neděle 10. dubna 2011

Mizení příspěvků v diskusích na webech Českého rozhlasu v diskusním systému DISQUS - 3. část


10.04.2011 01:10 - 061. Problémy s diskusemi na webu ČRo -trvalý odkaz

Mizení příspěvků v diskusích na webech Českého rozhlasu v diskusním systému DISQUS - 3. část

napsal Tomáš Němec, 9. dubna 2011

Vůbec nechápu, proč se takhle   Český rozhlas ke svým posluchačům chová. Samozřejmě, že mohou napsat, že za to nikdo nemůže. Já v tom však vidím zlý úmysl vedoucího redaktora Českého rozhlasu on-line Filipa Rožánka.  
  Filip Rožánek si zapisuje moudra na schůzi Rady Českého Rozhlasu 31. března 2011.
-----------------------------------  pod čarou  ------------------------------------ 
Názor Filipa Rožánka na internetové diskuse:  
cituji z jeho článku   Právo na diskusi
  ■      ■
Pravidla mého dvorku
Neexistuje předpis, který by provozovateli internetového serveru nařizoval, že na něm musí mít prostor pro komentáře návštěvníků, nadto nijak neredigované. Už vůbec neexistuje právní nárok na obnovení smazaného příspěvku. Žádný zákon nezakazuje provozovateli webu zásahy do jednotlivých příspěvků. On do nich ostatně leckdy právě zasáhnout musí, aby byla zachována jejich konformita s ústavou a platnými zákony (v kontextu uživatelů křičících na všechny strany „Cenzura!“ tak vzniká zajímavý paradox).
Nikdo nemá za povinnost na své náklady provozovat stoku, v níž by se anonymové váleli jako nosorožci v bahně. Kdo chce sdělovat světu své názory, má k tomu mnoho jiných možností, než jsou zrovna komentáře pod články, které si navíc anonymové pletou s chatováním v polední pauze. Tou nejjednodušší možností je zřídit si svůj blog a nést za něj plnou odpovědnost.
Kdyby totiž neohrožení internetoví komentátoři měli odpovědnost za vlastní server, na kterém by se jim hromadily příspěvky dost nevalné úrovně, museli by své výkřiky o cenzuře přehodnotit. Pak bych chtěl být onou pověstnou muškou na stropě, abych si vychutnal okamžik, kdy by otevřeli e-mail s fakturou za další prostor na hostingu, aby se tam všechny ty nadávky vešly.
  ■      ■
Celý článek Filipa Rožánka si můžete přečíst na adrese   - klikněte ZDE
Komentáře
[1]11.04.11 12:35:47Ladislav Kozák
Na fotce je Filip Rožánek? Mě přijde spíš jako nějaký klučina.
[2]11.04.11 12:54:02Tomáš Němec
Pane Kozáku, vaše otázka si nijak neodporuje s vaším konstatováním. Je to tak.

Žádné komentáře:

Okomentovat