylo opravdu zle. Stále nemohu uvěřit tomu, že by tak inteligentní člověk, za jakého jsem pana Ostrého považovala, myslel ty argumenty vážně. Vždyť tomu výsledku průzkumu nemůže nikdo věřit!!! Co se to tam děje??? Přes den si mysím že už je úroveň daleko poslouchatelnější než byla na začátku února, to určitě ano. I ve výběru hostů vyslechli hlas lidu a zpestřili nabídku, ale co ty Písničky od strdce? Co ta sobota dopoledne? Co ty znělky? Co ten Periskop? Co ten čas vzdělávacích pořadů? Ach jo!!! Co se s tím dá dělat?!?!?! Kdo pomůže? Argument která jiná stanice vysílá více pro děti než Dvojka mi nápadně připomíná přísloví "Mezi slepými jednooký král...":o( Co teď???
[24]09.03.11 16:55:25Radek Svoboda
Srdečně zdravím. Co máme dělat? Pokračovat dál. Mimochodem... Pročtěte si celou tu debatu ("chat") znovu, jen detail (ale zajisté toho najdete víc), cituji: "Znělková grafika bude předmětem jistých úprav." (...) Zajisté je otázka, co to ty "jisté úpravy" budou znamenat - od "skoro nic" až po likvidaci oné hrůzy (jinak se to skutečně nazvat nedá). Mimochodem, mohu Vás poprostit o častější reakce zde? Totiž, stále jen málokdo sem píše - já sám tu mám (výše) za dva dny pět po sobě jdoucích příspěvků. Vypadá to, že trpím samomluvou... :-))
[25]09.03.11 17:26:04Tomáš Němec - www
Všichni momentálně pláčou na jednotce intenzivní péče u lůžka stanice Praha, pane Svobodo.
[26]09.03.11 17:55:02Radek Svoboda
Srdečně Vás zdravím, pane Němče. Ani se nedivím - a to jsem očekával, že pan šéfredakror využije (či spíše zneužije - vhledem k jisté, značně zavádějící, desinterpretaci výsledků onoho průzkumu, na které se ve "vedlejším" vyjádření podílel i p. René Zavoral). Popravdě, ono překroucení (na které obratem upozornila paní Ing. Dragounová) mne ze strany Ostrého velice mrzí - doufal bych, že to je značně pod jeho úroveň. (Popravdě, ani se mi "tam" včera nechtělo nějak psát - a to i přes to, že jsem mnoho jiného v onom "chatu" nečekal. Ale přijde mi to, že ještě i dnes je více lidí, nejen já, jako "zmoklá myš".) :-))
[27]09.03.11 18:26:04Tomáš Němec - www
Ono překroucení dat ku vlastnímu prospěch mě u pana Ostrého nepřekvapuje poté, co jsem slyšel jeho vystoupení na minulé Radě ČRo. Tam on sice přiznal, že na webové diskusi je většina reakcí negativních, ale celé to překryl tím, že do Mikrofóra předchozího dne volala JEDNA posluchačka, která celé vysílání pochválila a ještě se omluvila za to, že ho na začátku kritizovala. Také se cítím jako zmoklá myš. Myslím, že se takto budeme cítit až do volby ředitele a stav se umění podle výsledku volby. Možná, že Rada se stoprocentně neshodne a bude muset vypsat nové řízení. To by se agónie Prahy protáhla. Neočekávám větší vstřícnost. My jsme udělali, co jsme mohli a uměli, pane Svobodo. Uvidíme, zda se ještě vyskytne nějaký okamžik, kdy by to šlo postrčit správným směrem.
[28]09.03.11 18:56:09Radek Svoboda
Ano, ten jediný telefonát - už to mělo i mne varovat. (Mám ten pocit, že četné jeho následné "argumenty" se vlastně opírají o tento - stále jeden a tentýž - telefonát?) Ale ne, to přejde, mnohem mnohem rychleji (hlásím, že jsem již téměř zcela oschnul). Již zítra, nejléle pozítří, očekávám na webu ČRo zcela obvyklou frekvenci nás, neblahých (či nehodných) a neustále obtěžujících „stěžovatelů“ (ano, chudák pan šéfredaktor, jak k tomu přijde). Popravdě, když na webu ČRo občas čtu takové ty výkřiky „Hujerů“ o klidu na práci - už je čekám, až se ještě ozve, že „republiku si rozvracet nedáme“? Takže si myslím, že se rychle oklepeme a zase se do toho pustíme (za sebe se omlouvám za zpoždění, právě postupně píšu odpověď ve stylu „co dál“ na Váš mail ze včerejšího dopoledne).
[29]09.03.11 19:02:17Ludmila Vajďáková - 
Dobrý večer, jsem ráda, že jsme to ještě nevzdali, i když zatím se tu střídá jen pár známých přispivatelů. Taky mám pocit, že do zvolení ředitele se nebude nic dít a tu diskusi nám přerušili, aby mohli argumentovat, že už to "sedlo". Ta bezmocnost proti nadutosti a aroganci je hrozná. Jak využít této diskuse ve prospěch navrácení Prahy a dalších oblíbených pořadů?
[30]09.03.11 19:34:22Radek Svoboda
Dobrý večer Vám přeji. Prostě - skutečně jen znovu, znovu a znovu psát. :-) Mj. i proto, že se třeba postupně více dostane do indexování internetových vyhledávačů (přidávat další texty - diskusí, článků, úvah). Ta „sprcha arogance“ přejde - postupně se otřepeme a vzpamatujeme (mně už například kožíšek v mezičase zcela uschl - a to nejdem svišť, tím méně Phil). Nu... Prostě nezbude, než udělat rozruch větší, a taky i mimo ČRo.
[31]09.03.11 20:18:54Ludmila Vajďáková - 
Děkuji za podporu. Je to pravda, nesmíme to vzdávat. Vzdávali jsme to v nedávných čtyřiceti letech a nechceme, aby se to vrátilo, že? Vysílání "Dvojky" mi nesedlo, poslouchám pravidelně jen Jak to vidí, to ostatní není na výdrž.
[32]09.03.11 20:37:36Radek Svoboda
Ó naopak, já děkuji. Skutečně by mne docela zajímalo, komu „sedlo“... (Jo, a pod sedlo - to koňské sedlo, se dává co, deka?) Pardon... („Úlet“, zdá se.) Zvyknout si nemůžu, vadí mi „překontaktovanost“ a chytré, vzdělávající vysílání (nemluvě o různé pavědecké a v podstatě komerční propagandě - stále lze „zachytit“). Chápu, že někdo poslouchá to a jiný ono - taky neposlouchám dechovku, poezii (zmíněné zmizelé Zelené peří) či nedělní bohoslužbu - ale nenapadlo by mne nic z toho rušit. Ovšem weekendové Písničky od srdce, nemluvě o otřesném Nezatloukat? (Jestli Nezatloukat není bulvár - pak tedy co je bulvár?) Srdečně zdravím, Radek Svoboda
[33]09.03.11 20:39:38Radek Svoboda
Pardon... Samozřejmě že (...) CHYBĚJÍCÍ chytré, vzdělávající vysílání (nemluvě o PŘETRVÁVAJÍCÍ různé pavědecké a v podstatě komerční propagandě - stále lze „zachytit“).
[34]10.03.11 08:45:38Chramostová
Nevím , co se stalo,ale nemohu se dostat do staré diskuze.Naskakuje mi tam nová s 36příspěvky a ta nereaguje.Napsala jsem tři reakce a nic.Možná nás chtějí sjednotit,jak po tom někdo v diskuzi volal.Nebo je to zlovůle pana JO.
[35]10.03.11 08:52:27Radek Svoboda
Hlásím tentýž problém. Mimoto, jaksi… Zdá se, že konečně zmizel můj „oblíbený“ pořad astrologický a vůbec (tak na ocenění „Bludný balvan“) STYL 2011? :-)) Mimochodem, všimněte si úplně na horním okraji obrazovky textu - já tam momentálně mám „PARDUBICKÁ OHLÉDNUTÍ“. Docela se obávám, že IT byli donuceni k okamžitému (byť ne nejzdařilejšímu) zásahu do webu ČRo (jen doufám, že původcem nejsem já sám). :-))
[36]10.03.11 08:54:58Radek Svoboda
P,.S. Zkuste tyto odkazy na GOOGLE :-)) http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:YAif0mPwx0gJ:www.rozhlas.cz/iradio/archiv%3Fp_dat_from%3D29.12.2010%26p_gt%3D1%26p_po%3D-1%26p_kat%3D-1%26p_st%3D-1%26dni%3D2+astromedic%C3%ADna+site:www.rozhlas.cz&cd=3&hl=cs&ct=clnk&gl=cz&source=www.google.cz ... a ještě tohle... http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:aD-lgvvIbwAJ:www.rozhlas.cz/iradio/archiv/%3Fp_po%3D100145+l%C3%A9ka%C5%99ka+Ho%C5%99ej%C5%A1ov%C3%A1+site:www.rozhlas.cz&cd=2&hl=cs&ct=clnk&gl=cz&source=www.google.cz
[37]10.03.11 08:56:01Chramostová
Nejste sám,já tam mám též pardubická ohlédnutí.
[38]10.03.11 08:57:50Tomáš Němec - www
Myslím, že mají nějakou poruchu. Web Prahy se ukazuje jako Český rozhlas Pardubice, ale ostatní stanice také. Webová kamera moderátora Prahy je napojena na obě obrazovky. Asi něco předělávají. On pan Rožánek nebude takový expert, jakého ze sebe všude dělá. To víte, i ten internet se musí "usadit". :-)))
[39]10.03.11 09:05:12Radek Svoboda
Já se, vážený pane Němče, obávám, že si někdo konečně otevřel mail ze 7., jehož kopii jsem posílal i Vám a paní Ing. Dragounové. Pročež následně vypukla panika a tvrdý boj s astrologií a dalšími nesmysly. :-))
[40]10.03.11 09:16:57Radek Svoboda
Hlásím, že už zase vše funguje jak má, asi jen IT závada - a to dokonce (opět) včetně astrologie... :-)) Nu což, když astrologie, tak Klub skeptiků a Bludný balvan.
[41]10.03.11 09:18:51Tomáš Němec - www
Pane Svobodo, připadá mi legrační, jak ti "hlasatelé práv posluchačů" jsou přímo drogově závislí na diskusích umístěných na webu rozhlasu a nejsou schopni se přemístit jinam, tak jako to udělali nespokojenci se změnami Radiožurnálu, kteří mají do dnes své internetové torzo http://www.iprotest.cz/ Svištík mě kritizoval, že má blogová diskuse tady nedostatky, ale sám nedokáže realizovat nic lepšího. Ani na facebook se přátelé moc nehrnou - http://www.facebook.com/pages/Neru%C5%A1te-n%C3%A1zev-stanice-Praha-%C4%8Cesk%C3%A9ho-rozhlasu/146179198767013
[42]10.03.11 09:22:05Tomáš Němec - www
Na tři hlavní diskuze na webu Prahy se můžete prokliknout tady z blogu vpravo po straně z doporučeného čtení.
[43]10.03.11 12:50:52Michaela Žižková - 
Vážený pane Němče, paní Dragounová a další, co za nás mlčící většinu bojujete, DÍKY. Snažím se sledovat diskusi a víceméně se všemi zásadními věcmi souhlasím, ale při láskyplné péči o nemluvně mi nějak nezbývají fyzické ani mentální síly přispívat do diskuse. Myslím, že takových nás je víc. Nevím, zda by nebylo možné vymyslet nějakou anketu, petici, nebo sčítadlo :), kde by stačilo pouhým kliknutím či jednoslovnou odpovědí podpořit Vaše snahy. Je to možná naivní představa, ale kdyby vás něco v tomto smyslu napadlo, určitě by se přidalo více "diskutujících".
[44]10.03.11 16:45:03Jarka Lažová - 
Zdravím vás všechny boží bojovníky, chtělo by to dostat se mezi respondenty aby výzkum dostal trošku pravděpodobnější výsledky, ale jak na to ? Nabízet se prováděcí firmě, mohou oni na takový postup vůbec přistoupit ? Už fakt nevím, co ještě vymyslet a udělat. Ale co vím určitě, nesmí na nás v žádném případě padnout jarní, ani žádná jiná únava.
[45]10.03.11 20:58:25Tomáš Němec - www
Vážená paní Žižková, je nad moje mentální i technické schopnosti realizovat jakoukoli anketu či petici. Přesto, že už realizoval jsem realizoval, na co mentálně i technicky stačím, myslím si, že příliš mnoho lidí osud stanice Praha nezajímá. To však neznamená, že se nebudu snažit na tento problém i nadále poukazovat všude, kde to půjde.
[46]11.03.11 07:29:52Tomáš Němec - www
Odměna panu řediteli Duhanovi. ------- Rada ČRo schválila na mimořádném zasedání 10.3.2011 odměnu řediteli Duhanovi. Mně nezaujala ani tak odměna samotná jako to, že Rada si nejprve musela odhlasovat poměrně nesrozumitelnou změnu jednacího řádu, aby vyplacení této odměny mohla realizovat. Jak jsem pochopil, generální ředitel (jakýkoli) může dostat ročně odměnu odpovídající jeho půlročnímu základnímu platu. Hezké! Škoda, že k úpravě jednacího řádu musel přispět poslanec za KSČM Koníček.
[47]11.03.11 07:52:08Radek Svoboda
Všechny moc zdravím. Jen kratičkou poznámku pro váženou paní Michaelu Žižkovou. Samozřejmě chápu, že váš čas je nesmírně vzácný. Nicméně pomůže i poznámka. Takhle vedle pana Němce (který má samozřejmě dostupné informace jak o návštěvnosti, tak i přehled „odkud“) takřka „nikdo nic neví“. Příspěvkem, byť „jen“ tímto (velice Vám za něj děkuji!), vědí i ostatní že tyto stránky nikdo nesleduje. Je to signál i pro ostatní (a troufám si napsat, že i pro Rozhlas), že stránky pana Němce sledují i jiní, že jej nedělá „jen sám pro sebe“ (plus další 2-3 takzvané „stěžovatele“). Prostě, kdo můžete, napiště sem – a to třeba i opakovaně, třeba za několik dní – alespoň něco málo. Prostě už jen proto, ať se vidí, že sem lidé chodí a čtou to zde. Děkuji.
[48]11.03.11 07:59:29Radek Svoboda
Tak… Ráno po sedmé jsem si pustil Prahu (dřív jsem psal „neutrální“ ČRo 2 místo nepřijatelného „Dvojka“, ne, ČRo 2 opouštím a vracím se k Praze). A ejhle – paní Simonová, mně neznámý či po ránu „neurčitelný“ zpěvák (skladba Hvězdy nad Splitem). A – jingl „Dvojka“, upoutávka na sobotní pořad pana Gotta a na závěr samozřejmě píseň pana Gotta. Za co, prokristapána, ZA CO? (Proti kterému jsem nikdy nic neměl – jeho desky nekupuji, na jeho koncerty nechodím, ale zase rádio jsem kvůli němu nevypínal. Tedy – ouha, pouze až do teď, resp. „v dobách máslově předdvojkových“.) Dál jsem to nevydržel, rádio zase vypnul a pustil si z CD Lynyrd Skynyrd.
[49]11.03.11 08:36:26Tomáš Němec - www
Vážený pane Svobodo, trochu mě mrzí, že se mezi diskutujícími na webu Prahy ujal pro tento blog název "stránka pana Němce". Založil jsem ho totiž a udržuji ho stejně tak jako stránku na facebooku aby byl nějaký prostor s ústředním motivem, kde by se lidé (a to třeba i z médií) mohli k tomuto problému vyjadřovat centrálně mimo web Českého rozhlasu, který já osobně považuji za velmi nepřehledný. Nejsem žádný internetový specialista a tak neumím založit nějakou technicky modernější stránku. Stěžujícím si posluchačům zatím kupodivu stačí roztříštěné diskuse na webu Prahy a nadávají paní webeditorce ČRo paní Luptákové, že jim nedovede poskytnout přehlednější diskusní prostředí. jinak opravdová "stránka pana Němce" má adresu http://tomuv.denik.sblog.cz/ . Bohužel ji poslední měsíce zanedbávám kvůli tomu, že udržuji blog i facebookovou stránku "Nerušte název stanice Praha".
[50]11.03.11 13:04:32Ludmila Vajďáková
Dobrý den, zase jsem se po chvilce dostala na počítač. Jsem sice už v důchodu, takže můžu na něj jít kdykoliv, ale poslední dobou už mě to psaní začíná unavovat, ale hlavně z toho důvodu, jak nás JO odepsal jako jen malou skupinku "stěžovatelů". To, že adresu "Nerušte stanici Praha" přisoudili posluchači Vám, pane Němče, je asi tím, že píšete nejzasvěceněji o událostech v rozhlase a myslím, že i pravdivě, protože všichni známe situace v jiných médiích, hlavně veřejnoprávních, tak už si to umíme odvodit,hlavně my, co už něco pamatujeme. Ale přesto se nechci smířit s tím, že už je všechno ztracené a naše Praha se nevrátí, i když tomu vše nasvědčuje. Rozhlas už opravdu poslouchám jen od 8.30 do 9 hodin a dál to přestávám vnímat. Akorát mě dopoledne zase vytočil Shane, to snad dávají 5x týdně a nebo ten čas tak letí? Ale to bych mohla psát dál, co mi vadí, název, výkřiky-upoutávky, doba vysílání Písniček od srdce atd. atd. Všechno jsme psali už tolikrát...
[51]11.03.11 20:25:21Jana Vlková
Dobrý den, tak jsem byla nedávno nakupovat v kauflandu a k mému úžasu jsem slyšela jejich upoutávku se znělkou...hádejte,co mi připomněla? Je také "pěkně" zpívaná. No a bauhaus není také daleko... S nadějí, že se vrátí kvalitní znělky i název zdraví Jana.
[52]11.03.11 21:03:29Pavel Charouz (55) - 
V nové diskusi "Reakce šéfredaktora ..." je příspěvek: "Datum: 18:12 11.03.2011 Od: Jiří Program - REAGUJ", týkající se poplatků. Reaguji na něj a píšu to i sem. Datum: 20:44 11.03.2011 Od: Pavel Charouz (55) RE: Program - REAGUJ Také bych nejraději přestal platit poplatky. Ne, že by se mě nelíbilo vůbec nic, ale na protest nehoráznému pohrdání názory posluchačů. Jen se obávám, aby na mně nepřišli exekutoři. Jak se nejedná o VIP, tak jsou hrozně aktivní. P.S. Možná, že by poplatky mohli za nás platit ti v pozadí, co tahají za nitky. P. Charouz
[53]11.03.11 21:59:26Pavel Charouz (55) - 
Reaguji na příspěvek p. Němce [49] 11.03.11 08:36:26. Pane Němče, tato stránka je dostatečně moderní. Díky za to, že jte ji založil. To, že v ČRo diskuzi rozdělili na "starou" a "novou", snížili tím přehlednost a o to jim asi také šlo. Zabírá to víc času a někteří nově příchozí ani nemohou vědět o další větvi diskuze.
[54]12.03.11 12:07:37Radek Svoboda
Tak mne napadá... Že bývaly "výlety" na "Praze" v pátek, nikoli v sobotu jako na pokleslé "dvojce"? (Co, dvojce - spíše tak na dvacítce, či na dvoustovce.)
[55]12.03.11 12:34:45Tomáš Němec - www
To máte jedno, pane Svobodo. Nikdy se nevrátí pohádka mládí. Čím více bude ubíhat čas, tím méně si to budeme přesně pamatovat.
[56]12.03.11 17:54:39Ludmila Vajďáková
Nikdy bych nevěřila, že vypnu pořad, který jsem ráda poslouchala, ale dnes se to stalo. Když jsem si po 16. hodině zapla stanici Praha - dvojku odmítám - a uslyšela JO v pořadu Stříbrný vítr, musela jsem vypnout pořad, protože jen při poslechu jeho hlasu se mi vybavily všechny jeho výroky a lži o vylepšení ČRo2 Praha. Takže ani po měsíci a půl si nová koncepce "nesedla" a to jsem se opravdu snažila.
[57]13.03.11 03:16:47Zdena Papoušková
Zdravím všechny příznivce rozhlasové stanice Praha. Četla jsem chat s panem Ostrým. Nechápu, proč Český rozhlas zadal průzkum poslechovosti jakési agentuře, když anketní otázky mohl zveřejnit ve svém týdeníku a na svých internetových stránkách. Výsledky by určitě byly věrohodnější než ty, kterými se neustále ohání pan Ostrý. Byla jsem dlouholetou, stálou a pravidelnou posluchačkou Prahy. 31. leden byl pro mě šokem, ze kterého se těžko vzpamatovávám - stále častěji přelaďuji a ještě častěji vypínám. Proč nás JO trestá těmi znělkami k neposlouchání - copak on neslyší, jak jsou strašlivé? Možná ani svou dvojku neposlouchá, jinak by si toho nemohl nevšimnout. Např. ani zoufale amatérské Mikrofórum s paní Gabrielou Vránovou by mu - jako rozhlasovému profesionálu -nemohlo dělat žádnou radost. Možná by se podivil, proč pořad s nesmyslným názvem Je jaká je, je tříštěn nesouvisejícími telefonáty. A kolovrátek stále stejných skladeb je unavující. Ztrácím naději, že se něco změní k lepšímu.
[58]13.03.11 06:48:45Radek Svoboda
Dobré ráno přeji. Opětovně jsem nakoukl na tento článek: http://www.radiotv.cz/p_radio/r_program/opakuje-se-historie-reformy-dvojky-cro-pod-palbou-kritiky/ Mile mne překvapilo, že dole pod onen (byť asi trochu „zvláštní“) článek přibyla reakce, podepsaná jménem „starého rozhlasáka“, pana Ivo Rottenberga, dovolím si ho (níže) citovat:
[59]13.03.11 06:49:48Radek Svoboda
Citace výše zmíněného příspěvku p. Ivo Rottenberga: »Proč musí každý nový šéf vymýšlet „trakař“. Je již původní zhůvěřilostí, že je Praha druhý okruh. Pravda, rozhlas začal jako Radiojournal, ale stal se brzy stanicí Praha. Další byla Praha II, a zahraniční byla Radio Praha – Prag. Je smůla, že Praha neměla štěstí na šéfy, ty převálcovali dravci zpravodajci, kteří z komunistické Hvězdy udělali Radiožurnál, dodnes vysílající i na dlouhé vlně. Měl nejlepší síť VKV vysílačů, zatím co Prahu různým omezováním nechali skomírat. Tak se vytvořil dojem, že Praha má málo posluchačů, a to jen proto, že de facto nebyla celoplošně k zachycení. (Obdoba NOVY a ČT1 v analogu). Takže by se měla Praha vrátit na své důstojné místo, jako veřejnoprávní radio, a ne jako permanentní talk show. Ještě že zůstaly soboty a neděle a večery. Až si vrchnost uvědomí, že dvojka je jen číslovka, mohla by vrátit Praze důstojný název. Byla živá před Ostrým bude i po něm:-)«
[60]13.03.11 07:16:39Radek Svoboda
Při čtení článků zmíněných výše jsem se dostal ještě na jeden: http://www.radiotv.cz/p_radio/r_program/programove-zemetreseni-na-frekvenci-1/ Připomíná mi to snad něco? Že by stále stejné metody? (Ano, "konsolidace" či "normalizace" - paní Tachecí si snad pro Radiojournal museli vybrat právě kvůli jejím předchozím "zásluhám" na F1?) Staré metody - ovšem jak víme třeba i od pana doktora Františka Koukolíka, "na každou zbraň se najde protizbraň" a jeden - opakovaně užívaný - způsob "konsolidování" či "upoutávání pozornosti" se přežije, lidé si vytvoří obranné mechanismy. (Podívejme se na minulé volby - staré metody "papalášům" stále doporučované mediálními a reklamními odborníky stylu "bláto se přilepí" se nakonec obrátí proti svým původcům. Prostě i agresivita a vulgárnost se přežije - a společnost jde dál.)
[61]13.03.11 10:07:43Tomáš Němec - www
S panem Rottenbergem jsem se kdysi často setkával - já jako posluchač pořadu Halali, on jako zaměstnanec Československého rozhlasu a autor letitého seriálu Technická poradna v týdeníku Rozhlas. Oba jsme byli členy Českého fonoklubu. Jemu určitě není jedno, jal to v současném Českém rozhlase vypadá. Na druhé straně už má svůj věk a ví, že dění nemůže nijak ovlivnit. Může napsat tu a tam nějaký komentář, ale asi ví, že tím nic nezmění. Líbí se mi, že se stále zajímá o dění a píše zajímavé články jiného než rozhlasového charakteru na blog http://rottenberg.blog.idnes.cz/
[62]13.03.11 10:14:31Tomáš Němec - www
Co se týká paní Tachecí, myslím, že tehdy měla vliv na to, že byla vybrána pro radiožurnál i to, že byla partnerkou Iva Mathé, bývalého ředitele České televize a pozdějšího vedoucího kanceláře prezidenta Havla. On tehdejší pan ředitel rozhlasu Kasík dost uznával autority.
[63]13.03.11 15:30:22Radek Svoboda
Jen bleskově… Pardon, srdečně všehny zdravím. Utrpěl jsem téměř šok, šok z programu na příští týden. Pokud někdo po druhé po poledni slyšel „Nedělní kolonádu“ tak už ví. Kdo ne – pak v zájmu duševní rovnováhy snad ani nedoporučuji. Pan šéfredaktor Ostrý se patrně rozhodl zbavit se konečně – a to radikálním řezem, najednou – zbývajících „starých“ posluchačů. Četba bude úžasná, dokonce i v rozhovoru je upozorňováno, že půjde o takový „malý bulvárek“. Ostatně bulváru je všude plno, tudíž na Praze takový maličký přeci nemůže vadit, že? (Podle programu ČRo autorem předlohy je Vlastimil Maršíček, název „Nezval, Seifert a ti druzí…“ Pořad připravil Dominik Mačas, režie Miroslav Buriánek, čte Miloš Stránský.)
[64]13.03.11 15:48:08Tomáš Němec - www
Nedělní kolonádu jsem z části slyšel a upoutávku na další meomárovou četbu ze života v sídle Svazu československých spisovatelů na Dobříši také. Dokonce v posledních dnech několikrát. Nijak mě to nepřekvapuje. Současná Praha, tedy Ostrá dvojka je takový malý a ještě větší bulvárek minimálně v polovině vysílání. Mě osobně tento typ četby nevadí. Vadí mě však špatně poskládané programy této stanice od rána do večera a od pondělí do neděle. Prostě to pro mne není rádio na vlně pohody. jak se samo nazývá.
[65]15.03.11 09:01:46Radek Svoboda
Dobrý den přeji všem. Pane Němče, krom jiného Vám musím poděkovat za link (výše) na blog, kterému se věnujete „jindy“ (Tomův deník) a také odkaz na stránku pana Rottenberga. Po pravdě řečeno, pořad Halali si vybavuji jen matně – tuším, že jej vysílala stanice Vltava, že? Patrně škoda, že s řadou jiných (velice jsem měl oblíbené vysílání „3 × 60 a to stereo“ v neděli dopoledne) je také již dávno minulostí. Možná by to rovněž mohlo být inspirací pro vedení – i když, když slyším o „rebrandingu“, s kterým se patrně počítá i pro jiné stanice ČRo… Říkám si, že Praha patrně byl „experiment“, jak na to posluchači zareagují (či test na „za jak dlouho se to usadí“ – a dle pana Ostrého „stěžovatelé“ dají konečně pokoj). No, když nedáme pokoj… Třeba by je mohlo napadnout, že „rebranding“ tří celoplošných tahounů by naopak měl směřovat opačným směrem a očíslovat (čtyřka, pětka, šestka…) by mělo postihnout jen internetové vysílání a regionální stanice? Srdečně zdravím, Radek Svoboda
[66]15.03.11 09:32:30Radek Svoboda
Ještě taková… Když si tak poslouchám různá vyjádření různých lidí na vedoucích pozicích ČRo, hlavně na téma „loajalita“… (Zejména ve stylu „s neloajálními se musíme, či budeme muset, rozloučit“.) Tak si tak říkám, zda-li si mnozí nepletou loajalitu (a to zejména k podniku) s vydíráním podřízených, či dokonce patolízalstvím – a to zaměřeným výhradně na jejich osobu. Jenomže – kolik jsme my sami kdo zažili různých ředitelů, náměstků, vedoucích vyšších i docela maličkatých? Což nepochybně platí i pro ČRo vždyť kolik měl třeba za půlstoletí již ředitelů, vedoucích stanic, či šéfredaktorů stanic… Takže – s každým novým „šéfíkem“ přijde i čistka „těch loajálních minulému vedení“? Hmm – padesátá či začátek 70. let u nás? Nebo Amerika, „hon na čarodějnice“ a McCarthysmus? Jen ještě doplním – velice zajímavý článek z blogu, který zcela jasně říká, co to je skutečná loajalita. http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/pepper-de-callier.php?itemid=7278
[67]16.03.11 15:24:51Jaromír Janák
Se zájmem jsem pročetl všechny zde uvedené příspěvky.Názorů na vysílání je samozřjmě víc, mne třeba vůbec neirituje dopolední vysílání blábolících moderátorek, kterým byl konečně dán prostor, aby ukázaly svou inteligenci. Prostě je vypnu. Jen mi vadí, že pan Duhan a nám všem milý pan Ostrý se domnívají, že to je přesně to, co potřebuje stanice Praha. Tohle se docela jistě neusadí. Už dr. Husák chtěl od národa klid na práci, hlavně nám do toho nemluvte. Současné Bratrstvo kočičí pracky nám navrhuje totéž. Jak to tehdy dopadlo, víme a věřte mi, že tito novodobí normalizátoři dopadnou stejně. Nebo je sežerou ti, kteří se budou drát na jejich místa. Ještě k tomu blábolení a pochechtávání - pan Ostrý s panem Veselým kdysi vysílali spolu v neděli odpoledne takový rádoby veselý pořad a pochechtávali se tam stejně a i ten blábol byl podobný. Jelikož podobný program je hranice možností JO, přinesl si ho i do Prahy.Žádný strach, zase si ho odnese.
[68]16.03.11 19:25:20Pavel Charouz - 
Po pár dnech zase něco napíšu. Padla tu otázka "kdo za to může" (myšleno za rozvrat ČRo 2-Prahy). Pan Němec správně odpověděl, že pan Duhan. Ale proč? Jednou, ještě v dobách normálního vysílání nevím už kdo, možná pan Petránek řekl, že vždy, když se něco závažného děje, tak se šikovně odvede pozornost na druhý konec světa. Možná, že rozvrat ČRo 2 - Praha byl načasován tak, aby se odvedla pozornost od zhoršující se politické a ekonomické situace.
[69]16.03.11 20:56:27Radek Svoboda
Zrovna jsem se - nepobavil - u vysílání kontaktního kontaktu. :-)) Jen zopakuji, co je již "vedle": Viz dnešní "Kontakt"... (Mimochodem, nebyl původně středeční pořad prezentován "nepoliticky o politicích"? Aneb "pohodová stanice", že. Co ovšem více rozděluje a irituje dnešní společnost, než naši politici - a to zcela bez ohledu na jejich "příslušnost"?) Ano, "promo" pánů politiků, dnes dokonce propaganda programu za stranu, v které je pan Tluchoř? (Zvláště jeho "názory" na vhodnost změn "sociálních", resp. spíše antisociálních, spolu s "tím jak zprivatizujeme důchody"... Mimochodem, není mezigenerační solidarita právě základním znakem průběžného důchodového systému?) Výborně pane šéfredaktore, jen tak dál. Mimochodem, nebude to letos už 22 let od zvonění klíči? (Upozorňuji, že od "přátelské pomoci" v roce 1968 do "zvonění klíčů" uplynulo pouze 21 let. Tzn. zdá se, že nynější politická garnitura už dokonce přežívá déle, než socialističtí normalizátoři. Tedy že již přesluhuje...)
[70]16.03.11 21:26:02Radek Svoboda
Pardon, ale přihodím ještě jednou… Jen tak na okraj… Obávám se, že pan šéfredaktor je zakuklený revolucionář. Ovšem, vzhkledem k hostovu (v pořadu hostem prezentovaným) IQ bych se obával, že jeho šarádu nakonec i onen pán z politiky prohlédne - zasáhne. Když na změnu zjevně nestačí posluchači... (Pan revoluční šéfredaktor se zjevně vydal na tenký led - cosi mi to připomíná z "Epigramů"? Třeba… O pádu pána na ledu a zlomení si čísi jiné nohy?) My jsme zatím zjevně mnoho nezmohli - ale téměř bych se vsadil, že pan šéfredaktor si podřezává větev - pánové z politiky totiž mají jinačí páky, delší čili účinnější - aby nám pod mimikry se ukrývajícího revolucionáře Mgr. Ostrého promptně ze stanice Praha nevymetli… (Inu - čiň ďáblu dobře, peklem se ti odmění.) Totiž, činí-li jim se svým promo medvědí službu (jisté negativní reakce na "promo" zazněly již v telefonátech), jistě by si to nakonec mohli uvědomit i nevědomí adresáti? (…)
[71]16.03.11 21:27:12Radek Svoboda
(…) I když… Nepřeceňuji-li je? Jsou-li stále ještě schopni i po dlouhé řadě debaklů se svými "provařenými" kandidáty a PR akcemi - nepříliš úspěšnými v posledních letech, a to neúspěšnými čím déle, tím zřetelněji, viz již nepřijímaný "konfrontační přístup" a loňskou protiakci "hloupého davu či lůzy" s kroužkováním v kandidátkách - stále ještě dát na "rady" "Pí-áR" agentur a reklamních kanceláří…
[72]17.03.11 10:17:13Ludmila Vajďáková
Dobrý den, zdá se mi to nebo je něco v nepořádku? V diskusi na ČRo2 pod články Co vás těší... jsou poslední- příspěvky z 16.3.2011 a když jsem si některé pročítala, tak jsem si skoro jistá, že jsou to starší příspěvky, včera jsem je určitě nečetla. Tak nevím, mají problémy s internetem nebo co se děje? A nebo nás chtějí konečně umlčet. Taky se mi nechce věřit, že by ode dneška byli všichni smíření s dvojkou. Něco se děje a nebo slyším "trávu růst"?
[73]17.03.11 10:49:55Tomáš Němec - www
Milá paní Vajďáková, myslím, že opravdu slyšíte trávu růst. V diskusích Českého rozhlasu musíte stále Aktualizovat, abyste zjistila, zda je tam nový příspěvek. Když neaktualizujete, může se vám stát, že se skryje příspěvek, který jste právě napsala a objeví se až za několik minut. To je technická vlastnost oněch rozhlasových diskusí. Včerejší příspěvky už jsem opravdu četl včera. Dnes patrně ještě nikdo nic nenapsal. Ono není psát co nového. Situace přetrvává a vedení Ostré dvojky nereaguje.
[74]17.03.11 14:51:43Ludmila Vajďáková
Milý pane Němče, trávu růst vidím - ale tu pravou:-) To, co jste mi poradil, to dělám už od začátku, co píšu do diskuse. A že lidi přestávají psát, to máže pravdu, není psát co nového a zvlášť, když jsem si přečetla dnešní hodnocení dvojky v článku Posluchači hodnotili vysílání Dvojky od PhDr. Václava Hradeckého, kde stěžovatelská část posluchačů je minimální cca 26% a zbytek je spokojený. Naopak prý spokojených posluchačů od minule ještě přibylo. Co k tomu dodat, pocit marnosti. Už jsem taky rozeslala anketu mým známým, jestli to bude mít nějaký efekt, se uvidí. Ale vedení ČRo2 nás nebere vážně. Přeji Vám hezký den a lepší náladu z ČRo2 než mám já.
[75]17.03.11 15:55:03Jana Vlková
RE: RE: Málo sem píšete - REAGUJ Je to opravdu náročné už měsíc volat,prosit...nemám už co nového psát.Vše podstatné bylo napsáno.Dopoledne poslouchám "Jak to vidí" a pak většinou vypínám.Mrzí mě,že p.Ostrý odmítá,když píšeme o bulvarizaci této stanice a nechce nás slyšet.Nevím, jak jinak totiž hodnotit změny na ČRo2 PRAHA.Snad nejvíc mi vadí hloupé znělky,jméno stanice, upoutávky,neustálé připomínání,jakou stanici posloucháme,podbízivost, zrychlená řeč,drby...(např.Je jaká je a ještě horší Nezatloukat) Chybí mi spousta krásných a kvalitních pořadů(Periskop,pořady pro děti-Polštářek,...)Nerozumím,proč dobří moderátoři museli uvolnit místo přeslazeným hlasatelkám.Zajímalo by mě,kolik let je p.Ostrý posluchačem ČRo2 PRAHA...? Myslím si,že kdo na této stanici vyrostl a má ji rád, nemohl by změny směrem dolů této DÁMĚ udělat. A vzít jí jméno...Jana46
[76]17.03.11 16:16:09Tomáš Němec - www
Jsou zde i jiní. Právě jsem si vyměnil pozdravný e-mail s populární dvojicí KUKO:-------------------- ----------------------- --------------- TN: Zdravíme úspěšné propagátory neoblíbené Ostré dvojky! ----------------------------- -------------------------- -------------- ---------------- KUKO: Dobrý den pane Němče, my Vás také zdravíme, propagátora neúspěšné a posluchačsky stále ztrácející Prahy.
[77]17.03.11 18:27:48Tomáš Němec - www
Abych pravdu řekl, sviští diskuse na webu Prahy s přehazováním "kam vlastně máme psát", mi připadá legrační.
[78]17.03.11 23:26:08Radek Svoboda
Tak hlásím, že opravdu mizí. :-) Tady: http://www.rozhlas.cz/praha/diskuse/_zprava/322948 Pod mým včerejším příspěvkem (16. 3. 2011, vloženo v 22.17) byly postupně tři "odpovědi" od "Sašky" (jméno uvedeno jako Saška, Saš a na potřetí zase Saška). Přičemž obsah nebyl identický — a ani urážlivý, či cokoli jiného, aby musely být (dle "pravidel" uvedených nad příspěvky) tyto příspěvky provozovatelem stránek skryty.
[79]18.03.11 21:35:25Jan Danihelka - 
Dnes se prof. Pačes v Jak to vidí, zmiňoval o návštěvě u pana Duhana, kam byl pozván s dalšími svými kolegy z oblasti vědy, kteří se zabývají její popularizací. Pana Duhana zajímalo, co si pánové myslí o tom jak zlepšit popularizaci a co by v tom mohl dělat Český rozhlas? Dále se prý chce zasadit o to aby se mladí posluchači vrátili k poslechu populárněvědních programů v ČRo. Ano, toto by byla věc úctyhodná, ALE...! Zdá se mi že tady páni Duhan a Ostrý již vylili vaničku i s miminem. Když to vezmu selským rozumem, podle mě nejvíce k poslechu rozhlasu tíhnou děti, kteří jsou k tomu vedeni od malička svými rodiči, tj. stálými posluchači. Stálými posluchačí, kteří svým dětem pouštěli nejdříve Hajaju, nedělní pohádky, pak Polštářek, přes který je vedli k Periskopu, Meteoru, Toulkám atd... Myslím že to tak ideálně navazovalo na sebe s přibývajícím věkem u těchto mladých posluchačů a nic se neprolínalo.
[80]18.03.11 21:37:20Jan Danihelka
Jenže tito rodiče jsou dnes znechuceni poslechem dnešní Ostré dvojky, rozhlas vypínají a když už ho poslouchají, tak jen vybrané pořady, které se zachovaly a dětem nemají co nabídnout. A noví mladí posluchači??? Pochybuji, když dnes většina z mladých chce být "jednička", začne poslouchat rozhlas, z něhož se na něj bude chvíli co chvíli linout šílená znělka že poslouchá "Dvojku"!!! Neměli by jsme vést děti k úctě k tradicím? Ale jak, když zde většina dobrého a zavedeného včetně názvu byla zrušena???!!! Již tady několikrát zaznělo že pan Hromádko vzhledem k věku a zdravotnímu stavu nemůže dál spolupracovat. Nevěřím ale tomu, že by se nechtěl alespoň podílet při výchově a směrování svého nástupce, který by navázal na jeho léty prověřené zkušenosti. Např. pan Ježek, též zpravodaj z Balkánu, který je mladý, šikovný a má jistě srdce dobrodruha, nebo pan Kokmotos, kterému by nebylo vůbec na škodu občas se odprostit od pana Kudrny.
[81]20.03.11 09:25:08Tomáš Němec - www
Včera v sobotu 19.3. jsem zavolal do Nočního mikrofóra, které uváděla paní Romana Růžičková. Pořad byl na téma hlasu a správné češtiny v dabingu. Do pořadu volaly i dvě nevidomé posluchačky, které říkaly, že se na televizi příliš nedívají, že poslouchají rádio a že se jim nelíbí špatná čeština, rychlá mluva a vulgarity ve vysílání. Podle hlasů šlo o dost staré paní. Prosily hosta pořadu, dabingovou režisérku, aby se zasadila o to, aby se čeština ve vysílání Českého rozhlasu zlepšila. Já jsem ve svém příspěvku řekl, že by se rozhlas neměl zabývat češtinou v dabingu, ale hlavně ve vlastním vysílání. Romana Růžičková to nijak nekomentovala, ale po mém telefonu už nepustila do vysílání žádný další telefon. Dabingová režisérka říkala, že dělá kurzy pro rozhlasové moderátory, ale oni přijdou jednou - dvakrát a pak už ne, že nemají zájem na sobě pracovat. Je otázkou, proč takové moderátory nebo redaktory do vysílání vůbec Český rozhlas pouští.
[82]20.03.11 10:17:22Ondřej Suchý - www - 
Všiml jsem si, že na různých stanicích Českého rozhlasu a při různých příležitostech říkají pánové Jiří Ješ, Jan Petránek, Ivo Šmoldas - kterých si nesmírně vážím - opakovaně Český rozhlas 2-Praha. Protěžovaný nový název je ošklivý, předěly strašné, "vylepšená" znělka k pláči. Když bývám v poslední době tu a tam vyzýván, abych se k té situaci za sebe vyjádřil, odovídám: Jsem na straně nešťastných posluchačů.
[83]20.03.11 14:25:57Kebrdlová
Pane Suchý, vítejte v klubu :-)) a díky za příspěvek a za Vaše stanovisko, kéž by nás takových bylo tolik, abychom mohli něco změnit !
[84]21.03.11 15:20:43Ludmila Vajďáková
Dobrý den pane Němče, nová diskusní stránka na ČRo2 mě tak znechutila, že se asi budu muset přihlásit na Facebook, i když jsem byla dosud proti z jistých důvodů. Ale asi jiná možnost nezbývá. Dvojce se konečně podařilo nás odradit od dalších příspěvků a to určitě byl jejich účel. Je to smutné po jedenadvaceti letech od listopadu 1989 začíná opět cenzura. Ale my se nedáme!!
[85]21.03.11 15:53:14Tomáš Němec - www
Máte pravdu, paní Vajďáková, cenzura nastává. Webeditorka paní Luptáková mi hned dnes smazala několik příspěvků, které jsem vložil do oněch roztříštěných diskusí s odůvodněním, že jde o spam. Sem můžete psát jak chcete, kdybyste chtěla napsat něco delšího, pošlete to na e-mail blogu a já vám to vložím jako samostatný článek.
[86]21.03.11 20:02:51Ludmila Vajďáková
Vypadá to, že propojení ČT1 a ČRo Dvojka se blíží. Teď jsem si vyslechla reklamu našich "slavných" moderátorek na poslouchání pořadu Je jaká je. Bohužel nebo bohudík jsem slyšela jen konec a mohla jsem se podívat na jejich usměvavé tváře. Dokonale mi začínají znechucovat i ČT, možná bude reklama na všech kanálech televize, takže se máme na co těšit. Asi mi nezbude než si vybírat v televizi pořady, které mě zajímají a pak si je pouštět z videorekorodému a tím se vyhnu té upoutávce. Proč nám tak znechucují dřív v televizi docela oblíbené moderátorky. Lituji je i pana Postráneckého a Gotta, protože jim Ostrá dvojka udělala medvědí službu.
[87]21.03.11 20:04:42Ludmila Vajďáková
Opravuji - videorekordéru ... Člověk z rozrušení dělá chyby, ale snad jsem to napsala srozumitelně.
[88]21.03.11 21:34:32Tomáš Němec - www
Když to tak vezmete, paní Vajďáková, on pan Postránecký je v tom úplně nevinně. Dostal pracovní nabídku, jak umělci říkají kšeft a za peníze natočil to, co po něm pan režisér Ostrý chtěl. Jako kdyby natáčel třeba pohádku. Natočil to ke spokojenosti režiséra a dostal za to zaplaceno. Jakým způsobem se jeho nahrávka používá, to je celkem jiná věc.
[89]21.03.11 22:45:43Ludmila Vajďáková
Já tomu úplně rozumím a myslím, že ani pan Postránecký nevěděl, že to tak negativně ovlivní názor posluchačů. Také se bráním té zaujatosti, ale přesto mě ty upoutávky i název vadí a asi vadit ani nepřestanou. Aní pořadu Je jaká je nemůžu přijít na chuť, takže ani skoro po dvou měsících to u mě "nesedlo".
[90]22.03.11 00:18:32Tomáš Němec - www
Ono to taky nesedne, paní Vajďáková. A jestli se něco nestane (ale nevím co), my budeme vypuzeni.
[91]22.03.11 08:57:29Vlasáková 72
Tak teď se jim povedlo zastavit diskuzi.Mnoho lidí neví jak se přihlásit.Protože jsme starší generace,tak nad tím mávneme rukou a přeladíme.Takže pane Ostrý,vyhrál jste nad svými posluchači,spokojen!!!!!????
[92]22.03.11 09:38:47Radek Svoboda
Nevyhráli. Věřím, že těm starším, kteří si neporadí sami (onen „systém“ je s registrací skutečně tak na houby, že i mně :-)) se to povedlo až na druhý pokus) poradí jejich děti nebo vnoučata. A po přihlášení už pak lze psát v podstatě stejně, jako předtím. Spíš mi vadí ona změna tím směrem, že to nijak nenavazuje na předchozí. A rovněž „minulé“ zobrazení, kdy se zobrazovaly jen nadpisy, byl rozhodně přehlednější. Aneb ano — jak už se sakra po víc než sedmi týdnech zbavit těch zatracených „stěžovatelů“, že…
[93]22.03.11 09:41:33Radek Svoboda
Co mne spíše znepokojuje — a to mnohem více, že se nyní hlásí k otevřenému cenzurování? „Schvalování příspěvků“. Předtím se oháněšli tím, že by to bylo cenzurou — teď se tím dokonce téměř „chlubí“! Resp. přinejmenším již vůbec netají… Prostě „vydržať“ — a ještě více o tom informovat „mimo“, ať to je diskuse veřejná. Když chtějí mít ostudu, tak ať jí mají. (Jak říkával můj děda — na hrubý pytel patří hrubá záplata.) Srdečně všechny zdravím, Radek Svoboda (42)
[94]22.03.11 11:08:52Tomáš Němec - www
S ikonkami je ta rozhlasová diskuse nějak nepřehledná. A přitom každé internetové noviny mají pod články diskusi, která je přehlednější - viz např - http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/karel-hvizdala.php?itemid=12619
[95]22.03.11 11:39:35Ondřej Suchý - www - 
Teď jsem náhodou četl zajímavý článek Jana Buriana a pod ním diskuzi. Je to o rádiích všeobecně, ale o stanicích Českého rozhlasu též leccos zajímavého; nic to neřeší, ale něco z toho se docela dobře čte: http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jan-burian.php?itemid=12603
[96]22.03.11 14:25:43Tomáš Němec - www
Děkujeme za odkaz, pane Suchý!
[97]22.03.11 16:36:25Jana
Tak jsem se zaregistrovala a taky napodruhé. Teď půjdu vyzkoušet, jestli systém dovolí zvolit např. tučné písmo a to použít jako nadpis, to by nám mohlo pomoci. Taky bychom mohli sami psát datum a čas, odkaz před X minutami, hodinami a pod. nevyhovuje. Vůbec, chtělo by to vylepšit. Otázka pro pana Němce, ozval se Vám PVRT? Mně ne. Neví někdo, co je se SVIŠTĚM? Už by se měl ozvat, s ním by to bylo veselejší.
[98]22.03.11 17:16:18Tomáš Němec - www
Paní Jano, Pvtr se mi zatím neozval. Svišť Phil psal do diskuse pod článek pana Rožánka o webu v novém, že se mu špatně zobrazuje při registraci písmo.
[99]23.03.11 12:13:25teta Kateřina - 
Dobrý den, dnes jsem se chtěla zaregistrovat na nové diskuzi, jenže na odkazu, který jsem dodnes používala návod k ragistraci i celá předchozí diskuze prostě zmizela. Je to ze strany vedení stanice ubohé až za hrob, ale nechci se nechat znechutit, poradíte jak a kam se znovu "nabourat" ? Díky
[100]23.03.11 12:35:09Ludmila Vajďáková
Nemůžu spustit stránky rozhlasu, je to můj problém nebo je to chyba v systému? Nejlepší způsob, jak se zbavit nepohodlných diskutérů, ale to jen tak na okraj, vím, že to bude brzo spuštěno.
[101]23.03.11 15:07:01teta Kateřina
Omlouvám se za poplašnou zprávu, stránka už opět běží, jsem zaregistrovaná a hovořím s člověkem Rožánkem, klikiháky slíbil odstranit do 14 dnů
[102]23.03.11 15:21:03Radek Svoboda
Až? Až za 14 dnů? Bože... :D To si dělají LEGRACI!!! To je, prosím, práce tak na 5-10 minut i pro takového amatéra, jako jsem já. (Pardon, mlouvám se za ty "smajlíky-xichtíky", jinak je mám strašně nerad — ale v reakci na toto... Doopravdy nemůžu jinak.)
[103]23.03.11 16:50:57Ludmila Vajďáková - 
Provedla jsem registraci v novém diskusním fóru ČRo2 a nevím teda, jak přesně ten systém funguje, ale byla jsem přihlášena snad ve dvou minutách a to nejsem zaregistrována přes žádné stránky typu Facebook, mám registraci jen na seznamu. Takže složité mi to nepřipadá, ale jinak je to velmi nepřehledné a vůbec mě to tam nebaví. Moje jméno v nové registraci je vludmila, to jen abyste věděli, že nejsem anonym ani nový diskutující. Jinak zdravím všechny příznivce stanice Praha.
[104]23.03.11 17:03:35Radek Svoboda
Právě jsem zaslechl ve zprávách, že "radní" pan Jíša zemřel...
[105]23.03.11 17:13:33Radek Svoboda
Pro paní Ludmilu — já tam "zprvu" byl jako radeksvoboda. Lze to "vylepšit": přihlásil jsem se přímo na DisqUS (třeba stačí v došlém "ověřovacím mailu" odkliknout úplně dolní link — options: http://disqus.com/account?ref=welcome). Vpravo nahoře je DASHBOARD a vpravo od něj Vaše jméno. "Rozkliknout" jméno a na volbu EDIT PROFILE. Pak vpravo, sloupec INFORMATION, hned první řádek: vyplnit kolonku FULL NAME. Vše. Srdečně zdravím, Radek Svoboda
[106]23.03.11 20:21:45Ludmila Vajďáková
Děkuji pane Svobodo za informace, byla jsem docela překvapená, jak je ta registrace jednoduchá. Po předchozích příspěvcích jsem ani neměla chuť se znovu registrovat a diskutovat, začínám propadat skepsi, že je nám to na nic. Teď zrovna si nemůžu poslechnout z archívu dnešní Jak to vidí, protože jsem neměla možnost si to poslechnout ráno. Tak jen doufám, že jsou to jen technické problémy. Hezký večer všem.
[107]24.03.11 08:56:10Ondřej Suchý - www - 
Vážený pane Němče, udělejte mi laskavost a na portálu ČRo 2-Praha v diskusi o kvalitách této stanice zveřejněte, prosím, že Ondřej Suchý, narozen 1945, nemající možnost se v dětství povinně učit jiný jazyk než ruštinu, nemá šanci (pokud by snad někdy chtěl) vstoupit se svým ohlasem v rubrice "Reakce šéfredaktora J. Ostrého na ohlasy posluchačů" neb je tam oslovován pouze v jazyce anglickém. Soudí podle toho, že bude víc takových lidí v jeho věku, kteří se nebudou moci s druhými podělit o nápad, dotaz, vyslovit pochvalu, vyslovit kritiku a podobně. A zjisil, že se pro nešiky nelze do diskuze dostat jinudy, než například přes Vás a Váš blog "nerustestanicipraha". Děkuji Vám předem za ochotu a jinak všechny moc a moc upřímně zdravím s přáním, ať se občas zaradují nad tím, že už je tu jaro! Čtvero ročních období, toť jedna z mála tutových jistot.
[108]24.03.11 10:29:37Papoušková
Dobrý den, pane Suchý. Mám radost, že se jste se začlenil mezi nás, smutné posluchače. I Vám přeji, ať Vám jarní sluníčko přinese radost.

Žádné komentáře:

Okomentovat