středa 23. března 2011

Kdo může za špatně naprogramovaný diskusní systém na webu Českého rozhlasu? No přece posluchač ! - 1.část


23.03.2011 22:23 - 05. Dopisy posluchačů vedení ČRo -trvalý odkaz

Kdo může za špatně naprogramovaný diskusní systém na webu Českého rozhlasu? No přece posluchač ! - 1.část

dopis prozatímnímu řediteli ČRo panu Duhanovi napsala paní Jana Pavelková, 23. 3. 2011

Dobrý den pane Duhane,
      jsem stálá posluchačka ČRo a od mládí jsem poslouchala Prahu, i když mé bydliště bylo tenkrát na jižní Moravě. Teď už delší dobu nemusím pracovat, ale pořád se snažím čelit různým nástrahám života, někdy je to doprava, jindy počítače a vždycky se snažím najít takové stroje a přístroje, které jsou přátelské k nám, seniorům.
     ČRo by též měl být takto přátelský. Proto se ptám, jak je možné, že se ze dne na den změnila možnost diskutovat na webových stránkách rozhlasu? Pořídit nový systém nebylo nákladné, prý je zdarma. Bude mít pan Rožánek nebo jeho zástupce pohotovost, když se příspěvky schvalují? To jistě nebude zadarmo. Že je v angličtině? No přece to nevadí, dodáme český překlad - pan Rožánek přiložil. Přihlášení? Žádný problém, vždyť je to tak jednoduché, stačí chvilka, píše pan Filip Rožánek.  A to, co zatím do češtiny přeloženo nebylo, o to se postarají autoři systému DISQUS.  Myslíte, že se jim to brzy podaří?  Prý se na tom pracuje. Taky se pracuje na tom, aby čeština byla čeština. Tady je malá "ukázka" jak to vypadá teď:
----------------------------------------------------------------- 
  Disqus
PřihlåsitO Disqus

Jsme rĂĄdi, Ĺže se VĂĄm toto lĂ­bĂ­. Chcete VĂĄĹĄ nĂĄzor sdĂ­let?Facebook
Twitter
SdĂ­letNe dÄ›kujiSharing this page …
DĂ­ky! Close

Přihlåsit Přidat nový komentåř
 PĹ™ispÄ›t jako … Image .
Aktualizace v reálném čase je povoleno. (Pauza)
 SeĹ™adit populăąrnă­ nynă­ SeĹ™adit nejlepĺąă­ hodnocenă­ SeĹ™adit od nejnovä›jĺąă­ch SeĹ™adit od nejstarĺąă­ch Zobrazuji 1-40 ze 77 komentåřů
-----------------------------------------------------

Kdo nebo co za to může?  No přece posluchač, protože nemá ten správný prohlížeč.
     Toto musí odradit každého, i toho nejšikovnějšího seniora a neseniora.
     Myslím si, že toto se NÁRAMNĚ hodí v současné situaci. Jestli to byl záměr, nebo se to jen tak podařilo? Na původní DISKUSI je totiž takové množství záporných reakcí na změnu ve vysílání ČRo-2 Praha, jaké snad ještě nikdy v minulosti nebylo.  A tyto nelze přehlédnout a vedení je přesto v klidu.  Ale tato  změna to nenapraví,  dál Vám budou chodit nesouhlasné mejly, někdo jistě pošle i papírový dopis a co je hlavní, posluchači Vám utečou. Někteří to už udělali.  Domněnka, že přijdou noví, jiní, lepší?  Ti, co poslouchají komerční stanice se nebudou obtěžovat, protože zvuk Prahy je jim teď podobný:  nevkusné zpívané znělky,  hudba pořád stejná,  celebrity v pořadu JE JAKÁ JE,  jejichž příběhy ze života jsou dostatečně známé...V původních diskusích to bylo všechno probráno,  stačí číst slova posluchačů, ne  stěžovatelů. Pod mnohé se podepisuji.
   Když ale ČRo má svůj výzkum, tak se nedá nic dělat.
  klikněte - 2.část



Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat