čtvrtek 5. května 2011

Rada Českého rozhlasu odpověděla na stížnost posluchačky Ludmily Avramopulosové - 1. část


05.05.2011 00:36 - 05. Dopisy posluchačů vedení ČRo -trvalý odkaz

Rada Českého rozhlasu odpověděla na stížnost posluchačky Ludmily Avramopulosové - 1. část

14.4.2011
posluchačka Ludmila Avramopulosová napsala   8.4.2011:

 Dobrý den,
 prosím o nové zhodnocení výsledků průzkumu.   Celkové vyhodnocení pana Hradeckého jako pozitivní, mi připadá velmi zkreslené.
Panu Hradeckému jsem zaslala připomínky, Radě tímto přeposílám:

 Opětovně jsem si pročetla výsledky průzkumu poslechovosti vaší dvojky. Asi čtu nějak jinak, ale vůbec mi nevychází to,co Vám:
 - při posledním naladění se líbilo 69,5% - pokud by mi byla tato otázka
 položena, musela bych též odpovědět pozitivně, jelikož si už opravdu vybírám
 programy - ráno končím v 9.00! Pak končím!
 -pokud změnu zaznamenalo 54,5% posluchačů (vy máte publikum?), tedy výsledek se okamžitě mění, odpovídajících je o 45,5% méně!
-změnu názvu uvedlo jako důležitou 3,1% - tak proč tedy dvojka
 -rovněž hodnocení o poslechu - stejně jako dosud 84,5% - opět to znamená   odečet 45,5%. Protože, a to už jsem několikrát zmiňovala jinde, ti co změnu nezaznamenali jsou buď hluší, ale pravděpodobnost je ta, že tuto  stanici neposlouchali, tzn. že se z průzkumu musí vyřadit.
 A to vše vy vyhodnocujete jako pozitvní? Já to tedy vidím obráceně. Ale i takto
 se dají hodnotit  průzkumy. Vy jste opravdu spokojeni?


    Zřejmě mi neodpovíte, asi opět přepošlete šéfredaktorovi. Já si ale myslím, že i tímto by se Rada měla zabývat. Jaká je Vaše interpretace výzkumu? Také posun pozitivním směrem? 

 Ludmila Avramopulosová
8. dubna 2011  
??
??  
místopředseda rady Českého rozhlasu Tomáš Ratiborský odpověděl 14.4.2011:

Č.j. 49/11
Vážená paní Avramopulosová,
   z pověření předsednictva Rady ČRo reaguji na Vaše stížnosti ze dne 31.3, 5.4 a 8.4.2011, týkající se změny názvu a programové struktury ČRo 2 Praha a  věcí souvisejících s touto změnou.  Rada ČRo se s Vašimi stížnostmi seznámila  na svém zasedání dne 14. 4. 2011.
   Vzhledem k tomu, že se Vaše stížnosti výhradně dotýkají programu a programových změn na ČRo 2 Praha postoupila je Rada vedení ČRo  prostřednictvím sekretariátu prozatímního ředitele ČRo.
     Vážená paní Avramopulosová, Rada ČRo vnímá negativní reakce  posluchačů ČRo2 Praha na programové změny. Tyto stížnosti jsou v poslední době jedním z bodů jednání při pravidelných schůzkách s  prozatímním  ředitelem ČRo Peterem Duhanem.  Rada ČRo ale nemá zákonnou možnost  zasahovat  přímo do programu ČRo a změny programových schémat bere pouze na  vědomí. 
     Přesto, obměnu programu na ČRo 2 Praha považuje Rada za nezbytnou,a to z  důvodu neustálého poklesu počtu posluchačů ČRo 2 Praha v roce  2010.
Děkuji za pochopení.  
S pozdravem
  Bc.Tomáš Ratiborský, místopředseda Rady ČRo
14. dubna   2011
  ??
??
klikněte 2. část



Komentáře
[1]05.05.11 07:04:21Milan Brož - 
Plně stojím za paní Ludmilou Avramopulosovou a děkuji za iniciativu a rozbor průzkumu, s kterým se též ztotožňuji. Milan Brož

Žádné komentáře:

Okomentovat