úterý 15. března 2011

Týdeník Rozhlas, číslo 12, rok 2011


15.03.2011 09:04 - 08. Ohlasy v médiích -trvalý odkaz

Týdeník Rozhlas, číslo 12, rok 2011

15. 3. 2011





Komentáře
[1]15.03.11 23:23:21Zdena Vladařová - 
Úžasné, děkuji. Jiskřička naděje.
[2]16.03.11 21:46:17Radek Svoboda
Dovolím si "vmístit" také jeden. No jo - na to množství požadavků, aby si dotyčný vlezl do kopírky či se nechal naklonovat. :-)) Tj. měl-li by na celý tenhle seznam požadavků "co má dělat" (a i nedělat) odvádět skutečně kvalitní práci - čili odvádět výsledky, které budou vidět (a něco i v reálu přinesou). Jenomže... Dobré zboží se prodává dobře a dobře se propaguje - a dá se taky prodávat dluhodobě. Ovšem... Při představě, že by takhle "vyráběla" třeba libovolná automobilka? Vyrábět z 80% zmetky už déle ež šest týdnů (čili nic ze za poslední měsíc a půl by se nemohlo prodat), to by ekonomicky potopilo kteroukoli firmu. Jenomže takovýhle "management" jednotlivého závodu (v tomto případě jednotlivé stanice) na baterky by už dávno byl vymeten, nejpozději za týden-dva. (Ale aušus - i kdyby se dotyčný na hlavu stavěl či rozkrájel, dlouhodobě neudá. Chyba není i "PR", nýbrže "ve výrobě" aušusu, šmejdu, zmetků.) co přijde za - půl roku, rok? (…)
[3]16.03.11 21:47:20Radek Svoboda
(...) Další "přestavbu", další "rebranding" - další vyhozené peníze, díky nepromyšlené koncepci (a to koncepci, skutečně podložený analýzami, nikoli "úvahami" dobře placených "poradenských firem", prostě široce a velkoryse pojaté koncepci na celá léta dopředu.)
[4]17.03.11 09:29:10Tomáš Němec - www
Je to dost depresivní, pane Svobodo. Ale máte pravdu. Rozdíl mezi výrobou v automobilce a v rozhlase je ten, že v automobilce není předem zajištěn příjem ze zákona. Kdyby automobilka vyráběla aušusy, nejenom že by si její auta nikdo nekupoval a přišla by o příjmy, ale také by se její vedoucí a majitelé mohli dostat do kriminálu, kdyby třeba často selhávaly brzdy a lidi se na silnicích zabíjeli. Bude-li vysílat rozhlasová stanice bez jediného reálného posluchače, nic se nestane. Hlavně když to vysílání někdo zaplatí.
[5]17.03.11 12:06:17Eva Ondřejová - 
Změny na ČRo 2 Praha byly podle jejich autorů nutné.Zatím jsme se nedověděli proč (kromě změny názvu stanice,jejíž důvody odmítám).Proč bylo nutno místo pořadů nastolit nepřetržitý proud rozhovorů přerušovaných písničkami a telefonáty.Hudební pořad si buď poslechnu nebo ne - podle nálady.V dnešním schématu mě rozhlas nutí poslouchat všechny písničky,byť by mě štvaly,protože co kdyby se v dialogu třeba vyskytlo něco zajímavého.A mluvené slovo?Český jazyk je velmi často mrzačen dříve nevídaným způsobem.Podle rozhlasu si člověk mohl korigovat svou mluvu.Dnes rozhlas ztratil svou normotvornou funkci a často předvádí naopak ,jak by se hovořit nemělo.Už jen to tempo bez logických pauz,přehnané nelogické akcenty ,neznalost slovesných vazeb atd.Je toho ještě mnohem víc,ale to jen pro nastínění problémů způsobených změnou pro změnu.

Žádné komentáře:

Okomentovat