úterý 8. února 2011

Reakce šéfredaktora J. Ostrého na ohlasy posluchačů - 2. část


08.02.2011 17:34 - 06. Komuniké vedení ČRo -trvalý odkaz

Reakce šéfredaktora J. Ostrého na ohlasy posluchačů - 2. část

Název stanice:
Dlouhodobě se ukazuje v průzkumech i ve zkušenostech kolegů přímo v terénu, že posluchači si nedokáží ujasnit název ve formě Český rozhlas 2 - Praha. Proto jsme zvolili název Český rozhlas Dvojka. Pro nás symbolizuje slovo Dvojka komunikaci, my a vy, soužití, společenství. To, že je tento název vhodný, potvrdil i testovací průzkum agentur, který velmi dobře ohodnotil nejenom tuto značku, ale také názvy jednotlivých programových bloků. 
Dramatická a literární tvorba:
V této oblasti je naše nabídka vskutku pestrá. Každý všední den četba na pokračování, četba v pořadu Domino, Hajaja. V sobotu pak občasná četba v Meteoru, rozhlasová hra pro mládež, večer dramatizace detektivní či sci-fi povídky, samozřejmě také Hajaja, v neděli je možno za dramatizovaný žánr považovat Toulky českou minulostí, pořad Kdy to bylo?, následuje nedělní pohádka pro děti, hra pro dospělé ve 20:00 - mimochodem začínáme seriálem detektivek Dušana Kleina v premiéře, což je další vyslyšení přání posluchačů. 
Pořad Periskop:
To, že změny programu znamenají konec některých a zrození jiných, je jasné. Periskop se tématicky prolínal s pořady jinými, např. Toulkami českou minulostí, Meteorem, apod. To byl jeden z důvodů, proč končí. 
Programové schéma Dvojky Českého rozhlasu
Programové schéma Dvojky Českého rozhlasu
Dopolední vysílání:
Vaše připomínky zejména k obsahové stránce dopoledne vyhodnocujeme a průběžně reagujeme. Věřím, že změny přispějí k lepšímu vnímání tohoto bloku. 
Hudba:
Jsme českou stanicí, a proto si stojím za tím, že hrajeme 75 % české tvorby. A taky za tím, že se velmi často v hudebním formátu objevují francouzské, španělské nebo italské písničky. Jinak, ČRo 2 má podle mého názoru nejpestřejší hudební formát mezi rozhlasovými stanicemi v České republice. Vedle populární hudby u nás uslyšíte také jazz, folklór, dechovku, vyšší populár a další žánry ... 
Písničky od srdce:
K posunutí tohoto oblíbeného pořadu (z 12:05 na 17:05) došlo zejména díky žádostem Vás, našich posluchačů. Velmi často se totiž stávalo, že jubilanti v poledním vysílacím čase neměli možnost poslechu v práci. 
Všech kritických připomínek si nesmírně vážím, z mého pohledu je však poněkud předčasné tyto změny objektivně hodnotit. Každá změna se musí usadit. Já i pracovníci stanice proto věříme ve vaši trpělivost a shovívavost v následujících několika příštích týdnech, během kterých se vysílání bude formovat a vyvíjet. Vedení Českého rozhlasu novou podobu vysílání ČRo 2 – Praha pečlivě sleduje a zavedení jednotlivých změn analyzuje. S nutným určitým časovým odstupem se pak ke změnám opět vrátí a vyhodnotí je.
Ještě jednou Vám děkuji za pochopení a věřím, že Dvojce Českého rozhlasu i celému Českému rozhlasu nadále zachováte přízeň.
S úctou

Mgr. Jaromír Ostrý
šéfredaktor ČRo 2 – Praha 




Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat