neděle 27. března 2011

Šéfredaktor ČRo Olomouc: Naši moderátoři znají své publikum


27.03.2011 20:14 - 09. mediální informace -trvalý odkaz

Šéfredaktor ČRo Olomouc: Naši moderátoři znají své publikum

Posluchači Dvojky přijali změnu moderace kladně.
publikováno 23.3.2011 na serveru radiotv.cz
-------------------------------------------------
První jarní den přinesl na vlny Českého rozhlasu Olomouc plno novinek. Zásadní změnou je zbrusu nová svěží grafika, kterou připravil Lorenzo Cortéz. Do programového schématu se navíc dostávají nové formáty, některé stávající pořady končí, jiné se přesouvají či formátují. Nabízíme rozhovor s Pavlem Dostálem, šéfredaktorem Českého rozhlasu Olomouc.
Pavel Dostál , šéfredaktor ČRo Olomouc, byl hostem našeho rozhovoru. Povídali jsme si o nejen o novém zvukovém obalu stanice, ale především o programových novinkách. Řeč přišla i na kontaktní pořady.
RadioTV : Dopolední proud olomouckého regionálního studia Českého rozhlasu má být akčnější a klást důraz na kontakt s posluchači. Zeptám se s trochou nadsázky. Od února 2011 přešla i Dvojka Českého rozhlasu na vysílání zaměřující se právě na kontakt, nemusí se posluchači bát, že by došlo k rozmělnění kvality? Posluchačská obec ČRo Olomouc je velmi konzervativní. Jedna z posluchaček na Poslechovém večeru 1. března vyjádřila své obavy o to, zda se nesníží kvalita vysílání, a dodala, že přece žádné změny nejsou nutné.  Jak rozptýlíte případné obavy posluchačů? Jedná se o radikální změnu, nebo spíše evoluční cestu, jak „nezaspat dobu”?
Pavel Dostál : Posluchači Dvojky přijali změnu moderace kladně. Chceme si s posluchači více povídat, rádio je kontaktní médium a není důvod, proč by tento prvek měl snížit kvalitu pořadů a rubrik. Naši moderátoři znají své publikum a posluchači znají je, doufám, že to všichni zvládneme.
RadioTV : Co je cílem těchto změn? Proč jste k nim vlastně přistoupili?
Pavel Dostál : Cílem je oživení vysílání. Každé médium se snaží držet tempo s dobou. Jsme na tom stejně.
RadioTV : Kdy přišel prvotní impuls k proměně programu a zvuku ČRo Olomouc? Nastiňte nám prosím průběh příprav. Mohli se k chystaným novinkám vyjadřovat posluchači, pořádali jste s nimi například setkání?
Pavel Dostál : Český rozhlas systematicky zpracovává hodnocení svých pořadů posluchači. Právě z takového hodnocení jsme vycházeli a doplnili jsme ho dalšími analýzami. Příprava byla opravdu poctivá.
-----------------------------------
Komentáře
[1]27.03.11 21:20:06Jana
Uvidíme, jak pan Pavel Dostál zná své posluchače.
[2]27.03.11 21:50:56Ludmila Vajďáková
Jak může Pavel Dostál říct, že posluchači Dvojky přijali změny kladně. To už je všechno dopředu určené a vypadá to, že budeme jen bojovat, bojovat, bojovat ...
[3]28.03.11 00:26:29jiřina š.
Jsem zhnusena novým průzkumem.Opět si vrchnost vytvořila pravdu jak potřebovala.Jsem celkem přispůsobivá,dovedu přistoupit na kompromis,ale s čím se nesmířím to je ve všední dny pořad bulvárního typu JE JAKÁ JE.další takový paskvil je sobotní NEZATLOUKAT a jejich TV moderátorkami.Poslouchám jak tovidí,pak vypínám.Také trvám na půvovodní znělce a Dobrému jitru z Prahy.Nechci slyšet p.Postráneckého.Gotta neposlouchám snad také skončí.Myslím,že v současné době je nejhorší stav poslouchatelnosti.Je to stálý boj s větrnými mlýny.
[4]28.03.11 21:12:30teta Kateřina
pan Pavel Dostál dostal stranický úkol, plní ho a čas běží, ach jo Praho naše dobrá, kde je ti konec ?

Žádné komentáře:

Okomentovat