neděle 3. dubna 2011

Odpověď Rady Českého rozhlasu na stížnost pana Radka Svobody


03.04.2011 15:41 - 06. Komuniké vedení ČRo -trvalý odkaz

Odpověď Rady Českého rozhlasu na stížnost pana Radka Svobody


Č.j. 32/11

Vážený pane Svobodo,

   z pověření předsednictva Rady ČRo reaguji na Vaši stížnost  ze dne 21. února 2011 týkající se programových změn na ČRo 2 Praha, které jsou dle Vašeho názoru v přímém rozporu jak s Kodexem Českého rozhlasu, tak i se Statutem Českého rozhlasu.

   Rada ČRo se s Vaší obsáhlou stížností podrobně seznámila a došla k závěru,  že k porušení Kodexu českého rozhlasu a Statutu českého rozhlasu nedošlo.

   Vážený pane Svobodo, vážíme si Vašeho názoru, ale zároveň Vám sděluji, že je  Rada ČRo limitována zákonem a nemůže do programového schématu přímo  zasahovat.  Pouze na pravidelných setkáních s prozatímním generálním
ředitelem ČRo Peterem Duhanem využívá možnosti dávat podněty a připomínky  týkající se programu ČRo, a to i na základě stížností posluchačů.
    Děkuji za pochopení.

 S pozdravem
 Tomáš Ratiborský
 místopředseda Rady ČRo
Komentáře
[1]03.04.11 20:07:33Ludmila Vajďáková
Takže má vůbec smysl psát? Rada se usnesla, že není nic porušeno a basta. Když jsem si poslechla záznam ze zasedání Rady z 31.3., tak moc nadějí si nedávám. Prozatímní ředitel pan Duhan uvedl, že kdyby měl dát na názory známých a spolupracovníků, kterým se vysílání nelíbí, tak nemůže řídit rozhlas. Tak to by asi měl zvážit a opravdu se necpat někam, kde na to nestačí.
[2]03.04.11 21:16:38JIŘINA Š.
Ano i já jsem s novým schematem nespokojená.Takových jako já je mnohem více,jde dotisíců posluchačů.Jak je snadné nám poradit.Pokud se vám program nelíbí,můžete si vypnout,nebo přeladit.To nám poradila Zora Jandová,když plkala s Petrou Černockou.A tomu se říká demokracie?Kde už si můžeme stěžovat,nic na Vás neplatí.
[3]06.04.11 15:28:19tlustá
Jiřině Š. Ano tomu se říká demokracie. Neposlouchala jsem to, nemám zájem o další dámský klub, o kterém vím z laviček a jiných reklam, jinak je nechci! A Z. Jandová - to je další arogance - ryba smrdí od hlavy. Když paní Jandová vidí aroganci JO, proč by to nezkusila na posluchače. Vidím, že od minulého týdne, kdy se to vysílalo, se jí to ještě nezapomnělo. Co Vy na to paní Jandová?

Žádné komentáře:

Okomentovat