sobota 30. dubna 2011

Řekne se ano a od zítřka to běží - happy and


30.04.2011 12:34 - 03. Články posluchačů -trvalý odkaz

Řekne se ano a od zítřka to běží - happy and

napsal Tomáš Němec, 30. dubna 2011

  7. dubna  diskutovala paní Gabriela Vránová v Nočním Mikrofóru se svým hostem hercem Janem Přeučilem a s volající posluchačkou Růženou Henovou o tom, že dříve zněly na stanici Praha v neděli v poledne zvony. Posluchačka říkala, že jí zvony ve sváteční poledne chybí. Paní Vránová souhlasila a řekla, že na to upozorní pana Ostrého a že by se nad tím vedení rozhlasu mohlo zamyslet. Pan Přeučil tehdy řekl větu: „Vždyť je to maličkost. Řekne se ano a od zítřka to běží!“. Vzhledem k tomu, jaké máme zkušenosti s komunikací pana Ostrého a celého vedení Českého rozhlasu i Rady Českého rozhlasu s námi posluchači, připadal mi tento výrok pana Přeučila velmi úsměvný,  a proto jsem ho vložil na náš blog jako zvukový záznam.
    Jaké bylo mé překvapení, když jsem dnes, 30 dubna 2011, našel v programu Prahy po Tobogánu polední zvony jak v sobotu, tak v neděli. V sobotu polední zvony opravdu zazněly.   Doufejme, že tomu tak bude i zítra na prvomájovou neděli a alespoň každou další neděli a ve svátek.
   Po dlouhé době jste mě potěšil, pane Ostrý!
Komentáře
[1]01.05.11 11:40:57Kebrdlová
Dobrý den pane Němče, nerada bych Vás zbavovala Vašeho optimismu, ale ty sobotní i nedělní zvony jsou na programu stanice Praha již dávno. Nechci psát "odedávna", protože na to nemám důkaz, ale mám náhodou schovány starší čísla Týdeníku Rozhlas a v březnových číslech to na programu rozhodně bylo. Možná že je to tam stále a ani jsme si toho nevšimli, protože nám to přišlo již jako samozřejmost. A paní se asi přeslechla nebo co :-))) Takže pan Ostrý je v tom prsty rozhodně nemá ...
[2]01.05.11 12:05:34Tomáš Němec
To máte pravdu, paní Kebrdlová, Zvony byly na Praze odedávna, ale já jsem je poslední dobou po Tobogánu ani v neděli neslyšel. Za to na jejich místech byly buď upoutávky na vlastní pořady nebo sponzoři časomíry. Na rozdíl od vás si myslím, že pan Ostrý v tom prsty má. Právě píšu při nedělních poledních zvonech. Jsou kratší, protože by se po nich nevešla ostrá znělka a zprávy, které taky kdysi v poledne na Praze nebývaly. To víte, Prahu už do pořádku nikdo nedá. Podle nás posluchačů je to špatně, ale podle současného vedení rozhlasu a rozhlasové rady je to dobře. Zkrátka pryč s tradicemi!

Žádné komentáře:

Okomentovat