pátek 25. února 2011

Jak vypadala petice proti změnám na Radiožurnálu


25.02.2011 12:59 - nezařazeno -trvalý odkaz

Jak vypadala petice proti změnám na Radiožurnálu

v roce 2008

Jak vypadala petice proti změnám na Radiožurnálu v roce 2008?


■      ■
Text petice rok 2008
My, níže podepsaní posluchači a koncesionáři Českého rozhlasu, velmi nespokojení se současnou podobou Radiožurnálu, požadujeme:
1.        Aby Rada ČRo přezkoumala nové programové schéma, uplatňované od 1.1.2008, které dle našeho názoru neodpovídá § 2 zákona o Českém rozhlasu.
2.       Chceme slyšet informace o podstatném dění, nikoliv bulvární informace o takzvaných „celebritách“. Nechceme neustále slyšet výplň, že to, co posloucháme, je „nejlepší“, „vaše“ a podobná klišé bez obsahu, která jen zabírají čas důležitým informacím. V tom se Radiožurnál musí odlišovat od komerčních stanic, v tom je smysl koncesionářských poplatků a rozhlasu veřejné služby.
3.       Aby se vysílací schéma přiblížilo tomu, které bylo na konci roku 2007, včetně pravidelných specializovaných pořadů s důrazem na obsah a srozumitelnost sdělení, nikoliv na osobní projev moderátora. Chceme moderátory, kteří hovoří neafektovaně a správně česky, jako hovořili ti v roce 2007. Nejlépe ty samé.
4.       Změnu hudební dramaturgie tak, aby ve vysílání zaznělo široké spektrum hudebních skladeb, včetně těch méně známých, nikoli jen malý okruh vybraných hitů z posledních dekád.
Pokud stávající vedení ČRo není schopno toto zásadní manažerské pochybení napravit a bývalou vysokou úroveň zajistit, nechť okamžitě odstoupí.
7. ledna 2008
■      ■  
Nepřipomíná vám to něco ???
Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat