neděle 10. dubna 2011

Mizení příspěvků v diskusích na webech Českého rozhlasu v diskusním systému DISQUS - 1. část


10.04.2011 00:57 - 061. Problémy s diskusemi na webu ČRo -trvalý odkaz

Mizení příspěvků v diskusích na webech Českého rozhlasu v diskusním systému DISQUS - 1. část

napsal Tomáš Němec, 9. dubna 2011

   Bohužel v diskusích na webu Českého rozhlasu s diskusním systémem DISQUS se mi stále častěji stává, že moje příspěvky mizejí. Po napsání do diskuse se příspěvek objeví, ale po čase zmizí. Někdy je to za čtvrt hodiny, někdy za půl dne či za den. Přitom se neobjeví  hláška,  že  příspěvek čeká na schválení moderátorem nebo jak bylo avizováno, že bude nahrazen poznámkou „příspěvek byl odstraněn“.   Přitom se domnívám, že jde o příspěvky naprosto běžné,  které nejsou v rozporu s oznámením Českého rozhlasu:
■      ■
Český rozhlas si váží názoru posluchačů a má zájem o korektně vedenou diskusi. Vyhrazuje si proto právo skrýt příspěvky, které odporují dobrým mravům, jsou xenofobní, porušují platné zákony, poškozují dobré jméno Českého rozhlasu, nebo mají reklamní charakter.
■      ■

Uvedu příklad takových zmizelých příspěvků v diskusi Co vás těší (a naopak co vám schází) ve vysílání Českého rozhlasu 2 - Praha? – odkaz http://www.rozhlas.cz/praha/diskuse/_zprava/322948#diskuse

■      ■
příspěvek 1
buresjir
Bohužel nejsem z Prahy, nemůžu navštěvovat Vámi zmiňované příležitosti, ale ujišťuji Vás, že bych asi při příležitosti těchto veřejných vysílání nemlčel a trval bych na nějaké formě "reakce" na oprávněné kritické názory zaznívající v této diskuzi. Pokud jste měl možnost se s oběma pány řediteli setkat, jak toto setkání vyznělo, nebo jste byl ignorován jako celá tato diskuze?
Včera 10:22 PM

  příspěvek 2
Tomáš Němec
Setkání s panem Jaromírem Ostrým proběhlo ještě několik dní před zavedením programového schematu. Jak pan Ostrý odpovídal na mé dotazy ohledně nového programového schematu Prahy najdete v příspěvku "Hvězdný den Jaromíra Ostrého" na blogu Nerušte název stanice Praha. Odkaz sem nemohu dát, protože robot Rožánek polyká příspěvky s odkazy a už je neplyve zpět.. Ale zadáte-li název příspěvku do vyhledavače google, určitě se vám tam objeví jako video. 

S panem ředitelem Duhanem jsem se s dalšími dvěma posluchači setkal na základě jeho iniciativy a pozvání na začátku března. O tomto setkání jsme opět podali informaci na blogu Nerušte stanici Praha Českého rozhlasu. Příspěvek má název "Schůzka posluchačů stanice Praha s ředitelem rozhlasu Petrem Duhanem" , je z 5. března a je umístěn v kategorii Návrhy posluchačů. Postoj pana ředitele Duhana v podstatě odpovídá tomu, co je napsáno na blogu v článku "Prozatímní ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan odpověděl na otázky posluchačky Ludmily Avramopulosové" z 8. dubna 2011.
04/09/11 07:32 AM

příspěvek 3
Tomáš Němec
  Můj příspěvek, který jsem sem napsal dnes v 7 hod 32 minut zmizel, patrně byl smazán. Byl poměrně podrobný, znovu ho sem psát nebudu. Chcete-li znát odpovědi, podrobně si projděte blog "Nerušte stanici Praha Českého rozhlasu" a můžete se tam zapojit i do diskuse u článků.
04/09/11 09:09 AM
 klikněte - 2.část
Komentáře
[1]10.04.11 10:37:33Mirek Tengler
Už jsem si také všiml, jak někteří lidé v Českém rozhlase usilovně pracují na tom, aby eliminovali poslední zbytky negativních ohlasů na současné vysílání stanice Český rozhlas 2 - Praha. Možná to dělají bezmyšlenkovitě - jen jako námezdní dělníci, kteří prostě za peníze vykonají svou práci. Možná však mají jakési vznešenější cíle. Ať už tak či onak, tito lidé nejsou svým založením demokraté, ale prachsprostí cenzoři, kteří by se za svou práci nemuseli stydět ani před listopadem roku 1989. A je celkem jedno, jestli je jim dnes třicet nebo šedesát let.
[2]10.04.11 12:42:35Radek Svoboda
Dobrý den přeji – zvláště všem tak zvaným "stěžovatelům". Moc hezké… A to zejména, když si člověk přečte příspěvky na webu ČRo a porovná si to s "názory" páně Rožánka. Nemíním si názor dělat ihned (ostatně v příspěvku jsem někde před týdnem napsal, že i p. Rožánek je "jen zaměstnanec"), nicméně v této chvíli již musím svůj názor na něj asi poněkud poupravit. Jde o vcelku zřetelné, alespoň na první pohled, vyjití vstříc nadřízeným (aneb kariéra, peníze, atd.). Pravda – když se vítr otočí, podobní "aktivní přisluhovači" potom bývají novým vedením odejiti mezi prvními… (Tj. – pokud naopak ještě zřetelně a převelice zřetelně neposkočí nahoru. Záleží i na tom, kdo vystřídá staré vedení, že…) Nebo snad máme zřetelné a snadno odhalitelné "hujerství" chápat jako náznak toho, co že se v ČRo skutečně děje a že ne všichni s tím souhlasí? (Aha – čili jsme se již vrátili skutečně někde o 25-30 let nazpět a zase se musíme naučit číst mezi řádky. Jak smutné…) Upřímnou soustrast, p./soudruhu Rožánku!
[3]10.04.11 14:43:47Ludmila Vajďáková
Možná by se vedení ČRo mělo zamyslet nad tím, proč za poslední dva měsíce dostalo tolik negativních ohlasů na změnu vysílání stanice Praha a ne mazat příspěvky, které se jim nehodí. To je docela primitivní přístup s ohledem na svobodu tisku. Příspěvky nejsou nijak nekorektní nebo závadné, jen je vyslovený určitý názor, ale ten se vedení ČRo zřejmě nehodí. Pan Rožánek ve svém článku uvádí, že provozovatel nemá povinnost mít pod články diskuse a ani nemusí odstraněné články znovu zveřejňovat. Kdo chce, ať si zařídí blog. Takže děkujeme Vám, pane Němče, že jste nám tuto formu diskuse umožnil. Je vidět, že i soukromý blog může být slušný, ne jak si myslí pan Rožánek. Kam to všechno vůbec spěje a jak se bránit?! Asi tím, že se nedáme jen tak "odstranit".
[4]10.04.11 22:20:47JIŘINA Š.
Odmítám poslouchat Dvojku pana JO.To se prostě nedá.Pan Duhan s JO chtějí z ČRo udělat rodinné radio hlavně pro mladší skupiny posluchačů.Jak ale vidíme i oni jsou vdůchodovém věku(p.Duhan),JO k tomu nemá daleko.Výsledkem je,že takový paskvil nepřiláká mladé,ty skalní odradili a otrávili.A nejhorší je,že to nechtějí slyšet a snaží se všemožně nás umlčet,nebo nám starším znemožnit na web ČRo.
[5]11.04.11 09:10:46Tomáš Němec
Paní Jiřino Š., přestože mám k programu Ostré dvojky výhrady, musím říci, že ji nemusím odmítat poslouchat, protože mě nikdo do poslechu Ostré dvojky nenutí. Český rozhlas má zatím i jiné stanice, které jsou k posluchačům přívětivější. Například Vltava, Leonardo, ČRo6 a některé regionální stanice.
[6]13.04.11 23:24:18JIŘINA Š.
Ano,ani já už neposlouchám tuto nepovedenou stanici-paskvil.I já bych chtěla přispět k diskutujícím,aby si JO s panem Duhanem nemysleli,že nás umlčeli.

Žádné komentáře:

Okomentovat