středa 4. května 2011

Václav Hradecký, vedoucí oddělení výzkumu a analytiky Českého rozhlasu odpověděl na otázky posluchačky Ludmily Avramopulosové -1.část


04.05.2011 14:50 - 05. Dopisy posluchačů vedení ČRo -trvalý odkaz

Václav Hradecký, vedoucí oddělení výzkumu a analytiky Českého rozhlasu odpověděl na otázky posluchačky Ludmily Avramopulosové -1.část

12. dubna 2011

posluchačka Ludmila Avramopulosová se zeptala 8. dubna 2011
Dobrý den, opětovně jsem si pročetla výsledky průzkumu poslechovosti vaší dvojky.  Asi čtu nějak jinak, ale vůbec mi nevychází to,co Vám:
 -   při posledním naladění se líbilo 69,5% - pokud by mi byla tato otázka  položena,
     musela bych též odpovědět pozitivně, jelikož si už opravdu  vybírám programy–
     ráno končím v 9.00! Pak končím!
-   pokud změnu zaznamenalo 54,5% posluchačů (vy máte publikum?), tedy  výsledek
    se okamžitě mění, odpovídajících je o 45,5% méně!
 - změnu názvu uvedlo jako důležitou 3,1% - tak proč tedy dvojka
 -   rovněž hodnocení o poslechu - stejně jako dosud 84,5% - opět to znamená 
    odečet 45,5%. Protože, a to už jsem několikrát zmiňovala jinde, ti co  změnu
     nezaznamenali jsou buď hluší, ale pravděpodobnost je ta, že tuto  stanici
     neposlouchali,   tzn.   že se z průzkumu musí vyřadit.

A to vše vy vyhodnocujete jako pozitivní? Já to tedy vidím obráceně. Ale i  takto se dají hodnotit průzkumy. Vy jste opravdu spokojeni?
Ludmila Avramopulosová
8. dubna   2011
P.S. Proč nevyslechnete názory diskutujících - stěžovatelů- dát průzkum na web  rozhlasu a do týdeníku rozhlas.   A namísto hlášení čes-ký-roz-hlas-dvoj-ka upozornit posluchače o tomto výzkumu.
?      ?
?      ?
Václav Hradecký odpověděl   11. dubna 2011:
  Vážená paní Avramopulosová,
to, že část publika nezaznamenala změnu, je patrně z velké části třeba přisoudit tomu, že hodně posluchačů poslouchá jen povrchně při nějaké  činnosti (např. domácí práce, zaměstnání atd.), poslouchá v době, které se  změny méně dotkly atd. Hodnocení, zda program vnímají jako  lepší/stejný/horší než dříve, prováděli všichni respondenti, nikoliv jen  ti, kdo zaznamenali změnu. Jako kladné hodnotíme zjištění, že zhruba 90%  publika vnímá současný program pozitivně a že je víc těch, kdo mají chuť  poslouchat nyní více než těch, kdo se díky změnám rozhodují poslech  omezit. ČRo2 má v současnosti více než půl milionu posluchačů. Bez  průzkumu lze těžko stanovit, jak silnou skupinu hlasy nespokojených  reprezentují. Z výsledků lze odhadnout, že negativní ohlasy vycházejí ze  zhruba desetiny publika. Do jaké míry mají ti, kdo píší, telefonují apod.  pravdu, se týká jiné věci. Je záležitostí vedení stanice, kterému jsou  stížnosti adresovány, aby jejich podněty zvažovalo. Záležitostí výzkumu  bylo stanovit přibližné proporce toho, v jaké míře jsou posluchači s  programem spokojeni.
Přeji Vám hezký den
Václav Hradecký
11. dubna 2011
  ?      ?
?      ?
klikněte - 2.část
Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat