neděle 6. března 2011

NEDĚLNÍ VIDEOROZHOVOR: Peter Duhan: Budeme se soustředit na to, aby stanice, které budeme profilovat, byly mnohem efektivnějším způsobem využity


06.03.2011 01:04 - 09. mediální informace -trvalý odkaz

NEDĚLNÍ VIDEOROZHOVOR: Peter Duhan: Budeme se soustředit na to, aby stanice, které budeme profilovat, byly mnohem efektivnějším způsobem využity

24.10.2010, Česká média

klikněte na VIDEO

Hostem   Jana Bohdala  v dnešním   Nedělním videorozhovoru  byl   Peter Duhan , prozatímní ředitel   Českého rozhlasu   (ČRo). Bavili se o jarních konferencích, které letos ČRo pořádal. " Českýrozhlas v roce 2000 měl 14 stanic a třetinový podíl na trhu. Dnes máme 21 stanic a podíl na trhu pětinový. To není dobrý vývoj. Bavili jsme seo tom, zda by pojetí divizní, není náhodou přežito a nemá být nahrazeno centry, tak jak to má televize, nebo  Slovenský rozhlas, "řekl Duhan. Na programové konferenci se také řešila otázka veřejnoprávnosti a její proměny především za posledních dvacet let. " Dospěli jsme k závěru že ta extenze se musí zastavit. Budeme se muset více soustředit na to, aby ty stanice, které budeme profilovat, byly mnohem efektivnějším způsobem využity, " prohlásil o budoucích plánech ČRo. Nastínil také dvě varianty budoucího vývoje ČRo: evoluční a revoluční. Ty hodlá doporučit novému generálnímu řediteli.  
Rada ČRo nedávno také zadala vyhodnocení efektivity speciálních stanic astanic v digitální a internetové síti. Podle Duhana je třeba, aby bylo jasno, jak si tyto stanice stojí. Jan Bohdal se ho také ptal na stanici mluveného slova. " Problém je v tom, jaká to bude stanice mluveného slova. Pokud by to byla typická allnews, pak se budeme muset zamyslet, jak programovat  Radiožurnál. Pakliže se rozhodneme, že bude obsahovat veškerý mluvený obsah, budeme se muset zamyslet, jak bude vypadat například  Vltava. "Duhan dále řekl, že by chtěl vytvořit jakýsi národní okruh, který by zastřešoval všechny regionální stanice a při zachování jejich regionálnosti je spojoval například po stránce marketingu. Vyjádřil také přesvědčení, že legislativní procesy nebudou restrukturalizaci brzdit. Promluvil také k digitalizaci. " Já myslím, že je důležité, aby se teď ředitelé silných komerčních subjektů a veřejnoprávního rozhlasu začali potkávat. Jenom v průsečíku společných zájmů lze problematikou digitalizace pohnout. " Duhan se, ale s moderátorem Janem Bohdalem bavil i rozpočtu ČRo, budoucím způsobu financování ČRo, vlivu politiků na ČRo, nebo teoretické možnosti sloučení ČRo a   ČT .  
Duhan v závěru rozhovoru potvrdil, že se stále hodlá zúčastnit konkurzu na příštího řádného generálního ředitele. " V managmentu kromě profesionálů musí být lidé, kteří jsou lidsky kvalitní. Budou totiž muset rozhodnout, co ze stávající struktury ČRo zachovat, a co opustit. To je problém sice profesionální, ale především je to problém filozofický a velmi emocionální, " naznačil, na co by kladl důraz.

Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat