pondělí 21. března 2011

Diskuse na webu Českého rozhlasu v novém - 2. část


21.03.2011 12:51 - 06. Komuniké vedení ČRo -trvalý odkaz

Diskuse na webu Českého rozhlasu v novém - 2. část

21. března 2011 v 11.00

Vizitka diskutujícího 
Chcete-li, můžete se ostatním diskutujícím představit plným jménem, případně i fotografií. Je to možnost navíc, ne povinnost. 
Hned nad prostorem s diskusí je šedá rozbalovací nabídka DisqUS. Když nad ni najedete kurzorem myši, rozbalí se nabídka, ve které je také odkaz Upravit profil. Pokud na něj kliknete, můžete si profil vylepšit podle vlastního vkusu. 
K dispozici jsou tato nastavení:  Profile (Profil):
  • Full Name (celé jméno)
  • Website (vaše webová stránka, pokud nějakou máte)
  • Location (město)
  • Short Bio (stručný životopis)
Avatar (Ikonka):
  • Upload a new picture from your computer (Nahrát obrázek z disku počítače) – klikněte na tlačítko Procházet a vyberte soubor s fotkou.
  • Upload a new picture from the web (Nahrát obrázek z internetové adresy) – zadejte adresu souboru s obrázkem.
  • Use the site’s default picture (Použít výchozí obrázek – šedou siluetu)
  • Pokud se přihlásíte přes Facebook nebo Twitter, objeví se v diskusi stejná fotografie, kterou používáte v těchto službách.
Services (Služby):
  • Share your comments on the news feed and/or use your Facebook picture. (Sdílet komentáře na Zdi a použít jako ikonku fotografii z Facebooku) – pokud tuto možnost zaškrtnete, uvidí vaši přátelé na Facebooku, že jste na naše stránky přidali komentář
  • Tweet out your comments and/or use your Twitter picture. (Tvítnout komentář a použít jako ikonku fotografii z Twitteru) – totéž jako u Facebooku.
  • Pokud používáte ostatní uvedené služby, můžete volitelně zapnout jejich zobrazování u vašich diskusních příspěvků. Automaticky tak například přidáte odkaz na svůj blog.
Notifications (Oznámení):
  • Email notifications are sent when comments are posted on discussions that matter to you. (Upozornit e-mailem na nové příspěvky v diskusi) – standardně je nastavena možnost Enabled. V takovém případě dostanete e-mail pokaždé, když někdo vloží nový příspěvek do diskuse, pod níž jste klepli na odkaz Odebírat e-mailem (ani do ní nemusíte přispívat). U rozsáhlých diskusí to ale může být na obtíž, oznámení proto můžete vypnout přepnutím na Disabled. Nebo můžete zastavit příval e-mailů jen z jedné konkrétní diskuse – otevřete stránku s diskusí a klikněte pod ní na Odhlásit odběr.
  • Notify me of replies to my comments. (Upozornit, že někdo odpověděl na můj příspěvek) – standardně je tato možnost zaškrtnuta. Dostanete e-mail pokaždé, když někdo zareaguje na komentář, který jste vložili do diskuse. Můžete na něj odpovědět jako na kterýkoliv jiný e-mail, odpověď se automaticky zase vloží do diskuse.
  • Subscribe to threads that I comment on. (Odebírat příspěvky v diskusích, kterých se účastním) – e-mailové upozornění na nové příspěvky v konkrétní diskusi, kam jste přispěli.
Český rozhlas si váží názorů posluchačů a má zájem o korektně vedenou diskusi, vyhrazuje si proto právo ji moderovat.  
Z diskuse mohou být dodatečně skryty příspěvky, které odporují dobrým mravům, jsou nactiutrhačné, porušují platné zákony, poškozují dobré jméno Českého rozhlasu, nebo mají reklamní charakter. V takovém případě se místo komentáře objeví informace Komentář byl odstraněn
Komentáře
[1]21.03.11 14:14:50Tomáš Němec - www
Nový systém jsem vyzkoušel. Kdo má profil na facebooku, může se přihlásit přes něj. Nejdříve do okénka napsat příspěvek, pak kliknout na "přispět jako" a vybrat facebook. Kdo nemá účet na facebooku musí se zaregistrovat v systému DISQUS. Vyplnit jméno, svůj email a heslo, které bude používat při přihlášení. Na jeho e-mail pak přijde proklikávací zpráva, kde klikne na odkaz a tím e-mail potvrdí. Pak už může psát. Myslím, že to tam bude po chvilce zvyku přehledné.
[2]21.03.11 14:24:47Tomáš Němec - www
Jak se ovšem ukazuje, komentáře v diskusích rozhlasového webu budou před objevením na webu schvalovány moderátorem. Čili kritiky patrně ubude. Stále tedy můžete diskutovat na zdejším blogi "Nerušte název stanice Praha Českého rozhlasu".
[3]21.03.11 19:27:43Tomáš Němec - www
Z Doporučeného čtení (sloupec vpravo), se prokliknete do tří diskusí, které nejvíce pojednávají o změnách na Ostré dvojce a můžete srovnat, jak nový diskusní systém navazuje na ten starý. Pokud by byly u příspěvků přesné časové údaje a možnost nadpisu, bylo by pohodlnější diskutovat tam než tady.
Přidat komentář

Žádné komentáře:

Okomentovat