úterý 31. května 2011

DOKUMENT: Dopis FITES a ARAS Volebnímu výboru Poslanecké sněmovny k dovolbě Rady ČT a Rady ČRo


31.05.2011 10:40 - 09. mediální informace -trvalý odkaz

DOKUMENT: Dopis FITES a ARAS Volebnímu výboru Poslanecké sněmovny k dovolbě Rady ČT a Rady ČRo


■      ■
Ing. arch. Václav Mencl
předseda Volebního výboru Poslanecké sněmovny PČR


JUDr. Michal Hašek
člen Volebního výboru Poslanecké sněmovny PČR

V Praze dne 28. května 2011


Vážení páni poslanci,   

obracíme se na Vás otevřeným dopisem a dovolujeme si vyslovit protest proti způsobu, jakým proběhla 26. května t.r. schůze Volebního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky.  Navzdory  příslibům,  že letošní důležitá dovolba do mediálních rad nebude opomíjet profesní organizace a věrohodné osobnosti veřejného života, volební výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky zcela neomylně vyřadil většinu kandidátů profesních organizací. V seznamu nominovaných kandidátů, ze kterých mají být radní sněmovnou zvoleni, se jako výsměch celé společnosti objevují typičtí mediální dinosauři, lidé, kteří procházejí mediálními radami jako osvědčení političtí lobisté a jsou spoluodpovědní za současný stav v médiích veřejné služby.   

Jiří Florian a Pavel Hazuka způsobili skandální a chaotickou  situaci v Českém rozhlase, vystupovali naprosto nekvalifikovaně proti rozhlasové stanici pro mladé Rádio Wave a multimediálním službám. 
Bývalý místopředseda Rady ČT Ladislav Miler, působil v sedmdesátých letech na ministerstvu kultury a na ÚV KSČ v oddělení proslulého "normalizátora" Müllera.  Zatajil před poslanci tato fakta ve svém životopise, nebo je poslanci záměrně přehlédli?

------------------------------------------------

celý dopis otiskla Česká média, odkaz http://www.ceskamedia.cz/article.html?id=386223
Komentáře
[1]31.05.11 12:50:43Ludmila Vajďáková
Jsem ráda, že ještě v naší republice nezavládla naprostá rezignace na věci veřejné a někteří naši spoluobčané sledují pozorně dění v médiích, dovedou je popsat a informovat i ostatní. Pokud se tyto věci ještě můžeme dovědět, není nic ztracené. I když mám trochu obavu, zda se článkem něco zlepší, protože současná politická garnitura je arogantní a občané ji moc nezajímají. Ale nesmíme se nechat znechutit.
[2]01.06.11 08:34:30Ludmila Avramopulosová
A náš ostrý hujer obdržel 9 hlasů. Od koho asi tak, že?

Žádné komentáře:

Okomentovat