úterý 8. března 2011

Otázky posluchačů zaslané na chat s J. Ostrým 8.3.2011 - 1. část


08.03.2011 09:25 - 05. Dopisy posluchačů vedení ČRo -trvalý odkaz

Otázky posluchačů zaslané na chat s J. Ostrým 8.3.2011 - 1. část


Mgr. Tomáš Lanc, 34 let, Praha
Pane Ostrý,Vy si z nás snad děláte legraci. Najednou Vás zajímají naše názory. Proč až nyní? ptám se.Proč jsou Vaše odpovědi stále stejné, obecné, mlhavé? Jak to, že jsme Vám 3 neděle nestáli za odpověď a nyní ano?
Již jsem to tady psal několikrát. Stanici s takovou tradicí jakou Praha je si nemůže plést nikdo. To Vám potvrdil i člen Rady, že tato stanice se mu nezdá pragocentrická. Vy, takový dlouholetý rozhlasák si to skutečně myslíte? Podle Vašeho názoru by vlastně neměla existovat ani stanice Vltava, protože je to mimo jiné řeka, která teče hlavním městem země. Opravdu se Vám to nezdá absurdní? Vraťte prosím ve znělkách civilní projev Pavla Soukupa, na kterém byly znát hodiny práce. Pan Postránecký je ve svých projevech nepřirozený, infantilní. Proč nám to děláte? Pokud je Vaše Dvojka pouze pracovním názvem, proč se ozývá stále? Pokud si myslíte, že nás umoříte a my si nakonec zvykneme, tak na toto se prosím zvyknout nedá a vezměte to již konečně na vědomí!   Ve více příspěvcích voláme po zveřejnění Vašich zmiňovaných výzkumů agentury Datamar. Proč se je bojíte zveřejnit? Za poslední čtvrtletí roku 2010 dle Týdeníku Rozhlas se poslechovost Prahy zvýšila, tak jakýpak úbytek posluchačů?!Já Vám vaše názory neberu, ale chci konkrétní důkazy.
Proč se jednotlivé stanice nesmí svojí programovou nabídkou překrývat? Co je na tom špatného? Pokud byla Praha vnímána posluchači jako zpravodajská a umělecká stanice, mělo by to být pro Vás spíš vyznamenání a úspěch, protože zpravodajský je především Radiožurnál a umělecká zas Vltava. Praha byla takový zlatý střed pro posluchače mého typu, kteří nechtějí jen zpravodajství a umělecky poněkud náročnější programy na soustředění i čas,to přes den moc nelze, ale zároveň pro mě není rádio jen hudební kulisou a sem tam nějaká zpráva.Takže dnešní zprávy jsou pro mě naprosto nevyhovující svou krátkou stopáží, mohly by se vrátit delší zprávy ve 12 a v 18 hodin, přičemž nemusí být každou hodinu, ale třeba jedenkrát za dvě až 3 hodiny, aby se mohly vysílat i delší rozhlasové hry.
Vaše kontaktnost byla zprvu asi dobře myšlena, ale je toho zbytečně mnoho. Kdo má na takový program chuť, může si naladit spoustu soukromých stanic, které kontaktnost mají v popisu práce. V takové míře v jaké tyto typy pořadů nabízíte to nemá veřejnoprávní médium zapotřebí. To má a může nabídnout více ze své tradice a kulturního dědictví rozhlasu, protože má z čeho čerpat. Soukromá rádia tuto možnost nemají.
Některým osobnostem veřejného života jste prokázal medvědí službu. Nám posluchačům jste je znechutil. ( Postránecký, Gott) Zlatý hlas z Prahy ukazuje svůj narcismus v plné míře, to v českém éteru nemá obdoby!!! Bývalý programový šéf měl obdobný problém s Marií Rottrovou, ale záhy pochopil, upoutávky stáhnul a četnost nahrávek s touto zpěvačkou zmírnil. Proč se hraje 40-50 let stará hudba a ještě v drtivé většině stále stejné skladby? Proč je Jiří Černý upozaděn, když je jeden z našich nejlepších hudebních kritiků? Zdejší fórum dokazuje, že cílovou skupinou této stanice nejsou jen senioři, ale široké věkové spektrum a to sem všichni nepíší, takže  pestřejší a současnější hudba by rozhodně neškodila!!!
A vůbec, nevadilo by mi, kdyby si hudbu přinášeli do studia samotní hosté. Mohl bych si porovnat svůj hudební sluch s nimi. Proč zpěvák, když je přítomen ve studiu nemůže prezentovat svou novou hudbu?
Žádám Vás, abyste se více zaměřil na dětské vysílání, to by se nemělo zanedbávat, mohou to být Vaši budoucí posluchači!!! A vraťte prosím původní názvy pořadů Dobré jitro z Prahy, Host do domu, Odpolední kolotoč, Káva o čtvrté a Regionální noc. Přesně to totiž vystihovalo jejich obsahovou náplň.
Vraťte Písničky od srdce na 12 hodinu, Kolotoč nebo nějaké mluvené slovo na 17 hodinu, večerní reprízu Jak to vidí a sobotní blok Pestrá sobota, který byl velmi kvalitní.
Povedlo se víkendové večerní vysílání především Hříchy pro posluchače rozhlasu a Poklady z rozhlasového archívu. Mikrofórum také není špatné, ale záleží na tématu, moderátorovi a hostech.
Prosím,  odpovídejte konkrétně a bez vytáček!!!
Děkuji.
             Mgr. Tomáš Lanc, 34 let, Praha
---------------------------------------------------
Odpověď: 
Vážený pane Lanci, vaši větu o legraci - s dovolením nechám bez komentáře. Odpovědi na programové změny jsou obsaženy v materiálech, které jsou k dispozici na webových stránkách stanice. Na vaši zmínku ohledně názvu jsem už odpovídal několikrát. Znělková grafika bude předmětem jistých úprav. Zveřejnění měření agentury Datamar není v mé kompetenci. Ale požádám kolegy z oddělení výkumu, zda by bylo možné zvěřejnit - je to samozřejmě součást jistého know how firmy.Pane Lanci, napište mi, která jiná stanice ČRo pracuje více s archívem ČRo, která více vysílá program pro děti, která má tak pestrý hudební formát (včetně specializovaných pořadů). Pane lanci, vy chcete návrat všeho před 31.leden a k tomu skutečně nedojde. Mimochodem také proto, že drtivá většina posluchačů Dvojky (96%) je se změnami spokojena.
JO
Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat