pondělí 28. března 2011

Diskuse DISQUS na webu ČRo …… Jak to vidí……..


28.03.2011 22:05 - 061. Problémy s diskusemi na webu ČRo -trvalý odkaz

Diskuse DISQUS na webu ČRo …… Jak to vidí……..

Eva Ondřejová, Filip Rožánek, Milan Brož, Eva Posmurná v Diskusi 2 na webu stanice Praha, 28.3.2011

Eva Ondřejová
28:3., 10:05:
Pane šéfredaktore,mám pocit, že Vám někdo tuto diskusi zatajuje. Jinak není možné,že byste na naše názory nereagoval. Mně se něco takového stát, budu chodit z práce domů "kanálama". Nic si " nesedlo ", jak vidíte, připojují se další kritikové.
Jinak bych chtěla upozornit na příspěvek p.Ondřeje Suchého, který žádá, aby připojení na Disqus bylo v češtině , protože angličtinu neovládá, stejně jako množství nás letitých. Každý nemá možnost zkoušet přihlášení tak dlouho, až se povede.
Zdravím všechny nespokojence.
-------------------------------------------
Filip Rožánek, ČRo Internet
Dobrý den, český překlad registrace do systému je jedna z priorit, o nichž komunikujeme s autory systému. Z naší strany pro to děláme maximum, dostali od nás kompletní podklady. Pokud by začlenění překladu trvalo déle,  pravděpodobně dočasně umožníme komentování i bez registrace (v takovém případě se žádné anglické hlášení neobjevuje). Zatím poslední připomenutí překladu jsme autorům systému zaslali před chvílí, reakci vzhledem k odlišnému časovému pásmu očekáváme odpoledne.
------------------------------------------
Milan Brož , zastánce kultivovaného projevu i ve vysílání ČRo
Vážený pane Rožánku,
že pouštět takto připravenou Diskusi je přinejmenším nepatřičné, na tom se asi shodneme, zvláště   uvážíme-li, že se jedná o Diskusi provozovanou Českým rozhlasem Praha (zdůraznil bych první slovo s počátečním písmenem Č!).  Jako by to skutečně vypovídalo i něco o přístupu vedení této organizace k českému posluchači v České republice.  Anebo se za tím může schovávat veliký kus neprofesionality vedení,  když dopředu vyloučíme obyčejný šlendrián.  Anebo záměr.
Myslím, nemáte-li to rozkazem od nadřízeného,  jste to právě Vy,  který by to měl ohlídat a patřičně ošetřit.  Asi se shodnem i na tom, že to co nám píšete o Vašich připomínkách vůči provozovateli, mělo být hotovo dříve, nežli jste tuto diskusi pustili na Vaše oficiální stránky.
Je to opravdu obrázek. O čem - to ať si každý dosadí sám. Jen člověka mrzí,  že na takovouto práci musí nedobrovolně přispívat.
V úctě Milan Brož
-----------------------------------------------
  Filip Rožánek, ČRo Internet
Dobrý den,
jak už jsem opakovaně uváděl, jedním z důvodů pro nasazení nových diskusí byla ochrana proti spamu v komentářích. Vzhledem k tomu, že příval reklamních zpráv byl v poslední době takový, že už je nešlo mazat jednotlivě, museli jsme přistoupit k nějakému řešení.

Z dostupných variant byla tato nejrychlejší a zároveň nic nestála, protože systém je zdarma. Přednost tedy mělo celkové řešení před dílčími nedostatky. Ty se snažíme odstranit tak rychle, jak je v danou chvíli možné.
--------------------------------------
  Milan Brož , Zastánce kultivovaného projevu i ve vysílání ČRo
Prosím!
Já nejsem odborník, ale prostým nastavením příjmu mi kamarád udělal ochranu a spamy mi prakticky vůbec nechodí.  
-------------------------------------------------
Filip Rožánek, ČRo Internet
To je něco trošku jiného, v tomto případě je řeč o automatickém vkládání spamu do diskusí. Starý diskusní systém dopředu nerozeznal, co je reklama a co je běžný příspěvek, takže pouštěl všechno.
-----------------------------------------------
  Eva Posmurná
Pane Rožánku, vážím si toho,  jakým způsobem zde reagujete na připomínky.  Zpočátku se mi nový systém diskuze nelíbil,  ale už mi připadá lepší než předešlý.
Komentáře
Článek je bez komentářů

1 komentář:

  1. Já osobně s Disqusem nikdy problém neměl. Dokonce i v práci práce v zahraničí, konkrétně v Polsku, kde pracuji, mi to přijde jako platforma, která se využívá celosvětově. A samozřejmě možnost řešení tady je, třeba Wordpress, ale Disqus je univerzální diskuzní platforma, která navíc moc necenzuruje, takže mi to poměrně vyhovuje. :)

    OdpovědětVymazat