čtvrtek 14. dubna 2011

Diskuse posluchačů - archiv č. 4


14.04.2011 22:18 - 01. Diskuse posluchačů -trvalý odkaz

Diskuse posluchačů - archiv č. 4

Ostré názory
Dosavadní komentáře (102) byly archivovány, protože sloupec komentářů je už příliš dlouhý a odsunuje okénko pro vkládání textu.   Tento archiv je určen pouze ke čtení komentářů. Pro pokračování diskuse a vkládání komentářů klikněte ZDE .

Komentáře
[1]15.04.11 09:35:29Tomáš Němec - www
Pokud sem budete psát komentáře, musíte před odesláním napsat ověřovací kód. Na blozích lidé.cz se bohužel stává, že než člověk napíše příspěvek, časový limit kódu vyprší a příspěvek se neuloží. Doporučuji před odesláním příspěvek zkopírovat a po odeslání se přesvědčit kliknutím na slovo komentáře, zda se komentář uložil. V opačném případě vložte znovu a opište nový kód, který se objeví. Délka jednoho komentáře je max. 1000 znaků. Při delším textu vložte další komentář. Vlevo je počítadlo zbývajících znaků. Komentáře se řadí od nejstaršího po nejnovější.
[2]15.04.11 14:54:08Jana
Počitadlo návštěv na těchto stránkách se pořád točí a pokaždé, když se připojím, tak on-line jsme vždycky víc než tři. To znamená, že se tady dveře netrhnou. Jenom škoda, že nová témata nejsou. Všechno už tady bylo. Moje denní kolečko po diskusích k programu ČRo dnes začínalo na webu rozhlasu. Pan Ostrý se může radovat, dva noví diskutující na DISQUSU chválí novoty = už se to usadilo? Z nich jeden je úplně nový posluchač = posluchačů Dvojky přibývá? Taky dobře. To je náhrada za mně, protože já už neposlouchám. Teď ještě aby za další přeběhlíky k jiným stanicím se přihlásili na Dvojku další noví, mladí, kteří to, co Praha vysílala před 31.1.2011 neznají. Ti pak na chválení Dvojky budou mít nárok, protože v jejich případě neznalost bude omlouvat.
[3]15.04.11 16:55:31Tomáš Němec
Paní Jano, to počitadlo z hlediska "on-line" neberte úplně vážně, ono zaznamenává přítomné čtenáře jakými průměrem z poslední čtvrthodiny. Důležitá je denní návštěvnost a ta je na našem blogu okolo stovky. To není moc. Pro srovnání sem dám odkaz na blog jedné paní, která má denní návštěvnost 500 a týdenní návštěvnost asi takovou, jako my máme za dva měsíce - viz http://janasimonova.blog.idnes.cz/ Co se týče počtu diskutujících, tak nás je k poměru lidí poslouchajících stanici Praha nepatrně. Kdyby nás tu diskutovalo třeba 5 tisíc, nemohli bychom se poznat podle jména. My jsme jen taková skupinka, která narušuje panu dr. Hradeckému rozhlasové výzkumy. Prostě bychom chtěli to veřejnoprávní rádio jinak a jsme schopni při současné české lhostejnosti to dát najevo. Bohužel i Český rozhlas vychovává lidi tak, že jsou ochotni věnovat víc času bulvárním senzacím ze zákulisí vládních postaviček, než aby se raději věnovali sebevzdělání.
[4]16.04.11 10:52:31Kebrdlová
Upozorňuji na dnešní (sobotní) vydání Lidových novin, kde je velký rozhovor s Martinou Kociánovou, mluví o rozhlasovém moderování, o pořadu Je jaká je, o reakcích posluchačů atd. atd ... Stojí za přečtení! Bohužel to není na internetu a na zkopírování je to příliš velké. Tak si skočte do trafiky :-)))
[5]16.04.11 19:50:48Jana
Zítra v neděli : 05:00 Dobré ráno, Česko! Moderuje Rudolf Křesťan Informace, host a příběhy, které nám posíláte prostřednictvím elektronické pošty rano@rozhlas.cz a sociálních sítí. Zprávy: 5.00, 6.00, 7.00 (180 min)
[6]16.04.11 23:57:37Tomáš Němec
Paní Kebrdlová, děkuji vám za upozornění na Lidové noviny s rozhovorem s paní Kociánovou. Část článku, která se týká rozhlasového vysílání Ostré dvojky jsem vložil - viz http://nerustestanicipraha.sblog.cz/2011/04/16/136
[7]17.04.11 10:53:07Tomáš Němec
Těm z vás, kteří jsou také na facebooku, doporučuji návštěvu stránky "Hudební dramaturg Radiožurnálu je idiot". Je zní vidět, že problémy jsou podobné. Navíc ne tam několik dokumentů s korespondencí s Radou Českého rozhlasu a pod. odkaz http://www.facebook.com/group.php?gid=33957761343&v=wall
[8]18.04.11 08:30:28Ludmila Avramopulosová
Zdravím všechny příznivce Prahy. Já utrpěla v sobotu večer šok, pustím kolem před 20 hod. rádio, a tam výtečný Tomáš Černý se stejně výtečným Robertem Tamchynou - RozHraní. Tetelila jsem se blahem, po 20 hod. pan Černý pustil rozhovory J.Wericha s panem Horníčkem. Paráda, bez přerušování! Fakt jsem si myslela, že "dvojka" skončila. Mikroforum též dobré. V sobotu jsem opětovně zapnula Prahu a ejhle, pan Novotný František a panem Munzarem. Opět bez přerušování a bez dvojky! 22 h. čtení od L.Aškenázyho. Dobré to bylo. Takže chvála. Opět se ukázalo, že ROZHLASÁCI UMÍ. Až bude RozHraní v archivu DOPORUČUJI. Sami poznáte proč:-) V rádiu jsou i chytří a dobří...ti původní tedy. Trochu svitla naděje.
[9]18.04.11 16:30:18Ludmila Avramopulosová
Možná Vás nebude zajímat obsah pořadu , je to trochu truchlivé, ale dobře je poslechnout si rozhovor panů Černého a Tamchyny ke konci první hodiny. Poslechněte si.To je to oč tu běží i nám.
[10]19.04.11 16:15:24Radek Svoboda
Srdečně zdravím, byť opět po přestávce, všechny spolutrpitele, či též (dle "newspeaku" páně dočasného šéfredaktora) tzv. "stěžovatele"… (Ha, koukám, že tu online jsme čtyři - a přitom dnes ještě žádný příspěvek? …jsem docela zvědav na vysílání dnes od 20. hodiny, kdy by p. doktor Grygar měl mít pořad na téma exoplanety.) Vrtá mi docela hlavou, "co dál", či co ještě podniknout. Vracím se tím k své dřívější myšlence - nelze ustat, a není ani dobré, přestaneme-li přispívat. A to i za tu cenu, že budeme znovu upozorňovat na tytéž chyby - ostatně, pokud doposud nebyly odstraněny? Navíc - skutečně by to chtělo více "zatáhnout" do celé věci i "veřejné osobnosti" a snad i sdělovací prostředky. Tudíž - co využít lidské ješitnosti a dalších negativních vlastností? Třeba u našich politiků… Mám za to, že jeden mail, který bude současně (tj. aby všichni příjemci viděli v adrese i všechny ostatní adresáty) by tyto osoby přiměl k činnosti? […]
[11]19.04.11 16:20:33Radek Svoboda
[…] Totiž: pochybuji, že by mail, kde by adresát (třeba poměrně činný politik - snažící se, kupř., být "neustále na očích", aby byl příště taky třeba zvolen, či aby vůbec měl šanci být zvolen) nepochybně v tu chvíli nenechal nepovšimnutou "věc", kdyby se obával, že se věci chopí (byť i jen potenciální) konkurence? Tzn. - poslat tentýž mail současně řekněme 5-6 politikům (z nejrůznějších stran - přece to nenechá "padnout pod stůl" a tedy přenechá šanci "zviditelnit se" konkurenci), 4-6 novinářům, 2-6 nejrůznějším TV redaktorům… (Z různých TV - třeba tomu, co měl kdysi onen "roztomilý" rozhovor s pí Tachecí… Veřejnoprávní ČTv, TV Nova, TV Prima…) Co myslíte?
[12]19.04.11 16:25:09Radek Svoboda
A - samozřejmě i trošku "rozvrtat" i onu "Radu na nic"… Minimálně jim trochu znepříjemnit život - a ukázat, že jsou na nic a zcela nečinní (ostatně paní Ing. N. Dragounová "radě" jasně doložila, že naopak činit má - a jasně jim to doložila i na konkrétním znění zákonů). A mimochodem - co noví členové rady? Byla by šance ("skulinka") prosadit (přes někoho) so kandidátky na nové "radní" třeba i někoho z tzv. "stěžovatelů"? Prostě dosavadní "radě" (zcela zřetelně nikoli apolitické, právě naopak poměrně zřetelně pracující na politickou objednávku) trošku nasypat písek do soukolí… (Přinejmenším.) Ideální by byl asi vcelku libovolný "stěžovatelský" kandidát z Prahy?
[13]19.04.11 16:26:14Radek Svoboda
Tímto všechny skutečně velice srdečně zdravím - bohužel, "ukážu se" nejspíše zase až někdy o weekendu. Radek Svoboda
[14]19.04.11 17:18:53Jaromír Janák
Pane Svobodo, mluvíte mi z duše. I já jsem již otrávený a nemám už chuť dál psát příspěvky, na které rozhlas ostentativně kašle. Přitom vědí, že vyrobili zmetek, jen to nechtějí přiznat. Také jsou v těch změnách peníze, hlavně pro reformátory, ale bohužel z našich plateb. Už jsem navrhoval koordinovat protestní akce, dát jim jinou, účinnější formu, to, co navrhujete, se mi zdá jako velmi dobré řešení. Teď přes svátky se toho asi moc neudělá, ale stále navrhuji, že by se nás pár vytrvalých mělo sejít, nejlépe v restauraci a domluvit další postup. Všem přeji hezké Velikonoce.
[15]19.04.11 21:18:01Jana
Řekne se ano a od zítřka to běží = řekl p. Jan Přeučil v Nočním mikrofóru dne 7.4.2011. Minulou neděli jsem po zvonech čekala, že nastane ta očekávaná chvilka poezie. A nic, jenom debilní znělka a zprávy. Pan Přeučil asi nemá ty správné páky.
[16]20.04.11 10:34:59Ludmila Vajďáková
Změnu vysílání nechápu už třetí měsíc a nemůžu a ani nechci se s ní smířit. Vždyť to tlachání nejde snad dělat do nekonečna. Paní Kociánovou, kterou vyjímečně poslouchám, abych mohla být objektivní, ani nenapadne, že by mohla změnit své chování. Její opovrhování posluchačem je tak viditelné a umocněné jejím rozhovorem v LN, že je to k neposlouchání i skoro po třech měsících. To je běžná zkušební doba na novém pracovišti, dočkáme se po této době zlepšení? Já chápu, že se paní Kociánová důsledně připravuje zvyšováním znalostí, ale ona tam není proto, aby své znalosti "prodávala", zvlášť když tam má takové hosty, jako byl například pan Hvížďala, s ním přece nemůže soupeřit. Proč musí být za každou cenu zajímavá, má z toho prémie navíc?! Snad už toho experimentování veřejnoprávního rozhlasu bylo dost, nepíší sem jen ti stálí "nespokojenci", ale přibývají i noví a mladší.
[17]20.04.11 12:15:39Jana
Též jsem dnes ze "studijních důvodů" poslouchala p. Kociánovou s panem Duhanem. I v tomto případě prezentovala sebe a to tam měla šéfa nejvyššího. JÁTOVIDÍMTAK, že to proběhlo stylem "poplkání s kámošem". Ale byla za hvězdu. Asi jsou teď všichni zaměstnanci ČRo kámoši, někteří ovšem větší a někteří menší. Kdyby se tohoto rozhovoru ujal opravdový profík, tak by se posluchač mohl určitě dovědět víc. Ještě jeden postřeh, p. ředitel neovládá dobře český jazyk, je to povoleno ve veřejnoprávním radiu? Jak může dobře hodnotit své podřízené?
[18]20.04.11 16:08:44Ludmila Vajďáková
Máte úplnou pravdu, paní Jano, asi jsou v ČRo všichni kámoši. A začínám mít neblahý pocit, že se zlepšení těžko dočkáme, protože ti mladší ve věku paní Kociánové jsou už tak vychovávaní a ti starší ve věku pana Duhana se chtějí mermomocí přiblížit těm mladším, aby byli "in". A to, že pan Duhan neovládá dobře český jazyk a pracuje ve veřejnoprávním rozhlase, není dobrá vizitka pro média, která mají kultivovat český jazyk a vychovávat mladou generaci. Ale o to už asi ani nejde, musíme zapomenout na to, co bylo v rozhlase prioritou.
[19]20.04.11 16:46:10Jaromír Janák
Nevím, co by říkali bratia Slováci, kdyby jim Češi šéfovali v jejich institucích, raději se ale neozývejte, bola by to diškriminácia. Pan Duhan se alespoň česky snaží, už tady byl ministr, který mluvil jen slovensky a navíc zastupoval homosexuální menšinu. Asi mají na Slovensku málo vedoucích míst a tak je to táhne sem. Už od Husákových dob.
[20]20.04.11 21:31:58JIŘINA Š.
Dnes jsem poslouchala pí.Kociánovou a p.Duhana.Nejen že Martinka skákala p.Duhanovi do řeči,pak do pořadu volala paní a hovořila Slovensky .Paní Kociánová se snažila hovořit taktéž,hlavně nenechává nikoho domluvit a jela jak kulomet.Čím rychleji tím lépe.Pan Duhan hovořil o demokracii,ale přesvědčil mě,že pokud tam bude on a JO tak nemá naše Praha ČRo 2 šanci.Bylo by dobré,kdyby povýšili a odtáhli.Jinak neposlouchám,je to s tím vysíláním čím dál tím horší.
[21]20.04.11 21:32:29Ladislav Kozák
Neposlouchal někdo dnešní rozhovor s Duhanem? Jestli se nevyjadřoval k programovým změnám. Zajímalo by mě to, ale poslouchat Je jaká je a ještě s Duhanem, to se mi strašně nechce.
[22]20.04.11 22:02:14Jana
Pan Duhan se nevyjadřoval k programovým změnám, mluvil jen o Radiu Svobodná Evropa a o oslavách k výročí jeho založení.
[23]21.04.11 08:29:23Ludmila Avramopulosová(59)
Taky mě napadlo, kdo se může přihlásit jako kandidát do Rady..to nemám prozkoumané. Ale zřejmě to bude o kámošení. Je mi z nich zle. Dobré pořady jsou ty s původními moderátory.Kociánová je nabubřelá,prezentuje hlavně sebe samu. Ó jak je chytrá, ty přípravy, a pak se zeptá hosta na partnerku, a on je přitom 5 let vdovec...Je to vlastně další, už třetí novomoderátorka, která nás, posluchače, posílá do háje. No a vedení to nevadí, máte pravdu, ti starci se snaží být in, a ta mladá (K)jde v novém duchu, sebevědomost sama, a ta povýšenost.Když si vyzobu pořad který je kvalitní, a není náhodou přerušován, ke konci vždycky letím abych vypnula rádio, protože ani po třech měsícíh se mi název a znělka dvooojkaaa nelíbí. Takže co s nimi? Psala jsem Radě, ty to přeposílání, oni nic nemůžou(vrtá mi hlavou, co skutečně dělají),pan Jo na mě v několika emailech prskal, pan Duhan jednou odepsal a poté slíbil odpověď na další email, ale už se neozval.A jejich nový projekt dál běží.....
[24]21.04.11 16:56:02Ladislav Kozák
Že by zrovna on měl co mluvit o svobodné Evropě. Hodně z nás ji poslouchalo, lidé se o tom mezi sebou bavili a opravdu formulovala naše myšlení. Představovali jsme si podle ní, že bez socialismu bude ráj na zemi, ve kterém nebude ani žádný Ostrý ani Duhan, kteří by ignorovali posluchače a jeli po svém, žádná cenzura ani Rožánek, a najednou o tom má mluvit někdo, kdo by v té době sloužil jako odstrašující příklad vysokého úředníka, který samozřejmě za demokracie už existovat nemůže. Přijde mi to jako když by vegetariánství oslavoval jedlík jitrnic a ovaru.
[25]22.04.11 16:10:09Jaromír Janák
Včera dopoledne jsem omylem pustil Ostrou dvojku a zaslechl jsem slečnu moderátorku říkat pěknou větu " s nakládáním s elektroodpadem vám budou moct pomoci ...". Pak už jsem jí nerozuměl, mlela jako kulomet. Domníval jsem se, že Bratrstvo kočičí pracky do Velikonoc Prahu opustí, bohužel, máme zkažené svátky.
[26]23.04.11 11:16:08Chramostová
Krásné svátky spoluposluchači,užijte si je s přáteli a v pohodě.
[27]23.04.11 15:18:04Radek Svoboda
Všechny zdravím a taktéž přeji hezké svátky. Bohužel... Bohužel, pustil jsem si PRAHU - pořad Mirka Černého - a cože neslyším? Matuška. Čili? Gott, Pilarová, Simonová-Chladil, Matuška, Olmerová - to je tak minimálně třetina hudební produkce na ČRo2... Plus ještě "normalizační hity" a jejich tvůrci a interpreti. Michal David, pánové Kotvald a Hložek, či "občas" také duo Kamélie... (Ba ano, došlo i na "superhit" této dvojice, svého času hraný dokola, ovšem dozajista nikoli evergreen, "Holky z naší školky". Fuj...)
[28]23.04.11 15:23:09Ludmila Vajďáková
Přeji Vám všem hezké velikonoční svátky s přáním navrácení dobrých pořadů stanice Praha. Ale to je asi jen moje zbožné přání. Jednu chvíli dnes dopoledne před zprávami v devět hodin jsem si myslela, že se vrací původní pořad, protože jsem neslyšela Gotta, ale to jsem si bohužel nevšimla, že je teprve před zprávami. Ach jo...
[29]23.04.11 15:24:20Ludmila Vajďáková
Nejhorší je, že před Gottem neutečeme nikam. Včera ve Všechnopárty nás také "obšťastnoval" a ty jeho ubohé rádobyvtipy.
[30]23.04.11 16:33:12Ladislav Kozák
Také já přeji pěkné svátky. Máte pravdu, Gott je všude. Po čase jsem se zase nedávno snažil poslouchat Domino, nevydržel jsem, ale dětem tam servírovali Gotta, to jsem ještě zachytil.
[31]23.04.11 17:14:02tlustá
Po dovolené jsem začala číst ta moudra od pp.Avramopulosové, Vajďákové, Svobody, Kozáka, Janáka atd. musím opět přiznat, že ten boj je zapotřebí. Pane Svobodo, Vy máte takové geniální nápady, on ten politik (ministr, poslanec, senátor, primátor, dokonce i prezident...) musí vlastně reagovat, když dostane jakýkoliv mail (viz např. R.John, když dostal mail na svoji adresu o KK a P.Tluč.). Takže Váš nápad rozeslat několika těmto lidem, který my taky platíme a budou tam vyjmenování je úžasný, jen ho realizovat, že? A kdo? Psala jsem pí Kociánové - na její článek v LN, samozřejmě nereagovala. Jo a nebyl P. Duhan taky u PTP, není on vlastně disident, nepodepsal Chartu 77,možná bojoval i na Dukle? Je to renesanční člověk :(((. On s p.JO si myslí, že hází "perly sviním", a my ty dva pány na východ od Prahy (i PRAHY 2) vlastně nedoceňujeme. My jsme jenom stěžovatelé. Oni to s námi myslejí dobře. Ach jo!Jo a mimochodem teď už JO absolutně v klídku, že, žádné reakce s úctou ani bez úcty.
[32]23.04.11 21:33:03Radek Svoboda
Ehm… Nic geniálního na tom nevidím - nicméně se skutečně domnívám (byť možná chybně), že na to "zaberou" - a to zvlášť, pokud v hlavičce mailu s adresami příslušný politik uvidí i jména "politických konkurentů" a několika novinářů. Prostě že to (ano - snad) nenechá padnout pod stůl z toho prostého důvodu, že ksyž ne on, tak co kdyby konkurence... A co kdyby se na tom nechaly "vyrejžovat" další "politické body" či "kapitál" před veřejností? Přeci to nenechá "konkurenci". (Zvláště v době, kdy každý z této "společnosti sobě rovných" si už dozajista je vědom toho, že jejich "akcie" nemají valné ceny a kdy občané již skutečně jeví jisté známky "naštvanosti" - vzpomeňme "kroužkování" na volebních lístcích, které vloni několik "nepochybných poslanců" nakonec vyhodilo z kola ven, od zdánlivě již jistého korejtka v parlamentě. Ano - zatím to není mnoho, a reálné výsledky jsou ještě menší. Ale na straně druhé to již je řádově více, než jsme viděli za posledních 20 let dohromady, nebo snad ne?)
[33]23.04.11 21:43:51Radek Svoboda
…prostě, že "páni politici" (a "paní političky") raději nechají zamést s radou a radními, než ssebou. Aneb jejich korejtko jim je bližší a kdyby náhodou, tak ať o něj přijde radní, než on sám (plus ještě ono "zlepšení svého jména" - což je věc, kterou bych nazval kapitálem k nezaplacení). A kdo..? No přece - my, ne? Tedy - ano, mnohem méně sem píšu. Momentálně se totiž o mnoho méně dostanu k počítači, neb jsem (až na výjimky a weekendy) trošku mimo domov. Čili tolik nepíšu ani sem, ani na web ČRo 2. Nicméně - nemá náhodou nyní či "za chvíli" (tj. po 3 měsících vysílání "ostrédvojky") ČRo vyhodocovat výsledky - nakolik že se usadilo? Čili není na místě zase psát víc, a to třeba i znovu věci, které zůstávají, čili které se "neusadily"? A, pravda, onen svůj výše zmíněný nápad jsem ještě neuskutečnil (co by ale bránilo tomu, aby jej uskutečnili i jiní). Ale alespoň jsem třeba napsal na "Český klub skeptiků" - a nikoli nějak bez odezvy. Psali tam i jiní, co se o témže zmínili na webu Prahy?
[34]23.04.11 23:09:27Šťovíčková Jiřina
I já přeji krásné svátky.Po dlouhé době se počasí vydařilo,takže k naší spokojenosti ještě návrat k naší milé Praze 2 ČRo.Už by skutečně bylo načase aby se JO pod dočasným vedením p.Duhana konečně vyjádřili.Trvám na ukončení nevkusných hud.znělek s mluveným slovem p.Postráneckého.Dále navrácení Hosta do domu namísto bulvárního tříhodinového Je jaká je.TV moderátorky nám nesedly,vrátí-li se do Sama doma,nebudeme se zlobit,ani je sledovat.Též sobotní Nezatloukat nebudeme postrádat i s paní Švejnohovou.Tento pořad si také nesedl.Bulvár se na nás řítí s trapnými celebritami které na nás jukají z pořadu Je jaká je nebo Mikrofora.V nedělním (starém) Dobrém jitru chceme opět slyšet Františka Novotného a jeho milé hosty,nebo úžasného pana Větvičku,pana Cílka,Pepu Fouska ,který je úžasným vypravěčem.Také paní P.Filipovskou a jejími hosty.Také volala paní do Mikrofora a měla připomínku,že v neděli by po 12 hod. opět ráda slyšela zvony chrámu Sv.Víta jako dříve.Já jsem také pro.
[35]23.04.11 23:19:00Radek Svoboda
Naprosto s Vámi musím souhlasit, do posledního písmenka. Jen bych snad jedině poprosil, napsala-li byste totéž i na internetové stránky ČRo. (I kdyby by tom bylo 4-5 krát, jedině dobře. Jen houšť - zvláště, blíží-li se "tříměsíční vyhodnocování") Radek Svoboda (42)
[36]24.04.11 08:42:02tlustá
Pane Svobodo, geniální to bude, že v tom adresáři budou všichni, takže se budou muset zamyslet nad tím, že ten též oslovený/oslovená s tím třeba něco málo udělá a bude lepší :))), když aspoň odpoví. Pamatuji se, že pí Ing.Dragounová psala prof.Pačesovi, senátorce Gajdůškové, doc.Putnové (shodou okolností prý dvě výše jmenované měl JO ve svém "potlachu". Ještě k hájení: slyšela jsem kdysi JO při zavádění ostrodvojky, že nežádá sto dní hájení. Myslím, že rozhovor s T. Černým. Už nevím, ale hájení nechtěl. Tudíž již tenkrát si byl jist, že hájení nepotřebuje, protože to tak zůstane a basta vy rebelové a stěžovatelé. Minulý týden jsem náhodou slyšela M.Kociánovou u J.Rosáka na nějaké regionální stanici - je stejně tak suverénní (tentokrát mluvila o vlastních rodičích, jak jí v mládí do ničeho nesměli kecat) jako v článku v LN.Nevím čím to je, ale ti noví lidé z ostrojdvojky tím, že sednou za ten mikrofon jsou úplně jiní, než jsme je náhodou před tím znali, slyšeli nebo viděli.Pohrdají námi
[37]25.04.11 07:33:38Jana
http://www.novinky.cz/zena/styl/230372-ludek-munzar-pro-me-je-to-co-psal-karel-capek-jako-modlitba.html = odkaz na článek, jak se taky dá pracovat pro ČRo Praha. To by si měly přečíst všchny nové moderátorky - amatérky.
[38]25.04.11 17:34:47Jitka66
Není až tak mrtvo v boji za zachování kvalitního vysílání.Připojuji odkaz na článek,který se týká poměrů především v televizi,ale zároveň je tam zmíněn i nekvalitní veřejnoprávní rozhlas.Kdo má zájem,může si přečíst. http://www.vymenilijsmepolitiky.cz/index.php/videa-napsali-jini
[39]26.04.11 14:19:37Ludmila Vajďáková
Docela zajímavý článek, dát jakoukoliv písničku asi není pro rozhlas jednoduché, je tam o rozhlase taky zmínka. Všechno kolem je jedna velká špína, je mi z toho nanic. http://www.reflex.cz/clanek/kultura/41448/skandal-na-ceske-hudebni-scene-tajna-nahravka-planu-zetove-a-davida.html
[40]26.04.11 14:47:20JANA
Vážení, dnes jsem zapomněla po třinácté hodině přeladit. Tak jsem zaslechla v pořadu Odpoledne z Dvojkou pana ředitele Duhana, který přišel do vysílání dvojice pánů KUKO cca ve 14.20, t.j. druhé hodiny vysílání. Bohužel, neslyšela jsem to dobře od začátku, ale za dva týdny budou nové výsledky poslechovosti Prahy. Nevím, jak si mám vysvětlit jeho sdělení, že se ČRo bude "kamarádit" s komerčními stanicemi, s F1 a s p. Fleichmannem. Tento pán byl nedávno také v pořadu ČT1 Všechnopárty. Snad vstup p. Duhana bude k poslechu i v archivu. CO NÁS JEŠTĚ ČEKÁ???
[41]26.04.11 16:01:05Tomáš Němec
Domníval jsem se, že se výroky pánů KUKO, kterým já říkám "co od huby odpadlo" nearchivují. V pátek jsem slyšel, jak s nějakou posluchačkou laškovali o tom, kdo víc páchne, když se nemyje.
[42]26.04.11 20:46:21Janah
Hyde park z 1.3.2010 s panem Duhanem.Zajímavý rozhovor ,hodně rychle pan Duhan zapomněl,co tam říkal. http://www.ceskatelevize.cz/porady/10252839638-hyde-park-ct24/210411058080301-hyde-park/video/
[43]26.04.11 20:46:41Harry
Jano, kamarádění s komerčními rádii se už děje několik týdnů, byla totiž vytvořena asociace celoplošných rádií, ve které jsou jak soukromé stanice, tak Český rozhlas. Pánové z ČRo si rádi nechají poradit od Impulsu a j., jak ještě lépe jít na posluchače, ještě se můžeme dočkat dalších "zlepšováků", které panu řediteli Duhanovi poradí ti zkušení matadoři z komerčních stanic.
[44]26.04.11 23:02:01Jitka66
Paní Vajďáková,použila jsem Váš odkaz na článek v Reflexu.Máte pravdu,je to špína a mafie kam se člověk podívá.S Prahou2 to vidím beznadějně.To morální svinstvo je snad už úplně všude.
[45]27.04.11 17:12:23Ludmila Avramopulosová
Tak už jsme všichni otrávení, otrávení....Už není síla psát, co?Dnes jsem zi z archivu poslechla pořad RozHraní s T.Černým, kde hostem byl JO.A ty sliby!A to zdůvodňování!A NIC SI ZA 3 MĚSÍCE NESEDLO. A to chtěl pan JO pouze měsíc hájení, a že prý bušte do mě! Jenže to my ne,my porád slušně, a ony ty Tv hlasatelky v mezidobí nabyly dojmu jak jsou hvězdné,posílají nám různé vzkazy..to bylo dříve nevídané. Ony mají pocit, že jim to rádio patří. Zřejmě cítí oporu ve vedení. Jinak by si takovéto chování nemohli dovolit.Pánové ve vedení, Rozhlasová rado, co s tím uděláte? Já bych věděla o jednom řešení. Vraťte zpět kvalitní pořady zpět na svá místa, protože bohužel lepšího jste nic nevymysleli, vy prosím přenechte svá místa těm, kterým na tradiční značce Český Rozhlas 2 PRAHA záleží.Udělejte nám radost, prosím...
[46]27.04.11 17:18:00Ludmila Vajďáková
Já jsem si pro změnu poslechla pana Duhana a tolik předvádění a podbízení od komentátorů, kteří byli pro mně před změnou docela oblíbení, bych nečekala. A od pana Duhana jsem se také nic nového nedověděla, jen jsem vycítila mezi řádky, že navrácení naší Prahy asi očekávat nemůžeme.
[47]28.04.11 09:47:22tlustá
Dnes se koná veřejné zasedání Rady ČRo Praha ve 14 hod. Informace jsou na stránkách Rady. Vchod je z Římské. Na programu jsou i stížnosti posluchačů.
[48]28.04.11 23:10:43Ludmila Vajďáková
Dívala jsem se na Krásné ztráty a byl tam pan Munzar. Michal Prokop mu přihrál otázku, že v rozhlase už je málo četby na pokračování a pan Luděk Munzar to mohl jen potvrdit a bylo na něm vidět,jak je mu to moc líto. Byl to pěkný pořad aspoň někdy i v televizi.
[49]28.04.11 23:47:18Jaromír Janák
Paní Vajďáková, co od nich čekáte? Musíme doufat, že se najde někdo rozumný a pana Duhana s jeho Ostrým poskokem pošle ničit něco jiného. A ti komentátoři? Kdysi jsme tomu říkali vlezdop......... .
[50]29.04.11 08:13:38Ludmila Avramopulosová
Dle pana Kokmotose prý dvoka omladila(!), pan Duhan je velmi spokojen se současným vysíláním.A že je žhavý kandidát. No co dodat.A že by Rada dala na názory posluchačů...Též jsem si ohlídala Krásný ztráty s panem Munzarem.Bohužel, bohužel,nejsme v tom smutku sami:-(
[51]01.05.11 19:13:54Jaromír Janák
Dvojka možná omladila, ale nikdo o to nestál, protože stará Praha byla lepší.
[52]02.05.11 08:15:35Jaromír Janák
Nedá mi to, abych nenapsal o včerejším večeru na Praze, kam jsem víceméně z nostalgie zabrousil od poslechu CD. Pan Novotný tam dvě hodiny uváděl svůj pořad a naprosto jednoduchými prostředky stvořil večer, na který nemohu zapomenout. Když to někdo umí, tak žádní reformátoři, blekotové, křečáci a další neumětelové nemají šanci. Že mám pravdu, pane Ostrý a Duhane?
[53]02.05.11 09:15:03Tomáš Němec
Rád bych připomněl, že zajímavé diskuse probíhají i na naší facebookové stránce, ať už přímo na zdi anebo v diskusních tématech - viz http://www.facebook.com/pages/Neru%C5%A1te-n%C3%A1zev-stanice-Praha-%C4%8Cesk%C3%A9ho-rozhlasu/146179198767013
[54]02.05.11 11:10:10Ludmila Avramopulosová
Dobrý den, prosím nevíte kde je možné dopídit se životopisu páně Ostrého Jaromíra? Na stránkách rozhlasu, ač tam CV ostatních "visí",tak o panu Ostrém se nedozvíme NIC. Co to, co to?
[55]02.05.11 11:28:11Tomáš Němec
Paní Avramopulosová, nahlédněte na konec článku v odkazu http://www.webjournal.sk/clanok/1325/
[56]02.05.11 12:21:58Ludmila Avramopulosová
Děkuji, už jsem nahlédla, to je velmi stručný životopis, pracoval pouze v rozhlase? A hlavně je to jediné, co se dá o něm najít.
[57]02.05.11 13:37:41Tomáš Němec
Pokud vám to nestačí, paní Ludmilo, mohla byste ho požádat o podrobnější životopis. Zkuste mu zavolat do jeho středečního kontaktu ve 20 hod a zeptat se ho. Jistě bude potěšen.
[58]02.05.11 14:10:02Chramostová
Tak nám usekli i tu poslední diskusi,asi jsme moc tlačili,ale na facebook se odmítám přihlásit.Takže zdravím Ostrého dvojku!!
[59]02.05.11 14:15:33Tomáš Němec
Ano, potvrzuji zjištění paní Chramostové. Diskuse, kterou jsem ve zdejším doporučeném čtení označil jako "stará" diskuse na Rožánkově stránce, už je napojena na nový diskusní systém Disqus - odkaz http://www.rozhlas.cz/digital/novamedia/_zprava/867377#diskuse
[60]02.05.11 14:28:05Ludmila Avramopulosová
a tu máš čerte kropáč:-) Oni se bojí, oni se bojí:-)Nu počkáme si na nové výsledky průzkumu. Pan Duhan se nechal v poslední době podezřele často slyšet, hovořil o "zásluhách" na Svobodné Evropě a sděloval jak je velmi spokojen se současným stavem. Obzvlášť s hudbou. A ta je v posledních tak otřesná, že když na mě ráno vyjekla prastará písnička Bartošové, okamžitě jsem vypnula. A pustila si dvojku. ČT.
[61]02.05.11 15:23:53Radek Svoboda
Srdečně všechny zdravím, a zároveň se i omlouvám za stále ještě nepřítomnost (omluva i p. Němcovi - snad alespoň o weekendu budu skutečně doma a vyřídím alespoň některé resty). Souhlasím s paní Avramopulosovou - ano, bojí. Jenomže se nemůžeme nechat vystrnadit a vyhnat přímo ze stránek ČRo… Aneb diskuse - resp. spíše náš monolog - musí, opakuji MUSÍ probíhat i tam. A hlavně tam, tam to vidí Rada na pendrek i jiné sdělovací prostředky.
[62]02.05.11 15:31:29Radek Svoboda
…aneb, i kdybychom se u upsali, tak to je na pendrek. A - pokud vidí (p. Rožánek, který se chová jako nějajký "inkvizitůrek" - jenomže tohle není jeho blog z jeho prostředků a s jeho myšlenkami, nýbrže stránky veřejnoprávního ČRo, který platíme my - posluchači a koncesionáři, čili ať si "svoje" osobní pravidla prosazuje na "svém majetečku", nikoli na majetku veřejném - a to zvláště, má-li ten, byť to neplní, plnit svou "veřejnoprávní povinnost"), že účinkuje z jejich strany to, že nám "házejí úspěšně klacky pod nohy"… Aneb registrovat se na DisqUS, a využívat naší (bohužel, jednu z mála) možností, jak jim znepříjemnit život. Což už je asi poslední cesta - musím napsat, že nyní už ani p. Ostrému, a bohužel ani p. Duhanovi nevěřím ani slovo…
[63]02.05.11 15:35:15Radek Svoboda
Což se ale ovšem vztahuje i na zbývající kandidáty na "generálního" - poslechněte si "předvolbu" a slova kandidátky… Rovněž mluví o rebrandingu, a také má plná ústa toho, že "s nedostatečně kooperujícími - či ne dosti loajálními, aleszpoň dle mých představ - zaměstnanci se budeme museti rozloučiti"… Aneb tohle tu už bylo, že… No a třetí, zbývající kandidát na "generálního"? Hmm, někdo kdo přijde z privátního rádia? (Kdo znáte program, byť třebaq z let minulých, onoho rádia "Černá hora"?) Aneb jedině veřejně poukazovat na nekompetentnost a neschopnost (či neochotu činit) u nynější rady, s předsedkyní v řadě první. Prostě jedině celý tenhle spolek už jedině rozehnat…
[64]02.05.11 15:38:19Radek Svoboda
P.S. eště slíbený "Sisyfos" - web Českého klubu skeptiků najdete na webu s adresou http://www.sysifos.cz/ ... A kontakty jsou přímo tady. http://www.sysifos.cz/index.php?id=kontakt ... A pak ještě - stránky (a tím i mailové adresy) třeba politiků, či redaktorů, najdete sami, nebo je mám také "vygooglit" a z důvodu naší vzájemné koordinace dát také sem?
[65]02.05.11 16:01:44Chramostová
Já to vidím tak,že pokud nám vzali poslední diskusi,tak veškeré připomínky,které jsem psala do diskuse,budu psát přímo do studia,to si počtou v přímém přenosu!Kdyby nás psalo více ,asi by se utopili v mailech.Možná,že by nám pak diskusi vrátili.Myslím,že za pokus by to stálo.Takto s námi orat!!Úcta k posluchačům?Ani náhodou!Přidáte se?
[66]02.05.11 16:12:17Radek Svoboda
Přesto bych se ale zeptal - proč se řada lidí, která dřív psala, neregistruje, ba odmítá se zaregistrovat... ??? "Velký bratr"? Ten, pokud je, už stejně ví - internet není, a to ani náhodou, nějakým anonymním prostředím (leda, že bych si, byť jen pro svůj lepší pocit, zřídil jen k účelu registrace na "DisqUS-u" jaksi "jednorázově" novou mailovou schránku). Ale opakuju, web ani omylem není anonymní.
[67]02.05.11 20:11:02Ludmila Vajďáková
Dobrý večer, takže se jim to podařilo a diskuse byla dokonale na rozhlase roztříštěna. Ještě dobře, pane Němče, že jste zavedl tyto stránky. Dnes není bez problémů možno psát do diskuse ČRo2 a myslím, že tím odradí zbytek nás, kteří sledují jejich dokonané dílo.
[68]03.05.11 21:46:02Jaromír Janák
Návrh pana Bureše na založení občanského sdružení mi připadá jako jedno z dobrých řešení zdánlivě neřešitelné situace. Lidí by jistě bylo dost. Ne každý chce psát na rozhlasový Disqus, já tedy určitě ne, protože nechci být manipulován panem Rožánkem a paní Luptákovou. O to víc oceňuji tyto stránky.
[69]03.05.11 22:57:51Eva Ondřejová ,68
Napsala jsem návrh na udělení bludného balvanu,zatím bez odpovědi.Asi to nebylo příliš přesvědčivé nebo mají adresáti málo času.
[70]04.05.11 09:58:05Tomáš Němec
Paní Ondřejová, Bludný balvan se udílí jednou ročně. Za rok 2010 byl udělen letos v březnu, za rok 2011 může být udělen až příští rok. Možná, že by bylo dobré, kdyby takový návrh podalo víc lidí.
[71]04.05.11 10:35:08Tomáš Němec
Pro paní Věru Slovákovou - kopie zmizelého příspěvku z rozhlasového webu --------- ---------- Paní Věro, název ČUMBELÍN byste si měla patentovat. Opravdu velmi pěkný. To by se líbilo spisovatelce paní Daniele Fischerové. Dám sem odkaz na své video z její tvůrčí dílny na loňském knižním veletrhu - jestli to ovšem robot Rožánek zase nespolkne - viz http://www.stream.cz/video/469576-dilna-tvurciho-psani-daniely-fischerove-svet-knihy-2010
[72]04.05.11 11:21:27veraslov
Kéž, by mě napadlo něco rozumnějšího,pane Němče,ale i tak Vám děkuji.
[73]04.05.11 11:35:52Eva Ondřejová ,68
Pane Němče,myslela jsem,že návrhy se přijímají během roku.Čekala jsem potvrzení od adresátů,ovšem nemají na starosti jenom Sisyfa.
[74]04.05.11 11:54:31Tomáš Němec
Ale to ano, paní Ondřejová, návrhy se jistě přijímají během celého roku. Ale já myslím, že oni to všichni dělají při své práci a tu agendu nevyřizují každý den, ale třeba jen jednou za měsíc, až se jim to trochu nahromadí Jestliže se neozvou do měsíce či dvou, požádejte je, aby vám přijetí návrhu potvrdili.
[75]04.05.11 12:23:28Ludmila Avramopulosová
Měla jsem dobrou vůli poslouchat včerejší Mikroforum s panem Šporclem, ale to vytahování se Z. Jandové(co všechno stačila v poslední době vystudovat) mě donutilo opět vypnout. Ostatně v archivu rádia je uvedeno - sportovkyně, herečka, zpěvačka, moderátorka....A co žulnalistika, takové v rádiu neberou.A pak to podle toho vypadá. A co my, psát už jim asi nemá cenu, pokoušela jsem se několikrát, ale pokud vůbec odepíší, je to blabla, a stejně vůbec neberou nic v potaz. Takže hromadný písemný útok jako sdružení? Jo, a ještě jsem také psala panu JO, aby mi odpověděl, kde se dopídím jeho životopisu, anžto na stránkách rozhlasu NIKDE není, na rozdíl od ostatních. Samozřejmě žádná odpověď. Tak nevím...
[76]04.05.11 18:02:32Jaromír Janák
Dnes dopoledne poskytl na ČT 24 rozhovor pan prozatímní Duhan. Hovořil o stanici Svobodná Evropa, občas to vypadalo, že ji vymyslel sám. O stanici Praha se nezmínil, ale na to, co sní provedl, hovořil překvapivě inteligentně. Dával si i pozor na češtinu, do slovenštiny zabrousil jen občas. Mám spoustu známých logopedů, jistě by ho někdo z nich naučil vyslovovat "ř". Paní Av, paní Jandová má příliš roztříštěné zájmy, kdysi byla i v Národním divadle a nestálo to za moc. Jelikož nikdo nevěnoval pozornost návrhu pana Bureše na vytvoření občanského sdružení za záchranu Prahy, znovu to připomínám, jako sdružení bychom měli možnost vyvinout větší tlak na různé instituce. Psal jsem mail paní Jaklové, ale zatím ticho po pěšině. Mějte se hezky.
[77]04.05.11 18:49:37Jitka66
Můj příspěvek na stránkách Čro zatím neprošel,tak jej dávám sem. Bohužel,až před chvílí jsem zjistila, že v Poslanecké sněmovně existuje Volební výbor pro mediální rady. Výběr kandidátů už byl ukončen, takže už asi nemůžeme další dění okolo rozhlasu ovlivnit. Zde je odkaz na blog místopředsedy Volebního výboru. Pokud bude odkaz smazán, použiji stránky pana Němce. Možná někoho po přečtení blogu něco napadne. http://kubata.blog.idnes.cz/c/190214/Co-radi-medialni-Rady.html Praha2 už neexistuje,stala se trafikou pro kamarády p.Ostrého a toto vysílání je financováno i z našich peněz.
[78]04.05.11 21:39:17tlustá
Paní Ludmilo Avramopulosová, dnes jsem viděla Z. Jandovou na Primě u BT, takže aniž bych ji na Praze poslouchala, uvedla mnoho aktivit, několik titulů, stále studuje a velmi se chválí. Jo a mimochodem o tom, že má prostor na Praze se ani nezmínila. Buď skromnost (to spíše ne!), ale možná na to není tak pyšná.Anebo nechtěla Barboře Tachecí připomenout Český rozhlas:)))?.
[79]04.05.11 22:53:13Jitka66
Taky jsem se pokusila 20 min. před půlnocí včera poslechnout p.Jandovou, ale nevydržela jsem. Opět,i přes přítomnost za jiných okolností kvalitního hosta, bylo slyšet jen nesmyslné žvanění. Domnívám se,že schopnosti paní Jandové začínají i končí u dveří vysílacího studia. To vše za pomoci našich poplatků.
[80]05.05.11 08:28:20tlustá
Včera prý též byla Z. Jandová v ČT s M. Retkovou v pořadu Barvy života. Neviděla jsem to, jen jsem byla informována.
[81]05.05.11 10:06:09Ludmila Avramopulosová
No jo, holky se budou vzájemně zvát a cpát se kamkoli aby byly vidět a slyšet. Ony jsou totiž d o b r é, víte? Je pravděpodobné, že stanici Praha nikdy neposlouchaly. A protože je vedení pozvalo jako posilu pro zvýšení poslechovosti ne Prahy, ale dvojky, nechaly se vyvěsit na všechna možná místa (babička říkala,jména hloupých.....)a ještě se dál zviditelňují a chválí se a chválí. Mj. vím přímo od paní Švejnovohové, že Prahu před tím, než ji zavolalo vedení JODVOJKY, vůbec neposlouchala! Chápejte tedy, že novohlasatelky jorádia nemohou vědět jaká úroveň na stanici Praha byla. A ještě další rýpnutí - pan JO se od nás definitivně odříznul, nemá zapotřebí s námi komunikovat.Na můj dotaz, kde se dopídím jeho CV neodpovídá a zřejmě neodpoví.
[82]05.05.11 10:37:50tlustá
Voni toho maj moc s těmi oslavami, otec zakladatel PD Svobodné Evropy mi dnes ráno napsal, když jsem urgovala jeho odpověď, že prý odpoví příští týden.
[83]05.05.11 20:43:46Hana
Přenos z diskuse - pod článkem Mediální rada Mediální Rady zrovna neradí neb je jim stav veřejnoprávních medií šumafuk. Stačí mrknout na program zejména ČT 1. Vidíme stupidní seriály, staré,nejlépe " legendární pořady." Pokud se objeví nějaký slušný pořad nebo film, tak je obehráván stále dokola, až je z toho totální odrhovačka. A rozhlas, zejména bývalá stanice Praha 2, dnes se tomuto rádiu říká dvojka. Tak z této stanice si udělal její šéfredaktor Jaromír Ostrý trafiku pro své, často neschopné kamarády z umělecké branže. Je to trafika pro vysloužilé hlasatelky, zpěvačky a pod.. Je to soukromé rádio p. Ostrého za přispění koncesionářských poplatků.Ostatně,na četné kritické příspěvky na stránkách ČRo nikdo nereaguje a pořád se jede dál. Z kdysi kultivovaného vysílání se stal bulvár. Na takový paskvil by snad ale neměli přispívat koncesionáři. Tolik, poměrně stručně k funkci mediální Rady, je to báječná zašívárna, protože nedělá nic!!
[84]05.05.11 21:06:41Ludmila Vajďáková
Na Zlínském jaru v pořadu Inventura demokracie bylo doporučeno, pokud prý chceme opravdu něco změnit, založit občanské sdružení a nebát se prosazovat své názory, pokud se týkají celospolečenského dění. Jako představitel občanské iniciativy Inventura demokracie 2009 tam byl Tomáš Kvasnička, student, který z pozice mladého, neopotřebovaného člověka mluvil velmi přesvědčivě a škoda, že takové mladé lidi není nikde víc vidět a slyšet, protože člověk nabyde dojmu, že to ve společnosti není ještě tak beznadějné a snad se něco musí změnit. Ale v médiích vidíme jen samou aroganci síly jak v politicích, tak i ve vedení veřejnoprávních médií. Předkládají nám jen právě to, co se jim hodí a co potřebují lidem předložit, aby je umlčeli.
[85]05.05.11 23:30:44Jitka66
To jsem si oddechla, tady pan Libor Vavřík neřádí.
[86]05.05.11 23:44:19Jana
A to je dobře, tady si netroufá.
[87]06.05.11 12:11:27Ludmila Vajďáková
Dobrý den, že tady pan Libor Vavřík neřádí, vyplývá z toho, že nikdo z vedení ČRo to tu nečte, tak netřeba chválit. Takže asi dobře instruovaný a informovaný posluchač.
[88]06.05.11 16:20:07Jitka66
Zde je výborná charakteristika současné dvojky. Nevím,jestli jsem sem už tento odkaz dávala. Pokud ano, tak se omlouvám. http://centralniadresa.blogspot.com/2011/02/z-pekla-verejnopravniho.html
[89]06.05.11 17:33:33Janah - www
Článek nemá chybu,to je perfektně napsané a vystižené.
[90]06.05.11 18:09:12Tomáš Němec - www
Paní Jitko66, na tenhle článek už jsme kdysi upozorňovali a diskutovali jsme o něm na našem blogu - viz http://nerustestanicipraha.sblog.cz/2011/03/29/99 Též se můžete prokliknout z www odkazu u tohoto příspěvku.
[91]06.05.11 18:37:15Jitka66
Omlouvám se ještě jednou za to opakování odkazu, jsem v té záležitosti celá zasukovaná.
[92]06.05.11 22:43:39Ludmila Vajďáková
Před Karlem Gottem neutečeme nikde,na ČT1 už dělá i reklamu. Asi mu docházejí peníze, mladá žena něco stojí.
[93]07.05.11 10:37:39Ludmila Vajďáková
Proč mám pořád dojem, že hosté v pořadech Je jaká je, Nezatloukat, Nočním Mikrofóru většinou převyšují moderátory. Pana Jana Saudka už známe po všech stránkách, nic proti němu nemám, ale co nového se o něm už můžeme dovědět? Po delší době mám zapnutý ČRo2 a dospěla jsem k názoru, že zřejmě nic nezmůžeme. Vedení se prostě rozhodlo učinit z posluchačů jen "konzumenty", kteří nebudou přemýšlet a hlavně jim do toho nebudou mluvit. A posluchače nad 50 let už nebere v úvahu, svoje si v rozhlase užili a současné vysílání ať nechají mladším. Hlavně ať lidi nepřemýšlí a nemluví jim do toho, to je cíl současné garnitury nejen vládní, ale i mediální. Bohužel, to je můj pocit.
[94]08.05.11 18:51:49Radek Svoboda
Opět zase všechny zdravím. Pokud jde o Klub skeptiků, potom hlásím velice vstřícnou reakci. Členové klubu došlou poštu sice nečtou každý den, ale během týdne nejspíše ano - a zajímavé věci si pak předají mezi sebou. Čili ano, mám již druhou odpověď (ta mi přišla někdy během týdne - bohužel, doma teď stále ještě moc nejsem; mimo to musím přiznat, že podstatnou část weekendu mi zabralo "zabydlování" nových nájemníků, totiž dvou asi osmitýdenních koťat, krásných sourozenců). :-) Tudíž se omlouvám za další jen minimální reakci.
[95]08.05.11 18:55:11Radek Svoboda
P.S. Taková hloupost… Veřejnoprávní ČRo sice není financován přímo ze státního rozpočtu, ale… Spadá tato organizace, jejíž provoz je financován z koncesionářských poplatků, také pod „pravomoc“ Nejvyššího kontrolního úřadu? (A nebo jejich počínání „kontroluje“ je Rada na pendrek s tím, že už jen závisí na parlamentě, zda-li bude schválena zpráva, tuším že každoroční výroční zpráva, či jak že se to jmenuje?)
[96]11.05.11 00:26:04Tomáš Němec
Dnes, tedy vlastně už včera jsem poslouchal Noční Mikrofórum se Zorou Jandovou a jejím hostem hercem Jiřím Dvořákem. Jako pořad to bylo opravdu hrozné. Ale uvědomil jsem si, že to byl přesně typ vysílání, o který usiluje pan Ostrý a který bude mít úspěch. Je spousta lidí (posluchačů), kteří se třesou na to, aby si mohli popovídat s někým koho znají z rozhlasu nebo z televize. Touží mu říci, že byli na jeho představení nebo že ho viděli v televizi. Když mu napíšou, tak vytížený člověk nemá tolik času, aby všem odpovídal. Když posluchač má to štěstí a dovolá se, může si za pár korun či za pár desítek korun se svým oblíbencem popovídat. Není na tom nic špatného. Rozhlas to stojí jen vysílací čas, gáži pro externího moderátora a vlastního technika. V podstatě kdyby rozhlas v té době nepouštěl písničky nemusel by nic posílat Ochrannému svazu autorů. je to levnější než hra nebo reportáž. Otázkou je, jestli by to nezvládly soukromé stanice. A lépe.
[97]11.05.11 10:55:41Tomáš Němec
Místo paní Kociánové poslouchám dnes Rádio Kiss 98 - http://www.kiss98.cz/pohled-do-studia/
[98]11.05.11 14:23:25Ludmila Vajďáková
Já, kromě pořadu Jak to vidí, už rozhlas ani neposlouchám. Na Martinu Kociánovou nemám sílu, stačila mi chvilka, jak skákala do řeči dnešnímu hostovi, že doufá, že ji pozve taky na houby, a hned jsem vypínala. Možná jsem zaujatá, ale Dvojka se pro mě stala občasným rozhlasem a hlavně si vybírám z archivu.
[99]12.05.11 08:10:59Ludmila Avramopulosová
Ano, ano, Jak to vidí ve všední dny, ovšem ze záznamu, jelikož ráno pracuji. Vůbec nechápu, jak je možné, že takto kvalitní pořad stále nereprízují. Spoustu posluchačů o tento jedinečný pořad prostě přijde. No namísto toho je večer Mikrofórum 90 minut!!Nevídané. Tolik vysílacího prostoru pro ne příliš vydařený pořad. Tedy bohužel, už jsem zde jednou zmiňovala, že Mikroforum byla záruka dobrého poslechu, což nyní je opravdu velmi zřídka. V pondělí jsem si myslela, že budu poslouchat, hostem byl pan Kulhánek. ALE, také zde již kdosi psal, že hosté většinou převyšují moderátory. Totéž se stalo i panu Svěcenému. Jakkoli ho uznávám, tak i zde platí - ševče drž se svého kopyta. Moderace blekotavá, host bezvadný. A opět jsem nevydržela do konce, protože hudební doprovod-popíkový-tak úděsný, že jsem vypnula. Z Prahy se stala dvojka,namísto kvality vsadili na populárnost za každou cenu. A vedení je spokojené, Rada též. Je to smutné.
[100]15.05.11 00:05:22Jaromír Janák
Milí přátelé, už jsem unaven marným bojem za něco, proti čemu nelze tímto způsobem bojovat. Doporučuji všem poslouchat Vltavu, je to stanice, která má jméno a kvalitní program. Doufám, že brněnský přivandrovalec bude v budoucnu posilovat závodní rozhlas nějakého významného podniku, třeba na výrobu toaletního papíru a pan Duhan si bude spokojeně užívat důchodu v krásném prostředí Tater, nejlépe na salaši. Mějte se všichni hezky a nashledanou v lepších časech.
[101]15.05.11 10:21:00tlustá
Ano pane Janáku, já už též nepíšu, unavená marným bojem s arogantními lidmi z rozhlasu. Minulé dny jsem psala (opět) PD, JO, (opět) žádné odpovědi, LH (trapná odpověď o výzkumu, jak se to všem líbí). Takže též končím, já jsem z toho nemocná.
[102]15.05.11 12:53:48Eva Ondřejová ,68
Nasala jsem na ministerstvo kultury,třebe si to někdo přečte,moc tomu ale nevěřím,tam mají jiné starosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat