sobota 5. března 2011

Má korespondence s RADOU Českého rozhlasu


05.03.2011 21:07 - 06. Komuniké vedení ČRo -trvalý odkaz

Má korespondence s RADOU Českého rozhlasu

napsal Milan Brož, 4. 3. 2011

Má korespondence s RADOU ...
  ■      ■
č.j. 30/11  
   Vážený pane Broži, 
na Váš dopis jsem odpovídala dne 5.2.2011 s tím, že - cituji: "vzhledem k tomu, že programová skladba (a značka stanice do ní rovněž patří) je výhradně záležitostí vedení ČRo a odpovědných vedoucích pracovníků postoupí Rada Českého rozhlasu Vaši stížnost přímo k vyřízení prostřednictvím sekretariátu kanceláře prozatímního ředitele ČRo Petera Duhana.  
   Toto bylo projednáno i na veřejné schůzi Rady ČRo dne 27.1.2011. Úkolem RČRo v této oblasti je vyřizování stížností či připomínek posluchačů, týkajících se porušení Kodexu ČRo, Statutu ČRo nebo nedodržení zákonu č. 484/1991 Sb. o Českém rozhlasu. Z výše uvedených důvodů postupuji Vaše připomínky a náměty ohledně změn na ČRo 2 Praha příslušnému sekretariátu". Předávám i tento Váš názor uvedenému sekretariátu.
   Závěrem si Vás dovolím požádat o trochu trpělivosti, název "Dvojka" je "pracovní název", oficielní název zůstává ČRo 2 Praha.  
    Do konce března 2011 bude zveřejněn podrobnější průzkum/analýza, která napoví jak jsou posluchači s novým programovým schématem spokojeni.
   S pozdravem 
Jaroslava Jandová, tajemnice Rady ČRo
■      ■
  A má odpověď:
■      ■
     Vážená paní Jandová, 
dovolte mi, abych Vám poděkoval i za Vaši "druhou" odpověď. Vím, že toho zajisté máte mnoho. To, co se ale stalo se stanicí PRAHA je, věřte, tak úděsné, že člověk to nemůže přejít mávnutím ruky.
     To, proti čemu protestuji, to nejsem jenom já, to je i zástup mých přátel, kteří mají na provedené změny, včetně změny názvu, stejný názor. Nemohu s Vámi souhlasit v tom, že Dvojka je pracovní název. Odkdypak se, prosím Vás, pracovní názvy užívají ve veřejnoprávních médiích, potažmo jsou využívány ve znělce i v předělech. To nás jenom někdo chce, promiňte mi to slovo, - "oblbnout" tak, abychom si na to jako posluchači zvykli. A tím "si to sedlo".
     Věřte, ono si to nesedne, není nejhorší to, že rozhlas tím přijde o "své nejvěrnější", ale že "své nejvěrnější" zklamal a doslova se na ně ve jménu - ptám se KOHO ĆEHO? - vykašlal.
     Je to smutné, je smutné takto hazardovat se svým jménem, se svou tradicí, úrovní. My jsme se domnívali, že jako RADA máte vliv i na tyto věci a pokusíte se stav stanice PRAHA, jejíž úroveň v současné době je opravdu velmi pokleslá, napravit. Přeji vše dobré a ... kdyby s tím přeci jenom šlo něco dělat, PROSÍM.
  V úctě 
Váš Milan Brož
■      ■
Komentáře
[1]05.03.11 21:52:58Tomáš Němec - www
Zajímavé by bylo poslat oba dopisy příslušné parlamentní komisi. Ta by nejspíš napsala, že jí to taky nepřísluší a opět by se to dostalo na stůl k vyřízení nevyjadřujícímu se panu Ostrému...

Žádné komentáře:

Okomentovat