sobota 16. dubna 2011

Lidové noviny


16.04.2011 23:25 - 08. Ohlasy v médiích -trvalý odkaz

Lidové noviny

16. dubna 2011

-------------------------------------------------------
Poznámka editora blogu: článek je delší, ale další část se týká pěvecké kariéry paní Kociánové a tu zde neuvádíme, i když je neméně zajímavá. TN
Komentáře
[1]16.04.11 23:52:56Tomáš Němec
Myslím, že název článku je velmi vydařený: "Posluchači, do toho mi nemluv" se mi jeví jako motto celé Ostré dvojky. Já tě naučím, posluchači, co máš poslouchat. Poslouchej a nemluv mi do toho!
[2]17.04.11 11:15:28Mirek Tengler
Paní moderátorka se stala nejen tváří nepopulárních změn na stanici Praha, ale logicky také její první obětí. Vrchní reformátor Jaromír Ostrý totiž udělal za stanice Praha mávnutím kouzeného proutku stanici, jejímž základem už není kvalitní mluvené slovo, ale mnohdy až podbízivá komunikace s posluchači - vždy a za každou cenu. Jak se může paní Kociánová divit, že jí posluchači píší, když přesně takovu stanici pan šéfredaktor z Prahy udělal? Pokud má paní moderátorka problém s tím, že jí posluchači pozorně sledují (a někdy pak i kritizují), tak by se měla se stížností obrátit především na pana Ostrého, a ne kritizovat konzervativnost posluchačů. Ti musí totiž ony "reformy" v rámci povinné rozhlasové "daně" měsíčně platit, zatímco ona za své drby dostává naopak zaplaceno - a podotýkám, že dobře zaplaceno!!
[3]17.04.11 11:15:49Eva Ondřejová ,68
Myslím,že si přání posluchačů někdy odporují,takže moderátor(ka) neví,co si vybrat.Ale skákat do řeči je neslušné v každém případě.Kromě toho si myslím,že ti moderátoři za to nemohou,dělají to,co je od nich vyžadováno vedením.Jakekoliv výtky patří především panu šéfredaktorovi.Ach JO !
[4]17.04.11 19:00:18jojo
Slyšeli jste tu paní zpívat? To je ještě horší.
[5]17.04.11 21:35:08JIŘINA Š.
Ano a o tom to je.Sponzoring to je první,po čem JO jde.Je mu jedno,má-li pořad hodnotu,hlavně že zaplatí.Kdopak to zatáhl p.Postráneckému,nebo p.Švejnohové,nebo TV moderátorkám,kdo asi zaplatil jejich trapnou reklamu?Je to odporné,zároveň smutné,že s tím nelze hnout.Už neposlouchá vůbec.Mám ráda cimbálku,ale při zapnutí Ostré dvojky nemůžu,je mi to odporné.
[6]17.04.11 22:01:53Tomáš Němec - www
Paní Kociánovou jsem slyšel zpívat a docela se mi její zpěv líbí. Uvažuji, že si její CD obstarám. Co se týká jejího moderování, mám na něj svůj názor. Ona to bere jako tuctový kšeft, jako to berou umělci, když si například vydělávají hraním na pohřbech nebo v nočních podnicích. Nikdo jí nevysvětlil, že práce ve státním rádiu se zcela zásadně odlišuje od práce v soukromém rádiu. To je cíl pana Ostrého a možná i pana Duhana. Odříznout historickou kvalitu vysílání a tvorby pořadů od současné nenáročnosti programu. Jak píše paní Kociánová: posluchači si zvyknou. Zvláště.když nebudou mít srovnání s profesionální rozhlasovou prací. A posluchači, ty mi do toho nekecej!
[7]17.04.11 22:30:06Jana
Paní Kociánová v rozhovoru říká, že vedení všechno pečlivě sleduje a snaží se posluchačům vyhovět. To jsou jenom řeči, obhajuje se jen sama před sebou. Nechtěla bych být v její kůži, to určitě není příjemné, ale je to její volba. A kdo chce poslouchat cimbálku třeba celý den a bez p. JO, tady je na ni odkaz: http://www.play.cz/radio-jih-cimbalka
[8]19.04.11 08:50:38Ludmila Avramopulosová
Paní Kociánová je nabitá seběvědomím, a my máme být vlastně za ní rádi. Protože ona je vlastně přesvědčená o tom, co je dobře.Je překvapená jak jsou posluchači vnímaví, konzervativní=nejspíš hloupí.Ona nepochopila proč jsou posluchači rozlobení, protože zřejmě tuto stanici před tím neposlouchala,tudíž neví proč nechceme tyto nekultivované změny. A divím se, že jí, hudebně vzdělané, nevadí znělky? Doporučuji paní K poslechnout si pana Tamchynu v pátečním rozhraní. Hovoří o práci rozhlasového moderátora. Ale pan Němec má pravdu, je to pro ní jen další kšeft. Já už ale vím, že si tuto paní rozhodně domů pouštět ani po éteru nebudu.
[9]19.04.11 15:10:11Chramostová
Prosím , nabídněte jí někdo jinou práci,ať zmizí z Prahy.Zachráníte tím prestiž stanice.Takovou samolibost jsem už dlouho nepotkala.Pokud je tak dobrá,jak si myslí,proč je tolik posluchačů nespokojeno?Proč nás to tahá za uši?Proč mě to zvedá ze židle??Věřím,že všechny ty diskuze četla,protože přesně ví,co v nich je a není.Takže pokud to čtete:dnes jste byla obzvlášť špatná!
[10]21.04.11 13:05:48Dušková - 
Paní Kociánové by měl někdo vysvětlit, že ona je tu pro posluchače. Pozve-li si hosta, má klást pouze doplňující otázky a nechat hosta vyprávět. V žádném případě nesmí skákat do řeči. Hrozné je, když mluví oba zároveň. Za to by měl moderátor hned dostat pokutu. Její sebestřednost je protivná, ona nás vůbec nezajímá, zajímá nás pozvaný host a pokud jí to vadí, měla by z rozhlasu odejít. Navíc nemá hezký hlas, mám ráda moderátory s výraznými hlasy, ona je tuctová. Vyčítá nám, že jsme konzervativní a nechceme změny. Pokud jsou změny k lepšímu, proč ne, ale místo kvalitních moderátorů tohle, to si snad nezasloužíme, navíc si to všechno platíme. Asi proto, že je tak domýšivá, ji nikde, jak sama v článku uvádí, nechtějí, jedině, že by ji někdo zasponzoroval. Prosím Vás, nenašel by se nějaký sponzor?
[11]22.04.11 00:14:54JIŘINA Š.
Pane Duhane,včera jsem vyjímečně poslouchala Je jaká je,kde jste byl hostem paní Kociánové.Bláhově jsem si myslela,že se zmíníte o novém schematu ČRo2 Praha.Bohužel jste měl plnou pusu demokracie,ale to v našem případě neplatí.Už třetí měsíc se nám Vaše novinky nelíbí,proto sem píšeme.Myslíte,že bylo demokratické když jste nám vzali jednodušší web?To proto abyste nás umlčeli.Od počátku si stěžujeme na příšerné znělky se vstupy p.Postráneckého,několikrát do hodiny,jsou nemožné.Pořad Je jaká je,Nezatloukat,Stříbrný vítr,nejsou k poslouchání.Nechceme v našem oblíbeném rádiu žádný bulvár,vždyť jsou ho plné noviny.Opět podotýkám nic si nesedlo,pouze jste dokázali,že vypínáme,neposloucháme.Viz Mikroforum s paní Vránovou a Adamovskou-samé tlachání.Ty Vaše celebrity si předávájí z pořadu Je jaká je právě do Mikrofora.Nás to naprosto nezajímá.Je to ubohé.
[12]02.05.11 20:47:09Chramostová
V úvodu se píše jak si chrání své soukromí.To není pravda!Sama nás obtěžuje tím s kým chodí do divadla na zkoušky,jak seje trávník,že má doma šampon s mydlicí ,s kým se kamarádí a s kým si tyká....atd..Kéž by se věnovala svým hostům a své soukromí si opravdu chránila.
[13]02.05.11 20:50:32Tomáš Němec
Se mnou si zatím ještě netyká. Škoda!
[14]08.05.11 20:26:16Chramostová
To příjde pane Němče.
[15]08.05.11 23:59:24Tomáš Němec
To se asi mýlíte, paní Chramostová! Paní Kociánová si přece nemůže tykat s nikým, komu se nelíbí Ostrá dvojka....
[16]25.05.11 18:00:19Vilém Slavíček
Nevím od jakého roku vysílá stanice PRAHA (1923 ?),ale rušit její název proto,že se název PRAHA nelíbí některým lidem na moravě je ukázkovým příkladem zakomplexovaného buranství - jak by JO přejmenoval stanici VLTAVA?.Nechutné znělky a nové názvy pořadů ? - bez komentáře.

Žádné komentáře:

Okomentovat