pondělí 21. března 2011

Diskuse na webu Českého rozhlasu v novém - 1. část


21.03.2011 12:46 - 06. Komuniké vedení ČRo -trvalý odkaz

Diskuse na webu Českého rozhlasu v novém - 1 část

21. března 2011 v 11.00


Od pondělí 21. března se na rozhlasovém webu postupně objeví diskusní fóra pod články v nové podobě. Čtenářům přinesou vyšší komfort.
Mezi výhody nového systému patří třeba ochrana proti spamu, členění příspěvků na odstavce, volitelné profily diskutujících, nebo automatické upozornění na nové komentáře e-mailem.  
Po zhodnocení dostupných možností se Český rozhlas rozhodl použít systém DisqUS, který si vybraly také renomované mediální společnosti v zahraničí (např. CNN nebo Fox News).  
Systém DisqUS bude postupně nasazován na staniční a tematické weby Českého rozhlasu. Staré diskuse na stránkách zůstanou, bude je možné i nadále číst, ale už do nich nepůjde dál přispívat. 
K přihlášení do nových diskusí můžete použít svůj účet na Facebooku - Foto: Tomáš Adamec
K přihlášení do nových diskusí můžete použít svůj účet na Facebooku Foto: Tomáš Adamec
Pokud návštěvníci rozhlasových stránek používají sociální sítě Facebook nebo Twitter, mohou se do nových diskusí přihlásit přes ně. Není to ale jediná možnost, k dispozici je ještě přihlášení přes Yahoo a systém OpenID. 
Kdo nepoužívá ani jeden z výše zmíněných serverů, musí si vytvořit uživatelské jméno a heslo v systému DisqUS. Stačí kliknout na odkaz „Register a new profile" (viz návod níže). Celá registrace netrvá ani pár minut. Český rozhlas k vyplněným údajům nemá žádný přístup. Pokud tedy například zapomenete heslo, musíte si ho obnovit přímo v systému DisqUS. 
Většina funkcí systému je v českém jazyce, část je ale v základní angličtině. Poskytujeme proto návod pro ty, kteří angličtinu neovládají. Autoři systému DisqUS překlad do češtiny postupně rozšiřují. Návod k první registraci v systému DisqUS
  1. Napište svůj komentář.
  2. Klikněte na tlačítko Přispět jako…
  3. Systém Vás požádá o přihlášení. Z nabídky vyberte systém DisqUS a klikněte na odkazDon't have one? Register a new profile.
  4. Vyplňte platný e-mail (přijde Vám na něj ověřovací zpráva) a zvolte si nějaké přihlašovací jméno a heslo. V přihlašovacím jméně mohou být jen písmena a číslice.
  5. Klikněte na tlačítko Register.
  6. Okno za okamžik zmizí a komentář se automaticky odešle.
  7. Přihlaste se do svého e-mailu a klikněte v něm na potvrzující odkaz od systému DisqUS. Tím se předchází zneužití cizího e-mailu.
klikněte - 2.část



Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat