sobota 2. dubna 2011

Diskuse posluchačů - archiv č. 3


02.04.2011 21:38 - 01. Diskuse posluchačů -trvalý odkaz

Diskuse posluchačů - archiv č. 3

Ostré názory
Dosavadní komentáře (107) byly archivovány, protože sloupec komentářů je už příliš dlouhý a odsunuje okénko pro vkládání textu.  Tento archiv je určen pouze ke čtení komentářů. Pro pokračování diskuse a vkládání komentářů klikněte ZDE .
  
Komentáře
[1]02.04.11 21:47:55Tomáš Němec - www
Pokud sem budete psát komentáře, musíte před odesláním napsat ověřovací kód. Na blozích lidé.cz se bohužel stává, že než člověk napíše příspěvek, časový limit kódu vyprší a příspěvek se neuloží. Doporučuji před odesláním příspěvek zkopírovat a po odeslání se přesvědčit kliknutím na slovo komentáře, zda se komentář uložil. V opačném případě vložte znovu a opište nový kód, který se objeví. Délka jednoho komentáře je max. 1000 znaků. Při delším textu vložte další komentář. Vlevo je počítadlo zbývajících znaků. Komentáře se řadí od nejnovějšího po nejstarší.
[2]02.04.11 23:48:22Eva Ondřejová ,68
Pane Janáku,vulgarizace společnosti je mimo jiné důsledkem užívání vulgarizmů v médiích.Pokud by se v nich dbalo na slušné vyjadřování,lidé by se styděli používat sprostá slova na veřejnosti.Ale když slyší dnes a denně takové výrazivo v rozhlase i televizi,je to pro ně normální a všimněte si,jakým tempem taková mluva "přitvrzuje".A pak,všimněte si,že normálně už nikdo nemluví Používání plevelných slov jako:"prostě","jako","vlastně",",jakoby" je naprosto normální v mluvených projevech.A nejhorší je takové to ééé,hmm téměř pořád (snad pod vlivem angličtiny).Vypadá to,jako kdyby se mluvčí báli pauzy a vyplňují ji tímto způsobem,To je běžné v angličtině,ale v češtině?Představuji si dialog na divadel.scéně takto vedený.Krása.! A protže tzv.Dvojka vsadila na nepřipravenost a amatérizmus,podporuje daleko víc než předtím všechny podobné nešvary.(Neuslyšíte je v Toulkách nebo Meteoru.) Takže shrnuji:rozhlas i televize by měly tvořit normu správné mluvy.Tedy oni to dělají - až na to správné.
[3]03.04.11 00:00:37Ludmila Vajďáková (60)
Dobrý večer paní Ondřejová, asi jsme na těchto stránkách momentálně přihlášeny jen my dvě, tak Vás zdravím. S tou hrubostí v projevech Vám dávám za pravdu. Mám takový dojem, jakoby se chtěli stárnoucí moderátoři a moderátorky (myslím tím věk od 40 do 50) přiblížit co se mluvy týče a někdy i vzhledem. Tady skončila ta míra vkusu, je to vidět všude, v televizi, ve školách, v rozhlase. Když si vzpomenu na svá školní léta a specielně na jazyk český, to bylo něco. Asi jsme měli dobrou učitelku na základní škole a pak profesorku na obchodní akademii protože ráda vzpomínám na hodiny ČJ. A proto si nemůžu zvyknout na ten pokles ve vysílání ČRo Praha, na dvojku si zvykat nebudu. Myslím, že i pan Rosák se to snaží někdy "zapomenout". Mějte se hezky a vydržme psát, i když nás to už unavuje.
[4]03.04.11 00:04:23Ludmila Vajďáková (60)
Nějak se mi vytratilo kousek věty ...stárnoucí moderátoři a moderátorky přiblížit co se mluvy týče a někdy i vzhledem těm mladým, dvacetiletým. Omlouvám se, budu si to muset po sobě lépe přečíst.
[5]03.04.11 13:06:43Eva Ondřejová ,68
Dobré odpoledne.Jsem ráda,že mi rozumíte.Snad se nám ještě někdo ozve,jinak se tady začneme samy bát.Teď si poslechnu pohádku a pak vypínám.Zatím na shledanou.
[6]03.04.11 13:19:00Radek Svoboda
Dobrý den přeji. Nejprve se musím velice omluvit paní, co je na stránkách rozhlasu pod přezdívkou Harry. Až do teď jsem si myslel, že je to "on". A popravdě řečeno - ano, vím že na dojmy není radno dát - bych tomu pánovi, podle jeho psaní a názorů (vždy hezky "zčerstva" a mířících zcela přesně), nehádal ani třicet. Pardon, skutečně se moc omlouvám a jsem v hluboké úctě.
[7]03.04.11 13:36:18Harry
Pane Svobodo, nemusíte se omlouvat, to je spíš pro mě poklona, že se Vám moje názory zdály věkově mladší. Já se omlouvám za tu mystifikující přezdívku, je to z doby mé pracovní činnosti. V novém čísle Týdeníku Rozhlas je fotka rozhlasového stanu, z kterého budou občas vysílat KuKo. Zatím jen s nápisem Praha, ale třeba dá pan Ostrý vyrobit nový nebo aspoň domalovat Dvojku, jinak by přece návštěvníci nevěděli, u jaké stanice se nacházejí.
[8]04.04.11 08:53:44Ludmila Avramopulosová
Dobrý den, musím chválit, a to sobotní Mikroforum - pan Petránek s Romanou Růžičkovou. Tentokrát překvapivě o poezii(i když, kdo o panu Petránkovi trochu ví, nepřekvapí ho to). ALE, ani paní Růžičková se neubránila a direktně nahlašovala dvojku:-(. Já dodneška nevím, jak to s tím názvem je, dotazovala jsem se Rady i ředitele, jenže žádná odpověď. Oficiálně ČRo2 PRAHA přeci stále existuje, ne? Já když slyším znělku čes ký roz hlas dvoj ka, tak mě berou všichni čerti.No a jsme u úrovně češtiny a to rovnou z veřejnoprávní stanice. To fak vymyslel koumák a ještě větší koumáci to schválili.A taky mě napadlo, co kdyby se všechny stanice rozhlasu přejmenovaly na číslice, proč, když se Praha stala dvojkou, nenazvat třeba regionální stanice také trojkou, čtyřkou atd...To už mě ale fakt napadají blbostě ze zoufalství nad zlořádem, kterého se dopustilo vedení rozhlasu:-/. Stále nechápu, že je tak snadné v rozhlase zrušit značku. Teď si dá JO patentovat dvojku..ale mějte se všici pěkně jarně.
[9]04.04.11 09:08:34Tomáš Němec - www
Milá paní Avramopulosová, bohužel to tak je. Perspektivně se chystá přejmenování všech stanic českého rozhlasu v rámci tzv. rebrandingu - viz http://www.podnikatel.cz/clanky/rebranding-cesta-jak-vylepsit-povest-firmy/
[10]04.04.11 09:16:55tlustá - www
Dobrý den, Rada ČRo někomu před několika týdny odepsala, že Dvojka je jenom pracovní název! Ta odpověď byla zkopírována a četli jsme to tady. Takže buď je to "klamavý" název, nebo "protizákonný" název. V každém případě je to ohavné a JO nemá úctu k letitému názvu, vlastně k ničemu, jenom ke své bohorovnosti. Přišel, neslyšel!, zvítězil.Kdyby ve vedení rozhlasu, vč. Rady byli slušní lidé nemohli by to dopustit. Bohužel se všichni dostali do tak sveřepé představy, že my jsme jejich nepřátelé, když oni to myslejí s námi dobře a nejlépe. Teď jsem si vychutnala I.Hoffmana s V.Krocem, který se evidentně bavil, když se mluvilo o médiích.
[11]04.04.11 09:22:44Tomáš Němec - www
V dnešním (pondělí 4.4.11) pořadu "Jak to vidí..." zabrousil Ivan Hofman k různým programovým změnám a průzkumech ředitelů. Nebyl jmenován přímo Český rozhlas, ale televize Nova, ale podstata toho, co se děje v Českém rozhlase byla vystižena.
[12]04.04.11 09:30:20Tomáš Němec - www
Paní Tlustá, přehrajte si sdělení zemřelého radního Jíši - viz http://nerustestanicipraha.sblog.cz/2011/03/27/92 , tam je to jasně řečeno, jak je to s názvem Prahy. Jinak jen technická připomínka - nemusíte vyplňovat odkaz na www stránky, když sama žádné nemáte. Všimněte si, že kliž kliknete na odkaz "www" u mých příspěvků, proklinete se na můj osobní blog, tedy ty pravé "stránky pana Němce" - ty se jmenují "Tomův deník".
[13]04.04.11 11:00:27Harry
V rámci toho rebrandingu se tedy budou všechny stanice přejmenovávat číselně nebo jak? To už reformátoři nevědí co by. Jen aby to nepřehnali s těmi novotami. Je příznačné, že každý nově jmenovaný do vysoké funkce buď začne s vyhazovy dosavadních pracovníků, nebo se změnami v tomto případě programovými, při nichž ruší to, co bylo dobré. To je vidět i teď na Dvojce televizní. Tam ale dokázali některé viditelné přehmaty brzy stáhnout a sledují i přijatelnost dalších změn. Toho se asi na ČRo 2 nedočkáme, aby se něco vrátilo zpět.
[14]04.04.11 11:30:41Tomáš Němec - www
Paní Harry, ale to není nic nového! Doporučuji vám přečíst si článek http://www.rozhlas.cz/informace/press/_zprava/dvojka-ceskeho-rozhlasu-evergreen-nanovo-a-v-plne-sile--843034 , kde se praví: " Celkový rebranding všech stanic Českého rozhlasu čeká na řádné zvolení generálního ředitele, Ostrého oznámení ale naznačuje, jakým směrem by případné změny korporátní identity stanic mohly vést". ....... To všechno se chystá už od roku 2009, milá Harry. Bohužel je málo posluchačů, kteří se o Český rozhlas zajímají déle a hlouběji.
[15]04.04.11 12:02:56Harry
Ano, přiznávám, pane Němče, že mě to dřív až tolik nezajímalo, i když jsem registrovala už tehdy všechny změny ve vysílání, většinou negativní. Teď s PC se musím dovzdělávat. Takže tohle, co provedli s ČRo, je jen trénink na věci příští, asi.
[16]04.04.11 13:26:32Jana
Tak jsem vydržela "Nezatloukej" s panem Sedláčkem téměř až do konce. Pan Hanuš45 v původní Diskusi REAGUJ píše, že p. Švejnohová "rejpala" do nespokojených posluchačů, že nemají rádi zdrobněliny a ona sama že se zmínila o negativní diskuzi na internetu. Čekala jsem, že posluchači poslouchají a že ti co zatím nic nevěli, že se budou informovat, o čem je řeč. A hlavně že se k nám přidají. Bohužel, zatím žádní další nespokojenci nepřibyli. Škoda, asi málo se poslouchá pozorně. Dřív by ani mně nenapadlo hledat náznaky, jinotaje a povzdechy v projevech moderátorů nebo jejich hostů. Kam jsme to až dopracovali, to se vracíme až před rok 1989?
[17]04.04.11 13:27:38Jana
OMLUVA - SLOVÁČEK byl ten host, jsem já to hlava dubová.
[18]04.04.11 13:55:41Tomáš Němec - www
No, vidíte, paní Jano, tak aspoň víme, že někdo naše připomínky čte. Třeba těch nespokojených je opravdu tak málo, jak tvrdí pan ředitel Duhan. Mnohým je také jedno, zda poslouchají Frekvenci 1 nebo Ostrou dvojku.
[19]04.04.11 14:27:32Jaromír Janák
Paní Evo Ondřejová, nejste sama, kdo si myslí, že takový paskvil, jako je neumělé dopolední vysílání Ostré dvojky, by se neměl propagovat. Kdybych byl panem Ostrým a nechtěl jako on připustit, že na co jsem sáhl, to jsem ...... zkazil, tak bych to alespoň pouštěl hodně potichu, aby si té hrůzy nikdo nevšiml. Půjdete se někdo podívat ve středu do rozhlasu? A ještě jedna věc - chtěl bych poděkovat panu Němcovi za poskytování technického zázemí a za neumdlévající snahu o nápravu. Samozřejmě i ostatním.
[20]04.04.11 16:23:52tlustá
Pane Janáku, co mě to uniklo? Ve středu v rozhlase bude grilovačka? :))) A kdo viděl to co já? po Praze jezdí auto (možná víc!)státní firmy Český rozhlas, zadní sklo má celé zakryté dámami z Dámského klubu a dvojka... Nestihla jsem to celé prozkoumat, ale zase se mě udělalo nevolno. Opravdu, ale opravdu nechci dvojku. Pro info:ČRo Pardubice vysílá autorský pořad P. Filipovské v úterý od 17.40. Jóó Pardubice si váží lidí, kteří to dovedou. V TR č. 15 str. 6: nejdůvěryhodnější značkou se stal veřejnoprávní rozhlas (průzkum Reader's Digest) - Dobrá značka. Doufám,že to je za minulé období a ne za neplechy, co vyvádí JO. I já děkuju panu T. Němcovi,jak o nás pečuje.
[21]04.04.11 18:46:28Ludmila Vajďáková
Všimla jsem si, že tu přibyla další diskuse na profilové stránce Jaromíra Ostrého. Nevím, jestli už mám v tom zmatek, ale nějak se mi nezdá povědomá, většina jmen je tam nových. Takže kdyby se připočetly k naší dosavadní diskusi, zas by bylo o pár hlasů víc. Byl to záměr, někam diskusi "uklidit" nebo jsem si jen nevšimla?
[22]04.04.11 18:46:45Janah - 
Paní Jano,dovolte malou poznámku k Vašemu komentáři,že posluchači neposlouchají pozorně pořad s paní Švejnohovou.Domnívám se ,že spíš posluchači tento pořad , jako řadu nových pořadů od 31.1.2011 neposlouchají.Je to opravdu ztráta času , afektované moderování paní Švejnohové, je jenom pro silné nátury.To samé pořad "Je jaká je",ty televizní hlasatelky jsou neposlouchatelné. Hodně lidí kolem mě, přestalo ostrou dvojku poslouchat a uvažují o odhlášení rozhlasu.
[23]04.04.11 18:56:33Ludmila Vajďáková
Souhlasím s Vámi paní Janah, ale přestože hodně lidí nechce poslouchat Dvojku, Rada vysílání nemá důvod doporučit řediteli, aby se vrátili k původnímu vysílání. Dělají z nás nesvéprávné posluchače a je to dost deprimující, hlavně ta bezmocnost. Už si nebude kde stěžovat, ruší všechny podobné pořady, jako např. Občanské judo na Nově,jak dopoledne uvedl pan Hoffman v pořadu Jak to vidí.
[24]04.04.11 19:54:08Harry
Až díky paní Vajďákové čtu postupně diskusi na profilové straně p. Ostrého - velmi zajímavou, téměř úplně jiní lidé, ale jinými slovy kritika téhož, co kritizujeme my. Čili takoví "Stěžovatelé II". Doufám, že i pan Ostrý si početl. Některé příspěvky jsou velmi obsažné - měl by si je přečíst. Opravdu, zřejmě nás je mnohem víc. Je záhadou, kde byla dosud tahle diskuse schvána.
[25]04.04.11 20:02:48Jana
PRO PANÍ VAJĎÁKOVOU A JANAH: Taky jsem to v sobotu neposlouchala, ale upozornil mně na to příspěvek od p.Hanuš45, když píše, jak p. Svejnohová REJPALA. Tak jsem si to poslechla dnes, abych zjistila, jak to bylo. Toto jsem v prvním příspěvku neuvedla . Kdyby Ti poslouchající pozorně poslouchali, tak by museli zjistit, že se něco DĚJE, že je nějaká DISKUSE na webu a pak by se třeba přidali k nám, kterým se změny nelíbí. Já netvrdím, že je to vhodný program a já bych byla poslední, která by někomu doporučovala takové plky poslouchat. Je nás moc málo, kteří jsme se přihlásili do DISQUSu a tak to může vypadat, že se to USADILO. Co se děje samozřejmě od začátku sleduju a nejsem žádný začátečník. Mrzí mně, že jste mně nepochopily. A nás, kdo diskutujeme na DISQUSu je zatím jen 47, kolik z tohoto počtu i tady, to nevím , to nejde spočítat. Mějte se pěkně. Jana Pavelková
[26]04.04.11 20:21:09Janah
Paní Jano,rozumím tomu,jak jste to myslela.Jsem z toho také nešťastná.Hned 31.1.jsem psala panu Ostrému,jeho odpověď o ničem je níže.Psala jsem také radě a ta můj dopis předala panu Ostrému a to už byla odpověď,kterou posílala jeho sekretářka,takže se domnívám,že dopis ani nečetl.Mějte se hezky Jana Hanzlíková Od: Jaromír Ostrý <Jaromir.Ostry@rozhlas.cz> Předmět: Re: Kritika k pořadu _ Jak to vidí Datum: 31.1.2011 14:53:10 Vážená paní Hanzlíková, děkuji Vám za Vaše (byť) kritická slova. Samozřejmě mě netěší. A mrzí mě, že jste nenašla ani jediné plus změn. Problém je v tom, že Dvojku už řadu let opouštějí posluchači. A to i ti skalní. A tak jako mnozí z Vás volají po zachování současného stavu, jiní nevolají a prostě odcházejí. Programové změny byly nutné a jsem přesvědčen, že zachovávají to podstatné z programu této stanice. Mimo jiné proto, abychom více od sebe odlišili jednotlivé okruhy ČRo. S úctou Jaromír Ostrý
[27]04.04.11 20:33:35Tomáš Němec - www
Paní Janah, potěšila jste mně, odpověď pana Ostrého zase jako přes kopírák.
[28]04.04.11 21:10:44Ludmila Vajďáková
Paní Jano, pochopila jsem Vás, ale možná proto, že už jsme toho všichni plni a chtěli bychom navrácení kvality vysílání, se člověk špatně vyjádří. Já se snažím někdy poslechnout i ty pořady, které mi nedělají radost v domnění, že jsem zaujatá, ale většinou to nevydržím do konce, a proto pak nevím, co tam třeba moderátor říká. Teď si většinou vybírám z archivu, jako dnes, kdy jsem si poslechla sobotní Noční Mikrofórum s Janem Petránkem. Vynikající balzám na duši.
[29]04.04.11 21:44:53Ludmila Vajďáková
Už jste si taky všimli, že zamíchali diskuse? Diskuse 1 na webu Prahy už není, ani ty staré příspěvky se neukazují. Asi nám to chtějí znechutit než bude volba nového ředitele. Takže kdo bude mít větší výdrž? Vidím, že tady na diskusi už je jen skupina stálých, nikdo nepřibývá. To by se totiž musel pan Němec upsat do diskusí na Praze, aby ti noví věděli, že můžou psát i jinde.
[30]04.04.11 21:58:59Tomáš Němec
Ale to ne, paní Vajďáková, všechny ty diskuse tam jsou. Jenže oni jsou to vlastně diskuse pod nějakými články. A ty články se časově zasouvají do minulosti pod nánosem novějších článků. Všechny ty články a diskuse můžete nalistovat v seznamu "Radiozprávy" - viz http://www.rozhlas.cz/praha/radiozpravy Já jsem pouze tady na blogu udělal odkazy do diskusí pod některými články, kam jsme psali. Psát můžete do diskuse pod jakýmkoli článkem. Třeba o dnešní návštěvě Marka Ebena - http://www.rozhlas.cz/praha/radiozpravy/_zprava/marek-eben-se-zenou-jsme-spokojeni-tak-jak-to-je--874119
[31]04.04.11 22:03:43Jana
Děkuju za vysvětlení, měla jsem si to přečíst aspoň třikrát. Když to tak shrnu, my jsme všichni naštvaní a nešťastní a pan Ostrý je nadmíru spokojený. Ale my to vydržíme, tedy já asi ano, nevzdám to. Když to nepomůže, tak si můžeme dát rande při prohlídce rozhlasu, ta možnost tady možná je, jenom nevím, jestli by tam takové rebelanty pustili. Myslím že o prohlídkách se už někdo zmiňoval. Já teď už skoro radio neposlouchám, dnes jen pana Hoffmana a pak jsem si nenechala ujít Marka Ebena, on byl senzační, a paní Retková se hodně snažila, ale pořád to není ono. Jestli někdy bude? To je ve hvězdách. Máte pravdu, v archivu je hodně pokladů, jenom někdy to dá práci je najít. Přeju všem dobrou noc a hoooodně sil, budeme je moc potřebovat.
[32]05.04.11 10:37:34Ludmila Avramopulosová
Přečetla jsem si výsledky průzkumu Hradeckého(Komuniké vedení). Jsou to ty výsledky, které přednesl na Radě. Napsala jsem p. Hradeckému: TY PRŮZKUMY, opravdku k pousmání, v tomto případě spíše k pláči.Zajímalo by mne, jak jste zařadili ty, co nezaznamenali změnu(45%!). V tom případě je výsledek zkreslený, jelikož počet dotazovaných se o 45% snížil. Jen hluchý by změnu nezaznamenal.Stanice je opravdu odlišená, o což panu JO šlo, jak se vyjádřil v odpovědi jedné z posluchaček.No a Vám přese všecko vychází POZITVNÍ POSUN. Změnu názvu uvedlo jako důležitou 3,1%. To znamená co, též pozitivní?. Já to vidím opačně.A pak, že statistika nuda je. A ještě douška - proč publikum(obecenstvo, veřejnost) proč ne POSLUCHAČI? O čem vlastně ten Váš průzkum byl? Moc by mě zajímalo, kolik dotazovaných vůbec vědělo o jakou dvojku vlastně jde, obzvlášť matoucí jsou totiž televizní hlasatelky
[33]05.04.11 14:12:36Marcela Eichingerová - 
Výsledky průzkumu jsou nejspíš předem objednané. Nebo je dotazována stále stejná skupina. Před zasedáním Rady jsem poslala mailem stížnost na změny ve vysílání, ovšem přeposlali ji kanceláři JO, ale odtud mi přišla odpověď, která se objevila již několikrát na několika místech a změny samozřejmě obhajující a podepsaná p. Horovou-Račákovou. Na tuto odpověď jsem reagovala, ale žádná odezva. Nemají připravenou druhou verzi odpovědi nejspíš. Proč neudělají anketu přímo na stránkách rozhlasu nebo ji nevyhlásí jako téma dne ? Nejspíš proto,že se bojí.
[34]05.04.11 14:31:12Ludmila Vajďáková
Tak teď jsem pochopila, proč paní Lekešové nejde moderování v rozhlase. Ono jí to nejde moc ani v pořadu Sama doma v ČT. A navíc na sebe před chvílí prozradila, když se jí ptala redaktorka z ČRo6, proč nemají "ucho", že oni v televizi to nepotřebují, protože mají asistentku, která jim během vysílání napovídá. Takže taková je kvalifikace dnešních moderátorů, pak se nedivme. Na druhého pana Petránka si ještě dlouho počkáme, jestli se vůbec dočkáme.
[35]05.04.11 14:58:50Jana
Paní Ludmilo, mohla byste svůj postřeh o p. Lekešové dát do DISQUSu, aby se i jiní poučili, proč je to tak amatérské?
[36]06.04.11 08:41:26Ludmila Av
Pouze na chvíli jsem pustila Mikroforum, i poté co minulý týden nás vyzvala Z.J. abychom vypnuli(tajně jsem si myslela, že tam Z.J. nebude)Jenže i když byla hostem P.Filipovská, ten pořad je o ničem. Probírání soukromí, atd. Vlastně ve všech pořadech, zavedených JO,až výjimky,se toto téma opakuje. Je to takové Story, časopis, kde se drbalo, i když ne třeba zle(tedy v počátcích,ted nevím).No a toto je prosím na veřejnoprávním rozhlase, min. 2x denně! Oč zajímavější a milejší bylo Mikroforum s panem Petránkem. Výborná moderátorka, výborný host.Je to prostě o kvalitě moderátora. Též se přimlouvám, pište na patřičná místa, ono totiž stačí, že do rádia zavolá pani, která se rozplývá, a to je pro ně potvrzení, že vše je dobré. Naši diskuzi nikdo nebere v potaz. Mějte se pěkně. Taky mě napadlo v souvislosti se Svištěm -když se rozvinul nový rožánkův diskus, psala jsem, že se nechci nikde přihlašovat,a zrovna Svišt mi psal, ať to nedělám, dokonce varoval. Ta nevím.
[37]06.04.11 09:12:56Tomáš Němec
Paní Ludmilo, na rozdíl od vás se mi Noční mikrofórum s paní Filipovskou líbilo. Tedy než jsem při něm usnul. Paní Filipovská říkala, že se jí nelíbějí pořady, kdy slovo je neustále přerušováno hudbou a že posluchačů si má rozhlas vážit. Také věděla na rozdíl od paní Jandové, že v režii je technička Jitka Sakalová. Paní Jandová nejen že neznala jméno paní, která jí z techniky pomáhá, ale ani nedokázala pojmenovat její profesi. Tohle Noční mikrofórum bylo velmi poučné v tom, že bylo vidět, že na místě hosta sedí v podstatě rozhlasový profesionál, zatímco na místě průvodce pořadem sedí laik, který je okouzlen tím, že se dostal k mikrofonu.
[38]06.04.11 09:46:52Ludmila Avramopulosová
No právě, slyšela tuhle pasáž, kde paní Filipovská mluvila o přerušování hudbou atd., ale přeemotivní moderování Z.J. jsem nevydržela ...jo, popsal jste to přesně, laik okouzlen tím, že se dostal k mikrofonu.Paní Filipovskou mám ráda, její nědělní rána se mi líbily. Ale pochybuju, že se Z.J. nějak poučí. Ona bude dál hýkat. A to já nevydržím:-(
[39]06.04.11 09:57:29Jana
Včera jsem se těšila na p. Filipovskou, ale byla jsem zklamaná. Jenom maličko proškolila ZJ a pak už to bylo jenom opakování o rodině a jiné známé zážitky. Bohužel, nic nového.Mně na tom jejich nezávazném veselém hovoru vadí to, že paní moderátorka nikdy nezapomene připomnět, že ona je taky zajímavá, v tomto případě, jak ji měl p. Filipovský rád. Paní Retková se den předem taky chlubila, že se s rodinou Ebenovou zná. Přece ony nejsou to nejdůležitější a nejzajímavější v těchto pořadech, mají klást zajímavé otázky a nenechat hovor jen tak plynout, jen aby řeč nestála. Mají těm opravdovým "hvězdám" posloužit a ne upřednostňovat sebe. Pane Tomáši, vy jste to ale vystihl přesně a taky jsem ten konec zaspala.
[40]06.04.11 10:09:21Jana
Doporučuji, nádhera: = http://www.rozhlas.cz/jazz/novinky/_zprava/bobby-mcferrin-v-brne-kompletni-zaznam--873276
[41]06.04.11 13:52:01Jaromír Janák
Pan Ostrý si udělal v Ostré dvojce harém z těch dam, které už nikdo nikde nechce. My jsme takové umělkyni říkali "vylítaná dakota".
[42]06.04.11 18:06:33Eva Ondřejová ,68
Prosím,jaká je mailová adresa Rady ČRo?Děkuji
[43]06.04.11 18:18:20tlustá
Pro p. Evu Ondřejovou: rada-cro@rozhlas.cz
[44]06.04.11 20:22:46Eva Ondřejová ,68
> Vážený pane,prosím o odpověď na následující otázky.1.Kdo je autorem znělek > a upoutávek na pořady? 2.Je ve veřejnoprávním rozhlasu poslechovost tím > nejvyšším kritériem a jsou i jiná kriteria pro určení vysílac.schématu a > výběr pořadů? 3.Neměl by veřejnoprávní rozhlas vzdělávat a kultivovat > ?(Nebo jen bavit?) 4.Proč si myslíte,že současné vysílání je lepší než to > předešlé a konkrétně v čem? 5.Kdo určuje,kteří hnosté budou pozváni a děje > se tak podle určitého plánu? 6.Proč se dopolední vysílání jmenuje Je jaká > je, co má název posluchači navodit? > Děkuji za knkrétní odpovědi. Eva Ondřejová > ,Sadová > Vážený pane,prosím o odpověď na následující otázky.1.Kdo je autorem znělek > a upoutávek na pořady? 2.Je ve veřejnoprávním rozhlasu poslechovost tím > nejvyšším kritériem a jsou i jiná kriteria pro určení vysílac.schématu a > výběr pořadů? 3.Neměl by veřejnoprávní rozhlas vzdělávat a kultivovat > ?(Nebo jen bavit?) 4.
[45]06.04.11 20:25:06Eva Ondřejová ,68
> Vážený pane,prosím o odpověď na následující otázky.1.Kdo je autorem znělek > a upoutávek na pořady? 2.Je ve veřejnoprávním rozhlasu poslechovost tím > nejvyšším kritériem a jsou i jiná kriteria pro určení vysílac.schématu a > výběr pořadů? 3.Neměl by veřejnoprávní rozhlas vzdělávat a kultivovat > ?(Nebo jen bavit?) 4.Proč si myslíte,že současné vysílání je lepší než to > předešlé a konkrétně v čem? 5.Kdo určuje,kteří hnosté budou pozváni a děje > se tak podle určitého plánu? 6.Proč se dopolední vysílání jmenuje Je jaká > je, co má název posluchači navodit? > Děkuji za knkrétní odpo
[46]06.04.11 20:28:06Eva Ondřejová ,68
Mám malé zkušenosti,tak se mi dopis panu Ostrému podařilo takto zkopírovat.Ještě vám pošlu "konkrétní" odpovědi
[47]06.04.11 20:32:02Eva Ondřejová ,68
1) Bedřich Smetana - Vyšehrad a Jaroslav Ježek - Proti větru, chystáme změny v znělkové grafice 2) Poslechovost není hlavním kritériem, tím byla v tomto případě snaha o odlišení jednotlivých okruhů ČRo tak, aby se programově nepřekrývaly - podle průzkumu 96 - 98% posluchačů je s dnešním programem spokojeno, tím ovšem nechci říct, že nám je jedno, že počet posluchačů Dvojky v posledních letech klesá, 3) Samozřejmě ano a Dvojka tak činí - neexistuje tu jiná stanice, která by tak silně měla vzdělávací aspekt zabudovaný ve svém programu jako Dvojka, Meteor, Toulky českou minulostí, četby na pokračování, hry, poradny, Kontakt - zdravotnictví, věda, právo, sociální oblast, 4) Nemyslím si to jenom já, ale zejména cca 96% pravidelných posluchačů ČRo 2 - tedy cca 4% jsou nespokojena - agentura Median, březen 2011, 5) Každá programová řada má svého dramaturga, dramaturgové mají vedoucího redakcí, vedoucí mají šéfredaktora - takto to vzniká,
[48]06.04.11 20:33:45Eva Ondřejová ,68
6) Je jaká je - magazín pro celou rodinu - je ovšem třeba podoktnout, že Dvojka je zaměřena více na ženy (cca 60% posluchačů Dvojka jsou ženy), Radiožurnál má naproti tomu většinově mužské publikum.
[49]06.04.11 20:38:23Eva Ondřejová ,68
Nejdřív poděkuji paní tlusté za adresu.Prosím o shovívavost.Poprvé v životě jsem takto něco kopírovala,takže se mi podařilo "zaplevelit" diskusi Promiňte,prosím.
[50]06.04.11 21:57:10Jana
Paní Evo, to nevadí, žádný učený z nebe nespadl. Podívejte se na naše TV hlasatelky, hvězdy první velikosti, taky si nic nedělají z toho, že se ještě nenaučily mluvit na mikrofon. A měly by se stydět. Ale džop je džop a ty posluchači si nestěžuj, nebo stěžuj a stejně ti to nepomůže. Náš šéf je pan Ostrý.
[51]06.04.11 22:03:04tlustá
Paní Ondřejová, moc Vám děkuji, ta 4% mě fakt potěšila.Co se týká znělek a schematu mi pan Lukáš Hurník 14. a 21. března odpověděl na mé maily, že na změnách pracují. Znělky se jim též nelíbí. To je ale doba, když na tom dělá spousta lidí na Vinohradské. Teď už si ale myslím, že na ničem nepracují, že se tam JO zabydlel a je to na věky věkův. Amen. Ty "průzkumy" p. Hradeckého, před tím p.Zavorala jsou tak věrohodné!
[52]06.04.11 22:22:07Michaela Žižková
Dobry vecer, po dlouhe dobe jsem se zase na chvili dostala k diskusi. Pane Janak, s tou vylitanou dakotou jste pobavil celou nasi rodinu a presne jste to trefil. :) Jinak ja uz nezvladam hledat perly ve vysilani Dvojky a doma je bud ticho, nebo zaznamy z archivu. Jsem rada, ze jeste nekdo vydrzel analyzovat a bojuje za nas, mlcici nespokojence. Diky moc a dobrou noc.
[53]06.04.11 23:21:13Tomáš Němec
Paní Ondřejová, nemusíte se omlouvat. Delší příspěvky se vkládají do diskuse špatně. Chcete-li, pošlete mi celý text na email nerustestanicipraha@seznam.cz a já ho vložím jako samostatný článek do rubriky "Dopisy posluchačů vedení ČRo".
[54]07.04.11 10:27:36Ludmila Avramopulosová
Tedy paní vludmilo, přečetla jsem si Váš příspěvek na stránkách vOstrého, a padám smíchy, zejména nad poslední větou.Ale souhlasím, pokusila jsem se poslouchat Kociánovou s I.Šmoldasem, nejde to, nechápu též, proč si zvou hosty, a pak kamsi volají, předvádějí se. Já být na návštěvě, kde si hostitel polovinu času provolá, tak uteču. to je neúcta k hostovi. Celá ta jejich koncepce pořadů je prapodivná, rozházená.To už se ale tady psalo.Pořád nevím, jak na to, aby nás vzali v potaz. Už jsem psala PD i na Radu.Žádná odpověd, JO nepíšu, odpovídá přes kopírák, jak je spokojený a jak posluchač na prvním místě a průzkumy...Že se ten člověk nestydí, co? No nestydí. On je dokonce pyšný.Af jo:-(
[55]07.04.11 10:59:42tlustá
Ale paní Ludmilo, pište JO, pište L. Hurníkovi (pověřen řízením Úseku programu Českého rozhlasu Praha), pište P. Duhanovi, panu Hradeckému (ten měl pro mne zvláštní slovník a nabubřelost). To nevadí, že mají mustr, který Vám pošlou. Oni přece musejí vědět, že jsme tady nespokojení posluchači a ne stádo.... třeba ovcí. L. Hurník specielně mě napsal 2 maily a nebylo to přes kopírák. No pak už nebyl tak nadšen, že mu zase píšu, ale to mě vůbec nevadí.
[56]07.04.11 11:52:55Ludmila Av
Nevíte zda-li se dnes vysílalo Jak to vidí s panem Bartečkem? Ve zvukovém archivu není...Copak, zapomněli nebo co? Jo a přečtěte si příspěvek vludmily na stránkách JO.ať se taky posmějete.
[57]07.04.11 14:13:26Jitka66
LudmilaAV Ano,pořad s panem Bartečkem se vysílal.
[58]07.04.11 15:31:26Jana
Zdravím všechny, mně dnes překvapilo, že si snad pan Gott měl zkoušet před TýTý děkovný projev a že byl až třetí. Neměla jsem čas to sledovat. Myslíte si tak jako já, že se projevilo "přegottování" v éteru? Zdalipak p. Gott poděkoval p. JO za medvědí službu? Osobně proti Kájovi nic nemám a Dvojku téměř neposlouchám, pořady si vyzobávám a u Gottů nezobu. Včera jsem ale cvičně poslouchala pana JO ve 20 hodin, se svým hostem si pěkně rozumněli, ale určitě jsem nepřeslechla, že nebyla upotávka na Gotta, ani pan Postránecký neříkal, že jsme na vlně pohody, ani dámy nepěly Dvoooojka! To je zajímavé, že to někdy jde a někdy to nejde. Mějte se pěkně.
[59]07.04.11 16:11:13Ludmila Vajďáková
Jestli jsem sledovala TýTý pozorně, tak Gott sice nezískal cenu TýTý, získal ji Michal David a byla jsem z toho dost rozpačitá. Ne, že bych si přála Karla Gotta, ale zase si nejsem jistá, že Michal David je lepší. Takže, kdoví, jak takové soutěže probíhají?!
[60]07.04.11 16:16:53Jana
Možná že je to stejné jako tady s tím průzkumem. Tam by mi to tak nevadilo, ale u naší Prahy si měli dát záležet a neodbýt to.
[61]07.04.11 18:03:55Eva Ondřejová ,68
Víte,že můžete mít pravdu s tím Gottem,aspoň bych si to přála.KG by JO měl náležitě poděkovat.Ovšem Gott je rozhodně o několik tříd výš než David. Kromě toho ho pořád slyším (Davida):"krásný úděl máme dnes....."
[62]07.04.11 18:37:35Ludmila Vajďáková
Je pěkné slyšet, že stejné názory mají i jiní než já. Jen mám dojem, že už z těch diskusí zůstal jen "slabý odvar čaje". Vypadá to, že některým posluchačům to začíná "sedět", i když si spíš myslím, že už je to nebaví diskutovat, když stejně nikdo neodpovídá na to, co se ptáme. Mějte se všichni hezky a nenechme si zkazit náladu. Sluníčko venku začíná svítit, třeba zasvítí i na naši PRAHU nejen město, ale i rozhlas. Zdraví Vás LV
[63]07.04.11 20:09:06veraslov
Dobrý večer,paní Dragounová psala taky místopředsedkyni senátu Pead Dr Aleně Gajdůškové,nevíte ,jestli jí odpověděla.Pan Os. s ní natočil "Kontakt Dvojky" odvysílán 30.3.2011.Poslechněte si její názor na inovace,ale pan Os. nic nepochopil.Vůbec se nedivím,že mu nevadí ,když ti jeho moderátoři /ky)skáčou hostům do řeči,sám to dělá též.A vidíte ,j ak jsme vtahování do pitomého bulváru,kdyby nás p.Os. neotrávil K.Gottem,tak by se o něm tady nepsalo..je to nemilé ,pro p.Gotta,když se zfalšují hlasy..,my s tím máme taky svou zkušenost ,že!
[64]08.04.11 20:09:50Ludmila Vajďáková
Dobrý večer, teď Vám napíšu další novinku. Před reklamou Ostré dvojky neunikneme nikde v celé naší republice. Včera jsme dostali do schránky zdarma vydání Zlínského deníku. Dnes jsem to teprve otevřela, protože čtením diskusí nějak nestíhám, a představte si, co jsem našla, celá jedna čtvrtina stránky obsahuje reklamu na Je jaká je s Marií Retkovou, Zpátky si dám tenhle film s Karlem Gottem a možná aby nás trochu uklidnili, dali tam i Stopa, fakta, tajemství Stanislava Motla. Pak jsou s nimi i rozhovory, proč poslouchají Dvojku a takové to bla bla bla. Zítra, pokud mi to vyjde, to oskenuji a pošlu kopii na tyto stránky. Neutečeme nikam...
[65]08.04.11 21:20:19Ambr.
To je hnus.Měl by to pan Ostrý zaplatit ze svého, hold z cizího krev neteče.O čem to vypovídá,že si není vůbec jist úspěchem ostré dvojky, a tak to jistí masivní reklamou,kterou si posluchači zaplatí.Reklama na pořad "Je jaká je",je také na lavičkách v parcích,i s fotkou televizních hlasatelek.Škoda,že pan Ostrý neví,že dobré zboží reklamu nepotřebuje.
[66]08.04.11 21:32:25Tomáš Němec
No právě, pane/paní Ambr. dobré zboží reklamu nepotřebuje, ale špatné zboží ji potřebuje o to víc.
[67]09.04.11 11:01:09Tomáš Němec
Opět zmizely moje komentáře v diskusích na webu Prahy. Odpovídal jsem značce "buresjir". Zmizel i jeho dotaz.
[68]09.04.11 13:20:59teta Kateřina
tu samou reklamu jsem objevila v Olomouckém zpravodaji, musí se pravda šetřit na všech frontách, opět se mi otevírá kudla v kapse. Bude mít ta bezostyšnost někde konec ?
[69]09.04.11 13:24:08teta Kateřina
Pane Němče, asi jsou na vás cenzoři vysazení, nebo jste persona pro vedení rozhlasu, potažmo rady značně nebezpečná, doufám, že budete "zlobit" dál.
[70]09.04.11 13:38:43teta Kateřina
Něco jsem "upustila" na ofiko stránky našeho PT šéfa, (kopíruju sem jen pro jistotu, kdyby taky neprošlo) Výsledky průzkumu mezi posluchači jako veskrze pozitivní může vydávat pouze ten, kdo nemá čisté svědomí a potřebuje si různými obezličkami, cenzurováním, trapnými fintami s rušením a komplikováním anket dokázat jaký je borec. Ptám se, kolik bude stát právě spuštěný reklamní cirkus a z jakých peněz se bude hradit. Děkuji.
[71]09.04.11 14:03:16Jana
Teto Katřino, kam že jste to upustila? Nikde nic.
[72]09.04.11 14:59:22Jitka66
Ano,nikde nic,nemohu načíst ani žádnou diskuzi na Čro.Uvidíme,co se z toho zase vyklube.
[73]09.04.11 15:36:24Jaromír Janák
Pane Němče, Vaše stránky jsou naprosto skvělé a přehledné, kam se hrabou profesionálové z rozhlasu s jejich možnostmi. Znovu navrhuji, abychom netříštili diskusi a přestěhovali se k Vám /tedy na stránky/. Oni si to přečtou a my se nebudeme muset hledat.
[74]09.04.11 16:13:03teta Kateřina
Pro Janu : píšu tam jako teta1 http://www.rozhlas.cz/praha/radiozpravy/_zprava/sefredaktor-ostry-aktualne-reaguje-na-ohlasy-posluchacu--846126 příspěvky se řadí sestupně, nejnovější úplně dole na konci stránky.
[75]09.04.11 17:25:29teta Kateřina
To jsem nemohla najít, nejnovější je to tady http://www.rozhlas.cz/praha/radiozpravy/_zprava/reakce-sefredaktora-j-ostreho-na-ohlasy-posluchacu--861369 Ostatně všude je to nastejno, tedy na nic. Mějte se krásně. J.
[76]09.04.11 21:50:10Tomáš Němec
Teto Kateřino, na obě zmíněné diskuse se jednoduše prokliknete z tohoto našeho blogu ze sloupce na pravé straně stránky. Odkaz http://www.rozhlas.cz/praha/radiozpravy/_zprava/sefredaktor-ostry-aktualne-reaguje-na-ohlasy-posluchacu--846126 je u nás odznačen jako DISKUSE 3 a odkaz http://www.rozhlas.cz/praha/radiozpravy/_zprava/reakce-sefredaktora-j-ostreho-na-ohlasy-posluchacu--861369 je tu jako DISKUSE 1. V Doporučeném čtení tady na stránce v pravém sloupci najdete ještě další diskuse, kam jste psali, dokonce i diskusi, do níž pan Rožánek ještě nezavedl diskusní systém DISQUS.
[77]10.04.11 07:45:01Jana
Teto Kateřino, omlouvám se, příspěvek 75 jsem psala já, viz podpis. Asi si dám oraz, už z toho všeho ztrácím rozum. Ale neděle bude krásná, tak vyrazím do přírody.
[78]10.04.11 11:18:41veraslov - 
Tak i Ostravu znásilnil pan J.O.reklamou na "Jejakáje"a opět neodvedl práci dobře!Proč není OZVUČENÁ!Zamáčknutím na nos každé s těch dam ,se měl ozvat jejich osobitý projev.Takhle mi jejich výraz vypověděl jen toto:Paní Kociánová..pojdˇ na to, brouku!Lekešová..ještě vteřinku a této křeče se už nikdy nezbavím.Kvasničková...alesponˇ,mám možnost zabodovat.Retková...s třetím televizním úsměvem,ale nic víc ode mne nečekejte.
[79]10.04.11 12:43:22Radek Svoboda
Dobrý den přeji – zvláště všem tak zvaným "stěžovatelům". Moc hezké… A to zejména, když si člověk přečte příspěvky na webu ČRo a porovná si to s "názory" páně Rožánka. Nemíním si názor dělat hned (ostatně v příspěvku jsem někde před týdnem napsal, že i p. Rožánek je "jen zaměstnanec"), nicméně v této chvíli již musím svůj názor na něj asi poněkud poupravit. Jde o vcelku zřetelné, alespoň na první pohled, vyjití vstříc nadřízeným (aneb kariéra, peníze, atd.). Pravda – když se vítr otočí, podobní "aktivní přisluhovači" potom bývají novým vedením odejiti mezi prvními… (Tj. – pokud naopak ještě zřetelně a převelice zřetelně neposkočí nahoru. Záleží i na tom, kdo vystřídá staré vedení, že…) Nebo snad máme zřetelné a snadno odhalitelné "hujerství" chápat jako náznak toho, co že se v ČRo skutečně děje a že ne všichni s tím souhlasí? (Aha – čili jsme se již vrátili skutečně někde o 25-30 let nazpět a zase se musíme naučit číst mezi řádky. Jak smutné…) Upřímnou soustrast, p./soudruhu Rožánku!
[80]10.04.11 12:51:43Radek Svoboda
P.S. Ještě jednou všechny moc srdečně zdravím - a omlouvám se za odmlku. Nicméně atále "jsem tu", "jsem s vámi" (s námi) a také nedám pokoj! Koukám, že reklamní agentúry poměrně zřetelně sice znají (z části) i poměrně nové výsledky prací v oboru zoologie (resp. speciálně se zaměřením na etologii), nicméně… Jednak - výzkum stále probíhá. A jednak by to chtělo skutečně část vše. Postě jejich "produkce" se neujme nikdy všude a na 100% A navíc - stanice PRAHA nemá za posluchače "průměrného občana" - právě proto že již zde "proběhl výběr", čili nejde o, no... (Ne, nemá to cenu ani rozepisovat. Prostě jen napíšu, že "p. vedoucí oddělení průzkumu" se sekl, a to už v tom, koho vybrat za respondenta.) Aneb "lze někdy lze obelhat všechny, jiným lze lhát neustále - ale nelze obelhat všechny a pořád". Haló - je tam (na té "druhé straně barikády") někdo dost inteligentní, aby chápal, že bylo zcela šlápnuto vedle..?
[81]10.04.11 14:47:46Ludmila Vajďáková
Chtěla jsem poslat oskenované stránky reklamy na novou Dvojku z novin, ale po přečtených příspěvcích z včerejška a dneška jsem to zavrhla, protože si přece nebudeme kazit ještě náladu na našich stránkách. Každý stejně dobře víme, o čem je řeč a ještě si to připomínat, to opravdu nemusíme.
[82]10.04.11 16:11:36Tomáš Němec
Máte-li 10 minut čas, podívejte se na video ze setkání Klubu Vltava 1. dubka, které jsem vložil do článku "Opět alternativa k vysílání Ostré dvojky - hlavně pro Pražáky" - odkaz http://nerustestanicipraha.sblog.cz/2011/04/06/120
[83]11.04.11 11:21:38Jitka66
Zde je odkaz na článek pojednávající o poměrech v České televizi. Je poněkud dlouhý,nicméně si myslím,že by se téměř beze zbytku mohl aplikovat na poměry v Čro. http://www.prvnizpravy.cz/sloupky/verejnopravnost-v-ct-u-konce-s-dechem/
[84]11.04.11 11:55:46Jaromír Janák
Vážení posluchači, děkujeme Vám za Vaše příspěvky, na které neustále reagujeme. S úctou Ostrá dvojka, rádio na vlně zoufelství.
[85]11.04.11 11:58:06Jaromír Janák
opravuji - zoufalství . Chybička se vloudí, co je to proti blekotání vybraných moderátorek.
[86]11.04.11 17:18:29veraslov
Přečtěte si blog Ondřeje Féra,Naslouchejte hlasu Bohdalky Digi zone.cz
[87]11.04.11 20:05:46Jana
http://fer.blog.digizone.cz/2011/04/01/naslouchejte-hlasu-bohdalky/ Ještě dobře, že jsem to neslyšela. JEJAKAJE nesleduju, ostatně tak jako skoro všechno. Radio je potichu, ale PRAHA mi opravdu chybí, byla to dáma spolehlivá, no nedá se nic dělat, změna je taky život. Zdravím všechny přítomné, mějte se krásně.
[88]12.04.11 07:37:59Ludmila Av
No přečtla jsem si blog O.Féra, a vůbec se mi nelíbí, a už vůbec ne ty příspěvky, které následují. To už je zlý a hnusný.Dál to komentovat nebudu. Nechci se hrabat ve špíně.
[89]12.04.11 08:24:30tlustá
Teď poslouchám ČRo - Rozhlas v Olomouci bude další ostrou stanicí - kontaktní pořady, změny... no chobotnice, další revoluční změny JO.
[90]12.04.11 23:22:57Eva Ondřejová ,68
Paní Jitko,přečetla jsem si Vámi doporučený článek a myslím,že by se opravdu hodil na ČRo.Jenže rozhlas není tak na očích,takže "význačné osobnosti" se o něj bohužel nezajímají.A vzhledem k tomu,že to nehnulo s Radou ČT,nehnulo by to ani s tou rozhlasovou.
[91]13.04.11 10:24:29Ludmila Avramopulosová
Mikroforum ze 7.4. bylo tentokrát dobré, hosté paní Vránové - Přeučil a jeho paní - velmi se přimlouvali za KULTIVOVANOST mluveného slova v rozhlase. Poslouchal jste paneJO? Kultivovanost, to je to, oč tu běží, o co Vás žádáme téměř 3 měsíce. A vy NIC, stále si stojíte za svým????Skutečně si myslíte, že si to SEDLO?
[92]13.04.11 11:19:15Ludmila Avramopulosová
Tak už nám vyměnili na fotkách rozhlasáky za tv hlasatelky. Po rozkliknutí "o stanici" tam pobíhají naše hlasatelky tv. No pokračuje to, pokaračuje. My jsme normální rukojmí JOja:-(. ON JE ON, a kdo je víc.JOJO
[93]13.04.11 13:50:17Ludmila Vajďáková
Dobrý den, poslouchám z archivu Noční Mikrofórum s Ondřejem Kepkou,velmi pěkné, kultivované vysílání. Ale netušila jsem, že se dočkám zase doby, kdy budu poslouchat mezi řádky. Taky se tam vyjadřují ke změnám názvů, tentokrát divadla Jiřího Wolkera a připomíná to právě to násilné přejmenování stanice Praha. Ach jo, vím, že už se chytám slov, jako tonoucí se stébla chytá...
[94]13.04.11 18:02:18tlustá
Dobrý den. Je prosím v této milé společnosti někdo, kdo by dal dohromady žádost pro příslušný výbor PS ČR, event. pro Radu ČRo.? Vím, že zde je p.T. Němec, p.Radek Svoboda, p.J. Janák, pí Ondřejová, p.J.Pavelková, pí Avramopulosová, blahé paměti p. Rotenberg,kteří umějí přesně formulovat. Jsem přesvědčena, že naše snažení,zatím marné, trvající již nejméně dva a půl měsíce, by měl už konečně nějaký právně zodpovědný orgán posoudit.Všichni, kdo tu ještě zůstali, se snažíme, ale vedení ČRo Praha nás hrubě ignoruje. Je to pohrdání, ukradli nám stanici. Většina z nás si "klofe" půlhodinku denně.Je to smutná bilance, stanice vysílá 24 hodin denně. Zdá se, že nám momentálně politická situace nenahrává, vláda i poslanci se bavějí jinými kauzami. Ale my bychom mohli předat petici, dopis, žádost, stížnost... souběžně. ???????????
[95]13.04.11 18:48:17Ludmila Vajďáková
Dobrý den paní Tlustá, v současné době nevím, jestli by nám nějaká petice směřovaná na PS ČR pomohla nejen kvůli momentální politické situaci, ale také ubývajícího množství nespokojených posluchačů. Vždyť už nás tady je jen hrstka, ti ostatní rezignovali, bohužel.
[96]13.04.11 19:10:38tlustá
Já vím paní Vajd'áková, že tato doba nám nenahrává, ale jak se říká: kdo když ne my, kdy než ne teď. Byla tu též paní Ing. Dragounová (s.p.T.Němcem a p. R.Svobodou byli za p.Duhanem), paní Šebelová a nikdo s tímto bohorovným vedením nic nezmohl. Mě už taky nezbývá moc času pro diskuse, včera jsem si vyměnila několik mailů s JO. Je to tragedie.Tragická postava Českého rozhlasu Praha.No tak jsme v zákopech,že :(((( :)))).
[97]13.04.11 19:33:16Tomáš Němec
Přemýšlím, zda dnešní kontakt bude pan Ostrý vysílat opět z Brna, protože poslankyně Anna Putnová je děkanka FP VUT v Brně. - viz http://www.nasipolitici.cz/cs/politik/794-anna-putnova
[98]13.04.11 20:09:24Tomáš Němec
Milá paní Tlustá, já už jsem tu několikrát napsal, že dohromady žádnou žádost ani petici dávat nebudu. Myslím, že toho dělám dost, když pro zájemce udržuji dvě diskusní místa mimo web Českého rozhlasu (tím myslím tady a na stránce facebooku). Zabírá mi to opravdu hodně času. Taky nepozoruji, že by se hrnuli zájemci s nabídkami, co by sami chtěli v této věci udělat. Ale to je v Česku zvykem. Napsal o tom už Karel Čapek v roce 1938. Vložil jsem jeho fejeton na blog pod odkazem http://nerustestanicipraha.sblog.cz/2011/04/13/130 Myslím, že my nespokojenci s programovým schématem pana Ostrého už u toho "někdo by měl" zůstaneme. Ten, kdo v tomto případě už něco opravdu udělal je pan Jaromír Ostrý.
[99]13.04.11 21:32:33Ludmila Vajďáková
Dobrý večer pane Němče, mrzí mě, že neumím s počítačem víc než ho jen používat k prohlížení a napsání několika mailů nebo příspěvků do diskuse. Kdybych byla zručnější, určitě bych zorganizovala podpisovou akci přes počítač. Jenže to nejsem a ani nemám doma nikoho, kdo by mi v tom poradil. Ale to je jen takové kdyby...
[100]13.04.11 21:50:48tlustá
Vážený pane Němče, ani nevíte, jak oceňuju, co všechno pro nás děláte, jak nás vzděláváte, právě teď jsem si přečetla, co jste vložil o Karlu Čapkovi. Jsme bezmocní proti aroganci moci JO, proti tomu, jak s námi nikdo nekomunikuje, pouze když se J.Ostrému napíše na jeho osobní mail. To jsem udělala včera, byl naštvaný, ale odpověděl a tak jsme si dopisovali :))). Je to smutná doba, šašci v politice, mystifikátoři, mystifikátorky, monarchové v Rozhlase.
[101]14.04.11 08:46:43Ludmila Avramopulosová
No vidíte paní Tlustá, s Vámi alespoň JO komunikuje, já jsem mu poslala asi tři emaily, odpověď pouze jednou, samozřejmě ta okopírovaná, blabla. Dál se nenamáhá. Psala jsem P.Duhanovi, odpověď přišla, jak jste si mohli přečíst. Odpověděla jsem mu ještě kritikou na programové schéma, sám od sebe slíbil odpověď. Zatím čekám.Pan Hradecký mi rovněž jednou odpověděl.Ale oni si stejně vedou svou, přesvědčeni o své pravdě. My je tak moc nezajímáme, jsme 4% nespokojenců:-/.To víte, pan JO se dostal k moci, a bohužel patří zřejmě k těm,kteří povýšení neunesou a ve jménu své pravdy páší a budou páchat klidně dál i blbostě. Také mě štve, že musím přelaďovat, ALE jedno pozitivum to má, víc čtu:-).Taky chci poděkovat panu Němcovi za tyto stránky, ale je pravda, že nás písálků už je malinko. Ti co znám sice nepíšou, ale vypínají. Možná přibude těch co mají rádi bulvární plky, ale o to nemá být náplní rozhlasu.viz O STANICI v úvodu Prahy.Mějte se pěkně.
[102]14.04.11 08:58:58Tomáš Němec
Paní Avramopulosová, vy jste přispěla k řešení situace tím, že jste poskytla svou korespondenci s panem Duhanem našemu blogu, takže odpověď pana Duhana si mohli přečíst i další posluchači/neposluchači Ostré dvojky. Paní Tlustá to pojala jako zcela soukromou korespondenci s kamarádem Ostrým. Škoda. Mohla o tom aspoň napsat sumární článek do rubriky "Články posluchačů" nebo "Návrhy posluchačů".
[103]14.04.11 09:18:30Ludmila Avramopulosová
No, ale možná paní Tlustá neví, že by mohla tu korespondenci přeposlat Vám, abyste to ev. vyvěsil na Vaše stránky.Já na to přišla taky náhodou:-)Tímto tedy napovídám. Přeposlat emaily na adresu nerustestanicipraha@seznam.cz
[104]14.04.11 09:22:17Ludmila Avramopulosová
Jenže paní Tlustá třeba neví, že mohla svoji korespondenci přeposlat Vám k ev. vyvěšení na Vaše stránky. Já na to přišla spíš náhodou:-)Tedy napovídám, přeposlat emaily na nerustestanicipraha@seznam.cz
[105]14.04.11 09:37:19Tomáš Němec
viz http://nerustestanicipraha.sblog.cz/kontakt/
[106]14.04.11 19:15:09Jaromír Janák
V rychlosti využívám možnosti napsat, je zde už mnoho příspěvků. Pane Němče, několikrát jsem Vám děkoval za Vaši obětavost, musím to udělat i nyní. A poděkovat všem vytrvalým. samozřejmě, únava je už veliká a mnozí pod tíhou marnosti svého boje odpadají. S tím ovšem protivník počítá. I já se domnívám, že musíme vymyslet něco jiného. Navrhuji se zkontaktovat osobně, někde se sejít a domluvit se jak dál. Třeba nic nevymyslíme, ale zase - víc hlav víc ví. Samozřejmě nechci nikoho k ničemu navádět. Mohli bychom si sednout v nějaké normální restauraci a popovídat si. Pokud budete souhlasit, napíšu příště na tyto stránky číslo telefonu a mohli bychom se domluvit.
[107]14.04.11 22:12:36Tomáš Němec
Milý pane Janáku, chcete-li uveřejnit nějaký návrh samostatně na blogu jako článek, pošlete ho, prosím, na adresu nerustestanicipraha@seznam.cz a já ho vložím a budete-li si přát i s telefonním číslem. Prosím, příspěvky posílejte buď v textovém editoru Word anebo rovnou jako součást textu e-mailu.
Diskuse je uzavřená

Žádné komentáře:

Okomentovat