čtvrtek 24. března 2011

Diskuse posluchačů - archiv č. 2


24.03.2011 11:31 - 01. Diskuse posluchačů -trvalý odkaz

Diskuse posluchačů - archiv č. 2

Ostré názory
Dosavadní komentáře (107) byly archivovány, protože sloupec komentářů je už příliš dlouhý a odsunuje okénko pro vkládání textu.  Tento archiv je určen pouze ke čtení komentářů. Pro pokračování diskuse a vkládání komentářů klikněte ZDE .
Komentáře
[1]24.03.11 11:45:22Tomáš Němec - www
Pokud sem budete psát komentáře, musíte před odesláním napsat ověřovací kód. Na blozích lidé.cz se bohužel stává, že než člověk napíše příspěvek, časový limit kódu vyprší a příspěvek se neuloží. Doporučuji před odesláním příspěvek zkopírovat a po odeslání se přesvědčit kliknutím na slovo komentáře, zda se komentář uložil. V opačném případě vložte znovu a opište nový kód, který se objeví. Délka jednoho komentáře je max. 1000 znaků. Při delším textu vložte další komentář. Vlevo je počítadlo zbývajících znaků. Komentáře se řadí od nejnovějšího po nejstarší.
[2]24.03.11 17:11:29teta Kateřina
Pane Suchý hurá, moc ráda Vás poslouchám a teď mě hřeje, že jste tu s námi ! Nemáte ještě nějaké přátele, kteří by se k nám připojili ? Nějak se mi nechce nechat pana OJe aby s námi takovým neférovým způsobem zametal.
[3]24.03.11 19:32:00Sylva Stočesová - 
Přihlašuji se na tuto stránku a připojuji svůj komentář.Nová podoba stanice Praha se mi nelíbí a až na výjimky už ji neposlouchám.Znělka je urážkou všech posluchačů Prahy.Měla jsem ráda kvalitní pořady.Znělka je hrozná,předěly nechutné a vnucované.Diskuse na stránkách ČR mi připadají zbytečné,nemám tolik času psát stále totéž.Přála bych si návrat stanice Praha -té staré-bez znělky,předělů,komerce a bulváru.Praho,zlatá Praho vrať se!!!!!!!!
[4]24.03.11 22:36:33Jana
Zdravím všechny, kteří jsou právě teď podle počitadla on-line. Tedy aspoň jedenáct i se mnou. Všichni čteme,ale málokdo se připojí do diskuse. Když už všechno bylo řečeno, tak je těžké najít něco nového. Já jsem dnes dopoledne chvíli poslouchala Prahu a chválím Zitu Senkovou. Také hosté byli zajímaví a její moderace byla milá a decentní. Málem jsem zapomněla, že poslouchám vlastně Dvojku a když se ozval p. Postránecký a sbor televizních hlasatelek, tak jsem byla hned probraná. Jak taková zdánlivá maličkost dovede otrávit.
[5]24.03.11 22:58:19Tomáš Němec - www
Milá paní Jano, oni sem chodí taky rozhlasáci. A ti nepíšou. Rozhlasák se zásadně jen ptá, ale k ničemu se nevyjadřuje. Pro jistotu má jen ten názor, který vyslovil jeho šéf.
[6]24.03.11 23:21:28Jana
Dnes taky víte kolik? Jestli víc než včera? Tak jsem je pěkně pozdravila, to je slušnost. Dívám se občas na gorily v ZOO Praha, tam je taky diskuse, tedy chat a tam takovým říkají "ticháčci".Třeba se páni z rozhlasu tady něco důležitého doví. Přeju všem dobrou noc.
[7]24.03.11 23:30:24Tomáš Němec - www
Za dnešek se sem podívali 14 krát. První v 7:29 a poslední v 16:31. V pracovní době. Jestli se sem dívali i večer z domova. to už nepoznám.
[8]25.03.11 09:05:48Jana
Omlouvám se za můj včerejší omyl, když jsem zaměnila p. Senkovou s p. Kvasničkovou, tak jsem si asi seděla na uších. Dámy, promiňte mi to, obě jste Jedničky, žádné dvojky.
[9]25.03.11 10:39:22Ludmila Avramopulsová
Lidičky, já už jsem Vám tak naštvaná, že JOjovi prochází ta jeho nadutost!Dále psát do diskuzí Prahy nemá cenu (ostatně jde to jedině když kliknete na Témata-Digitální média-více, tam jde ještě psát postaru ale je to čím dál zastrčenější).Do nového diskuzu se pouštět nebudu. Tak,ač jsem se zařekla,že už psát nebudu,se opět ozývám, a těším se z toho, že se k nám přidal pan Ondřej Suchý. Děkuji Vám pane Suchý. Doufejme, že časem přibudou i další. Rozhlasáci zatím mlčí....Tak hezké dny všem, kteří si přejí kvalitní vysílání Prahy.
[10]25.03.11 10:46:37Tomáš Němec - www
Stále můžete psát sem, paní Avramopulsová. Tady se to bez vlivu rozhlasových šéfů a robota Rožánka.
[11]25.03.11 11:40:48Ludmila Avramopulosová
sem se tak zase rozčílila, že ani nevím, jak se jmenuju:-)vypadlo mi písmenko z příjmení...
[12]25.03.11 15:26:07Jaromír Janák
Všechny Vás zdravím, jsem jeden z těch, kteří po změně přihlášení zmlkli. Pořád nemám odvahu /byl jsem vychován na psacím stroji a posílání dopisů/ se na Disqus přihlásit, přestože bych se chtěl znovu zapojit do zdánlivě marného boje o nápravu v rozhlase. Říkám si ale, že to marné není, vezměte si třeba kapky vody, které dopadají na skálu. Zdánlivě nepatrná síla nakonec tu skálu odtrhne. Jenom doufám, že to v našem případě nebude trvat tak dlouho. Mějte se hezky, já jdu probírat teorii toho přihlášení.
[13]25.03.11 15:58:12Tomáš Němec - www
Pane Janáku, bohužel pomocí Disqusu tam probíhá tvrdá cenzura. Právě teď jsem tam vložil příspěvek, objevilo se, že musí být schválen moderátorem. Odstranil jsem z něj odkazy, objevilo se totéž. Zjistil jsem, že jak se objeví tato hláška, robot Rožánek a editorka Luptáková už ten příspěvek nepustí. A diskuse je tak nepřehledná, že za den už ani nenajdu místo kam jsem ten příspěvek vložil. Ale i když si s tím dám delší práci, ten příspěvek tam stejně není. Skoro je zbytečné tam psát. Systém na rovnou pustí jen co chce a ti lidé v zákulisí to později smažou.
[14]25.03.11 17:09:10Věra Slováková - 
Dobrý den,všechny zdravím,stále jsem velkým nepřítelem"Dvojky" dá se říci,čím dál větším.Neposlouchám,nemohu se stále rozčilovat.Ale asi pošlu p.Ostrému rádio .
[15]25.03.11 17:37:25Věra Slováková - 
Když si uvědomím,že tento muž ,určuje míru vkusu,je mi zle.
[16]25.03.11 17:39:36Jaromír Janák
Pane Němče, jak jsem pochopil, může na web ČRo psát kdokoliv a cokoliv. Jenom nesmí: Kritizovat pana Ostrého za naprostou neprofesionalitu, ale za to za hroší kůži, pana Duhana, že zachovává pozici mrtvého brouka, odpudivou stoku, nazývanou Dvojka, kdysi slušná stanice Praha, zmršenou znělku, labutí píseň pana Postráneckého, který se vemlouvá posluchačům způsobem senilního pedofila, noční Mikrofórum, kde kdysi dobrá herečka mluví jako po třech lahvích burčáku, dopolední vysílání, které ČEZu ušetří spoustu proudu, protože se nedá poslouchat atd., atd. Vážím si Vaší a nejen Vaší seriózní snahy s tím něco udělat. Jde to ale ztuha.
[17]25.03.11 18:12:16Radek Svoboda
Hezký den všem přeji. Hrůůůza... :-) Přesto bych ale všechny i tak poprosil, ať se zaregistrují - a diskutují. Že se o zničení Prahy diskutuje i jinde - a nejen diskutuje, ale i píše, třeba snad i trochu v novinách (kdeže jsou ta kladná hodnocení novinářů, ke kterým se má "po třech měsících usazování" přihlížet?), je fajn. Ale je potřeba, skutečně je, aby to vedení (potažmo tím i "mrtvý brouk-Rada na nic") mělo "přímo pod nosem", a to na hlavní stránce, ne jen na "ČRo web-média"... (Tam o tom víme jen my a vedení - nikoli ale už "náhodně příchozí".)
[18]25.03.11 18:23:33Radek Svoboda
A ještě pro paní Avramopulosovou a další - a k tomu, "jak že se zbavit spamu", aj. (také to nemám rád, a nemíním své jméno jen tak kdekoli "vystavovat" - aneb jak říkávaval děda, "jména hloupých na všech sloupích", že). Když nechcete být "navázána" oním "Velkým Bratrem" jménem DisqUS se svými ostatními "internetovými činnostmi" (k dalšímu, neje po netu, to sice taky jde, ale mnohem hůře - na druhou stranu kdo chce, a má jak, tak to už stejně zjistí - ať už na DisqUS-u jste, nebo ne, je to zcela jedno), měl bych jednu radu. Prostě si zřiďte jen pro tu registraci samotnou nový e-mail, "jednorázově" (přeci jen - poskytovatelů "internetových služeb" jsou spousty). A na ten se připojujte jen přes "rozhraní" na jejich stránkách - nenastavujte si ho na svém domácím počítači. Tudíž v "hlavičkách" Vašeho "jen registračního" emailu budou jen adresy serverů po ono "rozhraní" provozovatele, kde tento mail máte. Ale už ne čísla serverů k Vašemu domácímu připojení… A kde jsi, "Velký Bratře"? :-)
[19]25.03.11 18:32:07Radek Svoboda
Jinak ještě musím napsat, že se mi moc líbí, jak se (patrně již z čirého zoufalství) vedení samo a dobrovolně "odřízlo" i od případných pochvalných reakcí z obecenstva... Pardon, ale... :-) :-)) Neb silně pochybuju, že "náhodný kolemjdoucí" si dá tu práci, aby se (byť kvůli pochvale) registroval u u.s. "Velkého Bratra" jménem DisqUS... (Mimochodem, nepřestala tam psát zároveň i asi jediná paní, co tam pravidelně přispívala s pochvalamiˇ"dvojky-béčka" a současně odhodlaná kritička "stěžovatelů", paní Budínová? Skutečně mne nesmírně baví, že se tímto pan Ostrý současně - a patrně i zcela "dobrovolně" - zbavil i své zcela vzácné a ojedinělé "duše spřízněné"...) Skorem hádám, že už nečekají, že by je ještě kdy kdo chválil, co? :-))
[20]25.03.11 22:49:41Radek Svoboda
Šest lidí (teď zrovna) online - a nikdo nic nenapíše? :-) Hálóooó, povinně každý, tedy alespoň každý koho by „neprozradila“ IP adresa ČRo, sem napište alespoň něco. Povinně, alespoň slovíčko jedno jediné, samotinké, prosím :-)
[21]25.03.11 23:37:43Ludmila Vajďáková
Dobrý večer všem spolubojovníkům proti Ostré dvojce. Každý den to vzdávám s pocitem marnosti, ale zase znovu začnu psát, jakmile vidím, že vy ostatní vytrváváte. Dokonce jsem se přihlásila do nového Disqusu, ale je to tam nepřehledné, ale to je asi účel. A proto se musíme snažit vybojovat zpátky kultivovanost veřejnoprávního rozhlasu a návrat "naší" Prahy. Ani za dva měsíce jsem si nezvykla na pořady typu Je jaká je, Mikrofórum (protože to znám z dob svého mládí úplně v jiné podobě) a hlavně nejvíc mě štve pořad Nezatloukat, snad ještě víc než Zpátky si dám tenhle film s K. Gottem (ten kdyby dali někdy v noci, by se možná zalíbil víc-ale jen 1x). Ale teď mě napadá, proč to píši Vám, kteří to dobře víte a neposlouchají nás ti, kteří to pro nás? tvoří. Tak přeji nám všem, vydržme a nedejme se. Jeden známý obuvník ze Slavičína Jan Pivečka, když byl nucený emigrovat a než se mu začalo v cizině dařit, měl heslo, kterého se snažil držet v pocitech marnosti: Never, give up-nikdy to nevzdávej
[22]25.03.11 23:55:19Sylva Stočesová - 
Dobrý večer všem.kteří měli rádi naši stanici Prahu.Stýská se mi po ní.Dnes jsem slyšela skvělého Cyrila Hoschla,nejde mi to přehlasovanéˇ"o.Pak dlouho nic protože následující pořad je přerušovaný znělkou a upoutávkami a ty na mně působí přímo odpudivě.Přepadá mně beznaděj.Má to vůbec smysl,psát....Změní se něco.Zkoušela jsem přihlásit se na starou diskusi-marně.Neumím to.Mohla bych požádat syna,ale nechci vypadat jako blbec.Přeji všem diskutujícím dobrou noc.Stočesová
[23]26.03.11 00:33:33Jana
Dobré ráno přeju a zdravím toho druhého, který je tady taky. Další den nešťastných změn máme za sebou a další na nás čeká. Máte pravdu, všecko už bylo napsané a už to myslím umíme zpaměti. Mám radost, že se do disqusu hlásí úplně noví a také nechválí, ale jsou nazlobení a zklamaní. Však je možnost se popřípadě odhlásit, kdyby někdo chtěl. Já tady i tam budu dokud se to nezlepší. Dnes jsem se po dlouhé době dívala, jak pokračuje hlasování na anketě ČRo Dvojka kvalitně. Druhé kolo bude končit dnes a zatím tam není ani stovka hlasujících. Dobrou noc.
[24]26.03.11 10:43:41tlusta - www
Už jsem to všechno téměř vzdala. Radio se u nás téměř neposlouchá. Je to marný,je to marný...
[25]26.03.11 10:53:39Jaromír Janák
Není to marný, není to marný. Hlavně to nevzdávat, i když otrávenost už někdy převažuje. Sem se píše zcela bez problémů a někdo z rozhlasu to jistě čte - přece musejí sledovat nepřítele, co dělá. Radku, já si myslím, že "Budínová" bylo umělecké jméno Jarka Ostrého nebo nějaké jeho tetičky.
[26]26.03.11 10:55:32teta Kateřina
Je jaká je, bohužel
[27]26.03.11 10:56:06tlusta - www
Ještě jsem chtěla poznamenat, že p. Rožánek musí být od vedení rozhlasu náležitě pochválen, jak zařídil to torzo diskuse: Nepřipraven pro všechny uživatele různých programů, tzn. ne každý se může přihlásit. A když, tak to trvá 2-3 dny jako se stalo mě. Ale chyba nebyla u mě. Asi jsem známý velký kverulant. Píše, že odpověď přijde do dvou týdnů z americké strany.. No v kapitalismu by za to dostal padáka, ale on jistě dostane mimořádnou premii, jak nám znechutil stížnosti. No jen tak dál Český rozhlase!!Fakt je ten, "koho chleba jíš, toho píseň zpívej". Ale ukusuje taky z našeho chleba v podobě našich poplatků.
[28]26.03.11 18:08:21Jana
Taky se Vám zdá, že jsme momentálně nějak potichu? Sobota podvečer, slunko nesvítí, za chvíli bude tma a nikomu se nechce rozebírat už mockrát rozebrané. Dnes jsem poslouchala Prahu jen jednu hodinu, ještě že je archiv a jiné stanice. Dnes jsem na jednom kelímku od krému našla oznámení, že bylo DERMATOLOGICKY TESTOVÁNO 25 ŽENAMI. Podobnost čistě náhodná, že. Vypovídající hodnota stejná jak u Agentury Median. Přeju dobrý večer! a snad bude líp. Dopis Radě může být i mejlem, nebo to musí jít poštou? Nevím, jestli by se to dalo stihnout.
[29]26.03.11 20:25:56Radek Svoboda
Dobrý podvečer přeji. Stačí poslat e-mailem, ale je potřeba uvést nejen jméno, ale i poštovní adresu.
[30]26.03.11 21:55:36Ludmila Vajďáková
Aby to nevypadalo, že vysílání Ostré dvojky si už "sedlo", tak to není pravda, nesedlo, ale většina nespokojených posluchačů nemá sílu na marný boj proti větru. A navíc ten nový diskusní blok je natolik špatný, že se tu nechce nikomu už ani psát. Ale pořád trváme na vrácení vysílání Českého rozhlasu Praha před 31.1.2011, na pořady, které posluchače kultivovaly a ne na vymazávání mozků, jak se to děje s některými novými pořady, zejména pořady typu Je jaká je a ty ostatní, které už tu byly téměř dva měsíce popisovány. Pane Ostrý, posluchačů Vám ubývá, ale to je Vám asi jedno a ani Vás to nezajímá. Jste spokojený s těmi Vašimi průzkumy, které jsou viditelně nevěrohodné a jedete si svou cestou dál. Dostal jste to jako vládní úkol nebo kde je zakopaný pes?!
[31]27.03.11 10:04:32tlusta - www
Pane Svobodo (Váš 29 odkaz) . Já píšu všem na vedení rozhlasu, J.O.počínaje, L.Hurníkovi, p.Hradeckému,p. Duhanovi (ten jediný mi neodpověděl) i Radě jméno a maji mailovou adresu. Odpovídají mi. Pan Ostrý má takový odpovídací "mustr", já už s tím mám vytapetovaný byt. Leč je dobré, že vědí, že jsme .
[32]27.03.11 10:57:12Radek Svoboda
Dobré dopoledne. To [29] byla je opoznámka k posledním dvěma větám z [28], jen aby "rada na nic" (napsal bych, že rada pro kočku - jenomže tímto přirovnáním by se nutně musely cítit nesmírně dotčeny všechny kočky i šelmy kočkovité patrně na celé planetě) :-)) prostě neměla záminku k tomu, aby se nemusela zabývat "anonymním podnětem". [...] Popravdě... Mám zkušenost takovou nějakou - jednou odpoví ten, ondy jiný. (Dokonce mám i - jednu - odpověď od pana šéfredaktora, kterou jsem z něj nakonec "vymánil". A to dokonce nikoli tu "předžvejkanou", čímžto jsem se asi zařadil mezi velice malý počet "se skutečnou odpovědí"...) Jinak bych spíše napsal, že příliš neodpovídají - ano, možná pochopím, že najednou mají plno pošty k vyřízení od posluchačů, jenomže vedle toho se musejí věnovat i každodenním povinnostem souvisejícím s provozem stanice. To ale pro ně rozhodně není omluva (a kdyby to takto formulovali, pak to je jen pustá výmluva). Hezký den přeji, Radek Svoboda
[33]27.03.11 13:37:43Ludmila Vajďáková
Velmi zajímavé vyjádření Jaromíra Ostrého k Toulkám českou minulostí z roku 2005. Hodně se pan Ostrý vzdálil od svých posluchačů. V článku mimo jiné poukazuje: "že rozhlasoví tvůrci (aby byli úspěšní) musejí více než v minulosti přemýšlet nejenom o tom co, ale také o tom, JAK a PRO KOHO.Přál bych rozhlasu i nám všem, aby nikdy neplatila slova jistého Freda Allena: Rozhlas je pytel průměrnosti, kde se malí lidé s uhlíkovými mozky válejí ve stoce svých vlastních výkalů. (Jistě dobré téma pro příští Prix Bohemia Radio.)". Vypadá tom, jako by si vzal Freda Allena za vzor, aspoň podle toho, co udělal s rozhlasovou stanicí Praha. Velmi zajímavý rozhovor, i když se dá z něho trochu vypozorovat především ambicióznost pana Ostrého. Na tom by sice nebylo nic špatné, pokud by to bylo ve prospěch posluchačů a ne jeho samého.
[34]27.03.11 16:28:00Eva Ondřejová
Dobré odpoledne.Dnes jsem pekla perníčky a chtěla si k tomu něco pěkného pustit z rádia.Nešlo to poslouchat.Mám naštěstí nahrané všechny Toulky,tak jsem si zopakovala Přemysla Otakara II.Jsem ráda,že jsme stále ještě tady a nevzdáváme to.Pokud na to budu mít žaludek,poslechnu si něco na ostré Dvojce,abych nevyšla z obrazu Většinou to ale nevydržím.Mějte se pěkně. 26.3.
[35]27.03.11 17:44:53Jitka66
Zdravím všechny,máte pravdu,příspěvky,které jsou příliš kritické, jsou smazány.Tak k čemu taková diskuze.A to jsem,samozřejmě,nenapsala nic vulgárního.Demokracie podle JO.
[36]27.03.11 19:22:57Sylva Stočesová - 
Dobrý večer všem, hlavně Vám pane Němče.Děkuji za úvodní video-nalilo trochu optimismu do mých žil.Ráno jsem se probudila -agitkou.Stanice Paha byla dobyta"Dvojkou".Já dobita tím ostatním.Dorazila mně reklama na pořad KG inzerovaná jím samým.Vypnula jsem a poslouchala až Toulky.I bohoslužba začala hlačením,že posloucháme na "Dvojce".Vypnula jsem a odešla jsem ke svým milovaným všeličkám.Zdravím Stočesová
[37]27.03.11 19:29:28Ludmila Vajďáková
Dobrý večer všem, tak jsem si vylepšila trochu náladu tím, že jsem si pustila z archivu pořad Jiřího Anderleho Láska za lásku z minulého týdne, to je takové pohlazení na duši, ještě štěstí, že ten archiv existuje a snad nám ho nezruší. Taky jsem si poslechla vyjádření bohužel zesnulého pana Jíši a ptám se, proč vždycky odejdou slušní lidé s rozumným názorem a ti "silnější" nám ztrpčují život na Ostré dvojce.
[38]27.03.11 23:32:32Tomáš Němec - www
Skoro bych se vsadil, že tam tomu Danu Moravcovi nikdo nezavolá, jakou vysílá v neděli před půlnocí volovinu. Já už jsem volal paní Růžičkové minule. Všichni jen fňukají na internetu a do kontaktního vysílání nezavolají.
[39]28.03.11 16:50:50Ludmila Vajďáková - 
Psala jsem reakci na ČRo Dvojka kvalitne.cz, ale protože je mail poměrně dlouhý, tak ho sem nemůžu uvést. Zkoušela jsem ho uvést na diskusi Ostré dvojky a ostře mi to zatrhli, přitom není urážlivý. Tak mi poraďte, kam to mám poslat,abyste si ho mohli přečíst i Vy. Ale Vám nic nového neřeknu, hlavně by to měli číst ti odpovědní.
[40]28.03.11 18:36:52Jaromír Janák
Chtěl bych vzkázat panu Pavlu Dostálovi z rádia Olomouc, že ty jeho komentáře jsou prolhané kecy.
[41]28.03.11 18:43:59Jaromír Janák
Ještě mne napadla taková myšlenka, když jsem ji řekl doma, tak to hodnotili, že jsem se zbláznil, ale pořád mi vrtá hlavou Svišť Phil, který se úplně vytratil - nemůže to být ve spojení s odchodem pana Jíši do nemocnice a pak s jeho smrtí? Možná jsem se opravdu zbláznil, což by bylo v důsledku poslechu Ostré dvojky, ale nemůže na tom něco být?
[42]28.03.11 19:20:53Ludmila Vajďáková
Dobrý večer pane Janáku, ohledně komentáře pana Dostála z rádia Olomouc se k Vám přidávám. Snad všechny pobočky ČRo dostaly stejné školení, jak se vyjadřovat k vysílání. A co se týče Svišť Philla, možné je všechno, to se asi nedovíme, pokud by to byla pravda. Ale možná už z toho dvouměsíčního vysílacího paskvilu jsme "postižení".
[43]28.03.11 19:41:02teta Kateřina
Dobrý večer, můžete mi prosím dát link na zmiňované olomoucké vysílání ? Pane Janáku, úplně jste mi vyrazil dech, ta kombinace je přímo surrealistická.
[44]28.03.11 20:19:57Ludmila Vajďáková
Článek o olomouckém vysílání najdete v kategorii 07. mediální informace.
[45]29.03.11 07:42:30Jana
Pro pana Janáka: Taky mně to vrtá hlavou. Svišť se objevil v diskusi pod návodem jak na DISQUS naposled Datum: 23:15 22.03.2011 Od: SvištˇPhil RE: Disqus a Opera - REAGUJ Drahý kolego, DISQus není "svištˇ-friendly". Mně se objevují klikyháky a nějaký jazyk z cizí galaxie. Přepošlu to panu Grygarovi, on se zajímá o mimozemské civilizace. Co je na Rožánkově inovaci kriminální, je fakt, že na nás zkouší něco, co není vyzkoušené. A nyní požádal Amíky o překlad do češtiny. Staré fórum mohli v pohodě používat všichni. Proto ho Ostrý rožánek prohlásil za "nevhodné". O to přece šlo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A kde je Svišť? Jsou dvě možnosti, buď má nový počítač a už je tady potichu s námi(Honza46, Buresjir,JirkaSirka,Guest), nebo má nějaké jarní povinnosti a nemá čas.
[46]29.03.11 10:32:11Ludmila Av
Taky jsem přemýšlela kam se Svišť ztratil. Teda pane Janáku, dost se přikláním k té Vaší myšlénce. Pokud se neozve tak možná máte pravdu.No asi nám už z ostrédvojky "hrabe":-).Jsem čím dál tím víc naštvaná na dvojku, která není Prahou.Budu psát na Radu a p.Duhanovi. Sice si myslím, že to je boj s větrnými mlýny....
[47]29.03.11 13:01:30tlustá - www
Dobrý den. K několika předchozím dotazům na bývalé spolustěžovatele: celou dobu se neozvala paní Dragounová. Pane Němče a pane Svobodo, Vy jste byli spolu u p. Duhana snad 4. března. Už to vzdala, nebo co je s ní, nebo je zde někde? Jinak si taky neumím vysvětlit co je se Svištěm Philem. (spojitost s p.Jíšou - brr).Co se týká diskusí jsou tak parádně zamotané, pan Rožánek z toho udělal bludiště, člověk se v tom fakt nevyzná. Super pane Rožánku. To jste opravdu borec, klikiháky se Vám podaří možná do dvou týdnů opravit, čas v diskusích je uváděn "1 hodina" tomu nazad, "1 týden" tomu nazad,žádné hodiny,minuty. Z diskusí udělat takový chaos, fakt dobrý!Byl jste vedením pochválen? Ale nemá cenu strkat hlavu do písku, nevážené vedení Českého rozhlasu Praha.My jsme stále tady.
[48]29.03.11 13:20:06Tomáš Němec - www
Milá paní tlustá, co je s paní Dragounovou nevím, už nějakou dobu se neozvala. Sviště Phila bych s já panem Jíšou vůbec nespojoval. Pan Jíša byl právník, měl poměrně realistické vyjadřování a byl dost komisní. Svišť Phil je na můj vkus příliš arogantní a málo informovaný o celé záležitosti. Spíš bych řekl, že Svišť Phil přispívá pod nějakým jiným jménem a poměrně málo nebo ho to omrzelo úplně. Nedovedu si představit, že pan Jíša, který měl vážné zdravotní problémy a byl hospitalizován patrně někdy na začátku března, by měl touhu si ještě v nemocnici více zhoršovat svůj zdravotní stav takovými výkřiky, které psal Svišť.
[49]29.03.11 15:30:12tlustá - www
Pane Němče, ani jednoho z výše jmenovaných neznám ani jsem neznala, ale slovník a razance Sviště Phila jsou přinejmenším rozdílné od fota p.Jíši. Dnes jsem jela tram kolem krematoria v době, kdy mělo být rozloučení s p.Jíšou. Bylo tam hodně lidí. Zda tam též byla naše milá Rada a náš JO? Budou mít teď volnější prostor. Paní Dragounová asi je taky znechucena a šla od toho.
[50]30.03.11 12:13:33Jaromír Janák
Každý den očekávám zprávu, že se najde konečně někdo odpovědný. kdo odvolá největšího škůdce Českého rozhlasu 2, stanice Praha všech dob a vyžene ho tam, kam patří. Přeji tedy panu magistru Ostrému šťastnou cestu, na pracovním úřadě štěstí při hledání zaměstnání a přeji mu navíc dobré a ještě lepší ráno.
[51]30.03.11 23:09:00Jitka66
Kdo má zájem,může si přečíst článek.Po jeho přečtení je jasné,co už víme,v radě je binec a flákárna. http://www.ceskamedia.cz/article.html?id=375267
[52]30.03.11 23:49:33Ludmila Vajďáková
Po přečtení článku o českých médiích jsem byla utvrzena v tom, co všichni už dva měsíce tušíme. Není vůle změnit vysílání ČRo2 zpět před 31.1.2011 a netýká se to jen veřejnoprávního rozhlasu, ale i televize. Je to politický tlak na tato média, potřebují lidi odvést od skutečných problémů, aby jim dali pokoj v jejích pochybných akcích. Je mi z toho moc smutno, tak jsem si to v roce 1989 nepředstavovala. Včera dávali na ČT1 americký film Neúplatní, pojednával o mafii v Chicagu 30. let minulého století a moc mi to připomíná současnou situaci v naší republice. Takže co dál, bojovat?
[53]31.03.11 00:59:41Ludmila Vajďáková
Teď jsem si poslechla ze záznamu Zoru Jandovou s Petrou Černockou a my tady i já, kterým se to nelíbilo, jsme asi nějací divní. Jen jedna paní si dovolila jim říct, že mluví jak na pavlači a už se do ní ty ostatní volající pustili. Ať si to prý nenechají zkazit, že to dělají dobře a aspoň se zase něco dovíme. To bych teda ráda věděla,co zajímavého se ty volající dověděly. A největší nehoráznost, když Jandová s Černockou radí, aby ti, co se jim to nelíbí, přeladili. A ještě Jandová nezapomněla připomenout paní, která říkala, že ráda poslouchá Prahu 2, že teď říkáme Dvojka. Tak to je opravdu děs. Pro peníze všecko.
[54]31.03.11 07:54:36Ludmila Avramopulosová
Tak, tak, paní Jandová nám dokonce dvakrát doporučila ať si prostě vypneme, když nás to nebaví. Může si vůbec kdokoli toto prohlásit ve veřejnoprávní instituci?(lze si dosadit jakékoli jiné zaměstnání) V soukromém rádiu už by si nezahlásila. Mikroforum, což v provopočátcích byla dost dobrá značka, je nyní ŽVANÍRNA.Holky si pokecaly, některým posluchačkám se to dle ohlasů líbilo(též nevím co se dozvěděly), a jeden posluchač jim dokonce říkal jak jsou sexybaby. No dobře, třeba jsou, ale tohle přeci patří na jiné rádio. Nabízí se srovnání s jinými pořady, kde si moderátoři zvou hosty - J.Hanzlík, O.Suchý, I.Šmoldas.Minimálně o deset stupňů výš než noční žvanírny. To je kvalita!!! Ale to jsou pořady původní. Pän JO nejdříve zasel, a pak zvoral...
[55]31.03.11 09:48:35Pavel Charouz (56) - 
Dobrý den pane Němče, několik dní jsem teď diskusi nesledoval. A na té diskusi ČRo jsem se dočetl, že anketa "dvojka kvalitně" byla podvod? To se dalo čekat. Jestli o tom víte něco bližšího, prosím vás o vysvětlení. P. Charouz
[56]31.03.11 09:49:37Pavel Charouz (56) - 
Dobrý den pane Němče, několik dní jsem teď diskusi nesledoval. A na té diskusi ČRo jsem se dočetl, že anketa "dvojka kvalitně" byla podvod? To se dalo čekat. Jestli o tom víte něco bližšího, prosím vás o vysvětlení. P. Charouz
[57]31.03.11 10:00:35Jana
Zdravím obě paní Ludmily a dávám jim za pravdu. Lepší bych to nenapsala. Já tedy nemám odvahu noční mikroforum poslouchat, jen jednou jsem to zkusila a to tam byla paní Gábi. Styděla jsem se a bylo mi trapně za ni. Snad se dověděla jaký má její vysílání ohlas, tedy i ten záporný. Jestli ano, pak nevím, proč to nevzdá. Nebo žeby i u ní peníze byly to nejdůležitější? Z počátku vysílání JEJAKÁJE p. Kociánová napomenula posluchačku, která se po dlouhém čekání dostala ke slovu a ohradila se, že musela doposlouchat písničku a pak ještě reklamu, že rozhlas má svá interní pravidla. Takže žádná úcta k posluchačům se nekoná, ony jsou ty hvězdy a kolem nich se točí svět. Snad ještě nejsem senilní bába a rozhodně jim ti "slávu" nezávidím. ... Jsem zvědavá, jak to dnes dopadne, snad nás výsledek dnešní schůze neporazí na kolena ...
[58]31.03.11 11:11:35Tomáš Němec - www
Pane Charouzi, přečtěte si tady na blogu článek - odkaz http://nerustestanicipraha.sblog.cz/2011/03/27/94 a pak třeba ještě vyjádření paní Pavelkové - odkaz http://nerustestanicipraha.sblog.cz/2011/03/28/96
[59]31.03.11 11:43:44veraslov - 
Milé paní Ludmily a paní Jano,ve všem s Vámi souhlasím,ale jsem tak znechucena,bez jakékoliv vidiny nápravy,že musím v sobě vypěstovat "lhostejnost".Vůči,hercům, zpěvákům a všem "rádo by umělcům",protože je toho tolik kolem nás,čím nás bombardují.K žezlu se dostali trdla a břídili.A bojím se výsledku schůze...zas mě to zabolí.Kam se poděl můj optimismus,pohoda?A tuto nepohodu u mne spustil jeden směšný muž,kterému se dala moc!Povýším, svého kýčovitého trpaslíka,nasadím mu na uši sluchátka,atˇ jde s dobou.
[60]31.03.11 12:24:52Jaromír Janák
Všechny diskutující zdravím a přeji dobré nervy a hlavně výdrž. Dnes před desátou jsem neodolal a pustil si bývalou Prahu, byla to krása. Nějaká paní, která uváděla pořad, se v závěru dostala do situace, kdy nebyla schopná dokončit větu, protože si asi nepamatovala, jak začala. Odbornice. A ještě jedna perla. Píseň pro Kristýnku, lyricky skvostné dílo dvou bývalých rozhlasáků Zdeňka Petra /měl jsem čest ho znát/ a Vladimíra Dvořáka byla bez přerušení ukončena slaboduchým popěvkem "český róózhlas, dvojkááá" . Tak jsem to vypnul. Český rozhlas dvojka - rádio na vlně zoufalství.
[61]31.03.11 12:38:24tlustá - www
A to si ta Z. Jandová fakt troufla říc vypněte nebo přelaďte?? No to už je fakt hrůza. Copak na to JO? Pan Rožánek zase nemá přístupnou Diskusi Reakce ..., včera ráno též ne. Co to znamená? No JO nereaguje, tak proč by tam měla být diskuse, že.
[62]31.03.11 12:53:46Tomáš Němec - www
Paní Tlustá, to není pravda, ta diskuse je stále přístupná z titulní stránky webu Prahy. jen není označena obrázkovou upoutávkou. A já to docela chápu. Nepíšou tam (ale ani sem) stovky posluchačů, ale několik jednotlivých důchodců a to už není pro rozhlas zajímavé. Diskuse "Reakce..."je v doporučeném čtení na blogu "Nerušte název stanice Praha Českého rozhlasu" označena jako Diskuse 1 a kdykoli se do ní můžete prokliknout.
[63]31.03.11 12:58:58Jaromír Janák
Paní Tlustá, ty dámy oplývají jiskřivou inteligencí, tedy nevím, jak paní Jandová, ale s P. Černockou jsem chodil do školy a to bylo něco.
[64]31.03.11 13:06:41Pavel Charouz - 
Pane Němče, děkuji za odpověď. Už jsem se zorientoval. P. Charouz
[65]31.03.11 13:50:37Ludmila Avramopulosová
No jo paní Tlustá, ono to totiž asi zní pohodově, přátelsky, víte? A k tomu hihi, fakt takové domácí a vstřícné. A co věcí jsme se dověděli! Takové poučné to bylo. Opravdu úroveň. Ona nám ale slíbila paní Z.J, že příště bude třeba filozovat. Taky, že si musíme zvyknout na na různorodost. Tož tak. Dneska jsem ještě stačila poslat stížnost na Radu. Možná to není k ničemu ikdyž nic netrvá věčně, že?
[66]31.03.11 13:52:20Pavel Charouz (56) - 
Mikrofórum. Když mě bylo tak 17 až 34 (rok 1989), tak jsem z tehdejší "Prahy" poslouchal kromě Meteóru jen Mikrofórum. Politické kecy mně nebavily. Mikrofórum byl bezvadný pestrý pořad s trochou podtextu mezi řádky. A hudbou, jakou jsme chtěli slyšet. Byla to značka. Po roce 1989 jsem zjistil, že se "Praha" dá poslouchat celý den. Měl jsem pak období, že jsem ji poslouchal 20 hodin denně. Od 4.00 do 24.00. Prohlašoval jsem, a dodnes prohlašuji, že soukromá rádia se nedají poslouchat. To, co udělaly z Mikrofóra dámy Zorka Jandová a Petra Černocká je slušně řečeno na hony vzdálené původnímu pořadu tohoto jména. Nevydržel jsem to poslouchat, telefonátů jsem se nedočkal. No a "dvojku" také neposlouchám 20 hodin. Zdravím všechny "stěžovatele" P. Charouz
[67]31.03.11 17:53:19Eva Ondřejová
Mluvíte mi všichni z duše.Protože Dvojku poslouchat nedokážu,nemám co dodat.Pokoušela jsem se večer naladit něco jiného,nevyšlo to.Olomouc měla jakýsi "noční proud"=telefonát a hudba a tak pořád dál.A lidé volají...Zatím čekám,ale nevěřím,že se něco změní.Lid si to žádá.
[68]31.03.11 18:51:08Ludmila Vajďáková
Dobrý podvečer, tak jsem si aspoň trochu vylepšila náladu tím, že jsem si početla Vaše reakce a zjistila jsem, že nejsem sama, komu se vysílání nelíbí, i když nás ubývá. Ale myslím, že je to tím, že už lidi nebaví pořád jen psát bez odezvy. Mikrofórum běžně neposlouchám, protože se to opravdu nedá vydržet. Tu Zoru Jandovou s Petrou Černockou jsem si poslechla celou jen proto, že jsem na některé diskusi o tom četla, jak je to hrozné. Byla jsem zvědavá a byla to bohužel pravda. Taky si myslím, že je to docela drzost na veřejnoprávním rozhlase nám radit,ať si přepneme na jinou stanici. Takže žádné "kdo platí, poroučí". Já jim slávu nezávidím, ale lituju mladší generaci, jaký vzor v rozhlase budou mít. Mikrofórum našich mladých let, to bylo aspoň něco. O dnešním zasedání Rady si nedělám iluze.
[69]31.03.11 20:53:47Josef - www
Dobrý večer, prosím vás můžete mi někdo, kdo má zkušenosti poradit jak si mám odhlásit rozhlas. Tedy rádio. Od únorových změn poslouchám jen velmi málo, nepřelaďuji, není kam a jsou dny, kterých čím dál víc, kdy je vypnuto. Pouze mám doma přijímač, nevím co s ním, když je k zahození. Sleduji pouze diskuze zde naříkajících lidí a asi se to už nevrátí k solidnímu poslechu. Je jiná doba, lidi si musej neustále volat, sdělovat si bezvýznamné věci, moderátoři chrlej na lidi požadavky: volejte, volejte číslo ... a o2, nebo jiní operátoři si mnou ručičky. óó, to jsou kšefty, co tam po složení pořadu. Je to v lidech.
[70]31.03.11 21:29:54Tomáš Němec - www
Odhlášení přijímače - pane Josefe, koukněte na odkazy http://www.finance.cz/zpravy/finance/75221-odhlasujeme-televizi-a-radio/ a http://www.finance.cz/zpravy-soubory/odhlaseni_rozhlas.doc
[71]31.03.11 21:48:04Jaromír Janák
Neměly se dnes - podle programu - na Radě řešit také stížnosti posluchačů?
[72]31.03.11 21:58:43tlustá - www
Pane J. Janáku, řešily se, řešily, ale vlastně je vyřešeno. Rada dostala a odpověděla na cca 19 stížností a ten zanedbatelný počet nás stovek je zkrátka jen kapka v moři. Snad Rada dá na svůj web zvukový záznam, tak to tam uslyšíte, jak jsme dopadli.
[73]31.03.11 22:06:02tlustá - www
Pane Němče, stala se mi taková zapeklitá věc. Od dneška dostávám na svůj soukromý mail (z tohoto PC píšu vše) maily, např. od Vás, p. Charouze a teď večer též od buresjir a ono se to z mě neznámých důvodů kopíruje do diskuse Českého rozhlasu. Takže i moje i Vaše, i p.buresjiri odpovědi. Je to divné, ale je to tak. Začnu asi psát jenom sem. Druhá varianta není úplně příjemná.
[74]31.03.11 22:08:32Tomáš Němec - www
Pane Janáku, máte pravdu, stížnosti posluchačů ze řešily jako na každé schůzi Rady. A jako na každé schůzi bylo konstatováno, že všechno je buď v pořádku nebo řešení není v kompetenci Rady. Bylo o tom odhlasováno dost dlouhé usnesení 50/11, které najdete v zápisu z dnešní schůze - viz odkaz http://www.rozhlas.cz/rada/zapisy11/_zprava/zapis-z-3-verejne-schuze-rady-ceskeho-rozhlasu--872765 . Také zvukový záznam z dnešního jednání je již na stránce Rady, a to první část odkaz http://www.rozhlas.cz/default/default/rnp-player-2.php?id=2298554&drm= a druhá část odkaz http://www.rozhlas.cz/default/default/rnp-player-2.php?id=2298557&drm= Sám se můžete přesvědčit, jak to probíhalo. Hezký poslech!
[75]31.03.11 22:16:45Tomáš Němec - www
Paní Tlustá, sice jsem vaše technické potíže moc nepochopil, avšak samozřejmě pište tam, kde vám to nedělá potíže
[76]31.03.11 22:26:10Ladislav Kozák
To já před rokem 1989 poslouchal Prahu hodně. Bylo tam hodně rozhlasových her, pěkné četby a pořady, ve kterých byly dramatizované povídky nebo seriály. Měl jsem hodně rád Meteor, ten už není tak dobrý jako kdysi, i Domino, to teď už vůbec ne. Tenkrát se nechalo s Prahou vstávat i usínat. Občas tam bylo něco politického, ale ne zas tolik. Někteří lidé si zkrátka z politiky udělali živnost. Vzpomínám si na výroky levicového radikála Ondřeje Neffa, ten mě štval. Já mám rád scifi, u nás se vydávala tenkrát i ta západní, on ji z gustem kritizoval a být po jeho, tak se jí sem dostala tak desetina. Po revoluci jsem poslouchal dál, některé staré pořady zrušili, ale nahradilo je něco jiného, dokonce lepšího. Potom nastal postupný úpadek. Během nějakých deseti let se zmenšil podíl dramatického mluveného slova, osvědčení lidé odešli a nahradili je noví, stanice celkově zlenivěla.
[77]31.03.11 22:27:07Ladislav Kozák
pokračování: To bylo vidět hodně na rozhlasových hrách. Vysílaly se stále stejné po roce po dvou, archiv byl rozhlasu ukradený, bylo to tak pohodlnější. doufal jsem, že politika z rozhlasu zmizí, ale ne, usadila se tam jako štěnice. A to až tak, že i na Vánoce nebyla pěkná četba, ale politická o teroristech atd. Praha se pomalu sunula přes okraj propasti. Doufal jsem, že únorové změny ji stáhnou zpátky. Ony ji místo toho zchodily do propasti. Dřív by stačilo trochu upravit vysílací schéma a dát výpověď těm nejneschopnějším, teď bude potřeba ještě odčinit Ostré škody.
[78]01.04.11 08:14:43tlustá - www
Pane Němče, já nevím, zda to jsou tech.potíže, zkrátka na můj osobní mail docházely od "Disqus" maily od účastníků diskuse Rozhlasu a odpovědi (moje i Vaše i asi 3 účastníků se zkopírovaly do téže rozhlasácké diskuse. O tom jste se mohl přesvědčit na "naší korespondenci". Už to nechám, dnes tam nemám nic podobného.
[79]01.04.11 09:31:42Tomáš Němec - www
Aha, už to chápu. Je to vlastnost diskusních systémů, které jsou založeny na registraci. Systém sám posílá upozornění na nové příspěvky, které se objevují v diskusích, jich se zúčastňujete. Ve vašem Profilu v diskusi si však můžete nastavit, že nechcete zasílat tato upozornění. Napište panu Rožánkovi, jistě vám poradí postup, jak tu udělat.
[80]01.04.11 10:58:00Ludmila Avramopulosová
Po poslechu záznamu Rady jsem nabyla dojmu, že tam snad sedí i soudní lidé. Pan Zelenka, který v podstatě má stejný názor jako my zde, byla ale nazván panem Hradeckým titulován za intelektuála. Znělo to jako nadávka:-/. Tak nevím, jsme zde samí intoši=hlupáci, kteří nerozumí průzkumům.Průzkumy to naznačují.Poslechněte si.
[81]01.04.11 13:45:43teta Kateřina
Zdravím Vás a pro jistotu sem zkopíruju pár slov, které jsem napsala do blogu šéfredaktora. Jestli nebude smazán, omlouvám se za duplicitu. Dobrý den, moc by mě zajímalo, jestli si mohou aktéři nočního Mikrofóra zpětně poslechnout své výkony ze živého vysílání. Měla by to být povinná součást pracovní smlouvy. Včerejší Gábi Vránová a její host dovedli svoji hodinu a půl vysílacího času opravdu ad absurdum. Žvatlání, hýkání, juchání, do toho změť slov chrlených v šíleném tempu a nejlépe najednou a o ničem, je opravdu hodno veřejnoprávního rozhlasu. Mikrofórum bývalo pohodovou hodinkou, plnou zábavy a informací, současné mlácení prázdné slámy může zaujmout snad jen masochisty, jiný účel jsem bohužel nenašla. Chtěla jsem volat přímo do rozhlasu, jenže bohužel bylo pořád obsazeno a navíc přečíst 2 x devět telefonních čísel je pro paní Vránovou úkol zřejmě neproveditelný. Další poslech včerního Mikrofóra už opravdu nehodlám riskovat, je to o zdraví.
[82]01.04.11 13:55:01Jaromír Janák
Pane Němče, díky, už na tu Radu spěchám.
[83]01.04.11 14:35:01Ludmila Vajďáková
Dobrý den paní Kateřino, a to jste možná to Mikrofórum "jen" poslouchala. Já jsem si to pustila ze studia a pokud si nechci zkazit dojem z paní Vránové úplně, tak už to raději neudělám. Ty ksichty, co tam házela, když třeba zrovna hráli písničku. A to není jen ona, předevčírem jsem se ze zvědavosti dívala na Písničky od srdce a paní Dufková taky u písničky cvičila. Možná potřebovala protáhnout, přece jen hodina sedění je vysilující. Jenže máte pravdu, to jejich nové Mikrofórum je jen mlácení prázdné slámy. Já se jen divím paní Vránové, že se tam cpe a raději neodpočívá, ale možná nemůže v noci spávat.
[84]01.04.11 15:37:02Jaromír Janák
Poslechl jsem si záznam ze včerejší schůze ČRo, na rozdíl od jiných spolutrpících nemám až tak deprimující pocit. Zaujal mne pan Duhan, který prohlásil, že pro něj "je důležitý i posluchač", za úctu k nám mu Rada dala 15% z objemu odměn. Dalších 50% je za zisk, za dodržování Kodexu 25% a za dodržení usnesení Rady 10%. Výrok "veřejné medium má mít kredit, to znamená, že ho má poslouchat co nejvíc lidí a taky se jedná o kvalitu, o tom se budu bavit s Vaškem Hradeckým", je hodný opravdového odborníka. Pan Peter mi promine drobné odchylky slovosledu, paměť mi již tolik neslouží. Hvězdou byl skvělý mystifikátor a bývalý dikobrazí komik pan Hradecký, "podle webových reakcí se nedá zjistit názor publika", který podal takový výsledek výzkumu, jaký chtělo panstvo slyšet. Např.: Už jen 0,4 % se nelíbí vysílání a 3 % vadí název Dvojka. Statečný pan Zelenka to všechno postavil na pravou míru. Zbývá mi už málo místa, myslím, že je důležité nepolevit a psát stížnosti a koordinovat naše úsilí.
[85]01.04.11 15:50:21Ludmila Vajďáková
Člověk nesmí podlehnout momentální chvále. Zrovna jsem si v duchu říkala, že aspoň ten pan Rosák uvádí Šťastnou cestu profesionálně, dokonce jsem ho sledovala i na webu. A ta jeho hláška o Velkém Karlovi mě dostala a vzápětí hned písnička Gotta. Já vím, že to má v popisu práce, ale už jsem na to alergická.
[86]01.04.11 15:52:34Jitka66
Pro paní tlustou: Zde jsem zkopírovala radu od p.Rožánka k vašim potížím.Doufám,že jsem pochopila správně. Ověřte prosím, zda máte v profilu přepnuté Notifications na Disabled. Žádné zprávy by Vám pak neměly chodit. Pokud Vám budou i přesto chodit, napište prosím na internet@rozhlas.cz a přepošlete na ukázku některou ze zpráv, která Vám přišla. Jak je napsáno v návodu, Český rozhlas nemůže ovlivnit, jak mají jednotliví uživatelé nastavený Disqus, neboť nemá přístup k uživatelským jménům a heslům. Nemohu Vám proto nijak systém nastavit, mohu pouze na dálku radit. Líbí Odpovědět
[87]01.04.11 17:29:50tlustá - www
Jitko, díky, budu se tím zabývat. Já jsem všech asi 10 mě došlých "spamů" odstranila. Bylo to dost trapné, že se člověk ze soukromého mailu dostane do rozhlasáckého. Ale s tím už se musí počítat, když jdu do veřejné diskuse.Díky.
[88]01.04.11 17:35:24tlustá - www
Paní Vaj'dáková, já jsem nechtěně na chvíli pustila J.Rosáka a dostalo mě, že musel přerušit větu a spustili tam reklamu na Gotta, následně Gott zpívá, následně žvaní V.Postránecký a ten Rosák už tu větu, přerušenou reklamou nedokončil. Počkala jsem si do konce, kdy J.Rosák oznámil Český rozhlas 2 Praha. No tak trochu satisfakce.
[89]01.04.11 17:44:16Pavel Charouz (56) - 
Pane Kozáku máte pravdu. Možná jsem vysílání "Prahy" před rokem 1989 hodnotil moc příkře. Poslouchal jsem občas i více, než jsem uvedl. Jen jsem chtěl být stručný. Zdravím - P. Charouz
[90]01.04.11 21:02:45Radek Svoboda
Srdečně všechny zdravím - zejména "stěžovatele". Jen krátce, ale doufám, že se v příštích dnech zase více zapojím. Když oni (třeba ona "rada" - rada na pendrek) takhle, my zase jinak. Moc tlačí na pilu, na můj vkus… (Aneb zákon akce a reakce - tlačí, mi budeme taky.) Přeji všem hezký večer (či den, či co zrovna je, když to čtete), Radek Svoboda (42)
[91]01.04.11 21:06:07Radek Svoboda
Ještě P.S. - "kontrola stavů". :-)) Vidím tu na počítadle celých 6 přítomných. Haloo, napište se! :-) Ostatní počítám buďto za ty, "co nejsou s námi" (zbytek si zajisté snadno doplníte), nebo za rozhlasáky. (Rozhlasáky na výzvědách, "špióny"? Špióni se za války střílejí!!) :-))
[92]01.04.11 22:39:52Tomáš Němec - www
Jenom pro zajímavost. Dnes zmizela z internetu anketa Dvojka kvalitně. Ověřte si v Doporučeném čtení.
[93]02.04.11 00:08:17Ludmila Vajďáková
Tím, že zmizela z internetu anketa Dvojka kvalitně, je jasné, že to byla iniciativa ČRo. Kdo jiný by měl zájem ji zrušit po včerejším (vlastně už předvčerejším) zasedání Rady. Takže se jdeme vyspat na zítřejší (dnešní) další diskusi. Dobrou noc všem, co jste ještě tady.
[94]02.04.11 10:44:00Radek Svoboda
Dobrý den přeji. To je docela škoda... Moc se mi líbil ten - zdánlivý - soulad mezi hlasováním, a jeho následnou interpretací? Možná nám někdo (třeba ani ne nutně přímo z rozhlasu) jen chtěl názorně předvést, jak se v ČRo v jistém oddělení interpretují výsledky průzkumů, pod taktovkou p. Hradeckého, výše zcela přesně označeného za mystifikátora? (Za takovýhle eskamotérský výstup by se zajisté nemuseli stydět ani pan Pavel Kožíšek či pan David Copperfield...)
[95]02.04.11 11:37:13Věra Slováková - 
Dobrý den vážení ,před několika dny jsem si myslela,že se naučím být "lhostejná!"Nepůjde to!Zůstávám s Vámi,nadále budu psát stížnosti zkostnatělé Radě/příliš se jim zalíbily teplé židle/ je třeba ,aby se začali živit jinak.Pan ředitel neopomněl vyzvednout svůj tak záslužný skutek ,zveřejnění výši platu,to že mu chodí stížnosti,že dopustil zničení Prahy,jeho slovy se nezblázní...tak mu napíšu znovu!Abych věděla co dělá nepřítel,jsem si poslechla Mikroforum .Jeden večer opětně propůjčen rozhlas O. Kepkovi ,který si tam vyléval srdíčko ,jak se mu nepodařila Thálie a vyslovil lítost, nad závistí kolegů, paní Vránová druhý den maminka ,opětně tlachání ,takový rodinný rozhlásek,že.Vypnula jsem,ta citlivá duše p. Vránová ,mi nějak nesedí s tou ,která si přišla říci o titul "Zasloužilý umělec" Jiřině Sˇvorcové.A znovu napíšu i panu Ostrému ,já Prahu poslouchat chci!
[96]02.04.11 13:53:27Ludmila Vajďáková
Dobré odpoledne všem, co jste ještě vydrželi diskutovat. Už nám zbývají snad jen tyto stránky, kde se můžeme podpořit. Vím, že to jde zatím ještě i ČRo2, ale to je jako když člověk hučí do dubu. Totiž s tou diskusí v médiích je to asi všude stejné. V MF Dnes býval sloupek reakcí čtenářů a už i ten zmizel nebo jen sporadicky se tam objeví jedna, dvě kratičké reakce. Abych se neopakovala, psala jsem dnes na Ostrého stránky. Pořád si u mně vysílání "nesedlo", jen pár pořadů si poslechnu, včera jsem ze zvědavosti pustila Mikrofórum s panem Cimickým a Hanzlíkem, docela se mi to líbilo,nebylo to takové tupé tlachání. Ale možná jsem to poslouchala krátce, protože jsem to nechytla od začátku. Taky jsem chtěla být imunní a lhostejná, ale nejde to. Úroveň kultury chování klesá všude a v tom rozhlase je to moc poznat.
[97]02.04.11 14:55:43Jana
Toto dnes napsal jeden nespokojený posluchač pod rubriku Jak na DISQUS: Datum: 12:01 02.04.2011 Od: Hanuš45 Kritika moderátorky - REAGUJ Dnes jsem slyšel kousek před 11hodinou Felixe Slováčka...ta co to uváděla rejpala,aby nezdrobňoval,že to posluchači nemají rádi...za chvíli opět rejpala,že se vede na internetu velice kritická diskuze....proč by se nevedla????..je co kritizovat..PRAHA jde morálně do úpadku...když vedení PRAHY vysílání neposlouchá,tak píšeme do diskuze!!! To je dobrá reklama, nezdá se Vám? Možná paní Švejnohové ještě poděkujeme.
[98]02.04.11 16:42:32Jaromír Janák
Na jiném blogu, na který se neumím a ani nesnažím připojit, jeden diskutující navrhoval, abychomGCEXT se dali dohromady a šli před rozhlas s tím, že by do toho byla zapojena televize. Chtělo by to prodiskutovat, zapojit do toho někoho, kdo má u posluchačů /diváků/ autoritu a trochu víc se zveřejnit, určitě spousta lidí vůbec neví, že jsou nějaké protesty a Ostrá dvojka je také štve.
[99]02.04.11 17:24:19Radek Svoboda
No ale... Je tu ještě otázka (a toi v případě, že by se zapojilo dost lidí), zda-li by vůbec ta TV přišla? (Poněkud mi to připomíná libovolnou shůzi - ať už "dříve", nebo i dnes. "Volná diskuse" k přdnesenému tématu - ovšem zpravidla se nezvedne jediná ruka.) Tady bych spíše připomenul upadající aktivitu přímo na webu ČRo - ano, někteří napsali, že tuhle "novou hru" hrát nebudou - a nebudou nadále psát do fóra, kde je nutné se zaregstrovat. Jenomže... Tady nejde o to, jestli se "nám chce". Ale jde o to, že "oni" mají "jakobydůkaz sedání si". Vždyť tam už pomalu nikdo nepíše... Hádejte, proč že asi pomalu mizí "reakce šéfredaktora" z úvodní stránky webu Prahy? Protože - MŮŽE. Když mnozí "stávkují" a nepřispívají. Jejich "nepřistoupení na novou hru s registrací" v reálu je přistoupení na hru "nikdo už nepíše - tudíž se usazuje - a tudíž iu můžeme upozadit z hlavní stránky"... Kdepak že je třeba Harry, a další?
[100]02.04.11 17:47:13Eva Ondřejová ,68
Dnes jsem poslouchala Meteor a chvíli Tobogan v županu.Ani nevím,která herečka (opět) byla hostem.Když řekla potřetí "průůser",vypnula jsem. To je úroveň!!Když si vzpomenu na mluvu starých,dnes většinou mrtvých herců,nemohu to poslouchat.Jsem asi moc stará nebo co.Ale ta "dáma" byla asi ještě starší,tak nevím.Všimli jste si,že dnes ztrácí čeština ty jemné odstíny v použití slov.Jakoby se všichni předháněli,kdo bude lépe mluvit slangem galerky.Nemáme bratry a sestry,máme "brááchy a séégry", nemáme muže a ženy,ale "chlapy " a "ženský". Není to legrace,ale "sranda",zvířata "jedí" lidé "žerou", nemáme nepořádek,ale "bo..el".Zvířata dnes "umírají" (i housenky),slova jako:hynout,uhynout,leknout,zcepenět vymizela ze současného slovníku,zato člověk chcípne.Čím vulgárněji se kdo vyjadřuje,tím je modernější.Asi nejde o obsah,ale o použití co největšího množství silných slov. A náš rozhlas tomu teď velmi napomáhá.Používá se nepřipravených ,nepromyšlených dialogů a je potřeba je "oživit".
[101]02.04.11 19:53:48tlustá - www
Dobrý den, jsem stále v této společnosti nespokojených.Dnes vlastně nevím kdo "perlil" , přesto nevěřím, že se za den a půl něco změnilo.Chystám se psát zase maily všem těm nabobům do rozhlasu. Po té Radě jsem ještě víc nešťastná a smutná.
[102]02.04.11 20:34:31Harry
Zdravím, pane Svobodo, i všichni ostatní. Sleduji stále, spíš zpovzdálí, jsme jako rybáři na břehu řeky, tu dva, tu tři, tu pět, tolik je nás on line. .
[103]02.04.11 20:56:11Harry
Koukám, jak se podařilo novátorům zničit i diskusi na Vltavě. Ta byla sice daleko menší, jen občasné příspěvky, ale teď je tam za skoro čtrnáct dní jen jediný. A stará původní diskuse je utnutá. To skutečně svědčí o "velké úctě", kterou mají pracovníci rozhlasu k posluchačům. Někomu se zkrátka nechce absolvovat tu registraci, někomu to nejde, někomu rozhlas za to nestojí, když to tak lidem ztěžují.
[104]02.04.11 20:57:17Jana
Zdravím Vás pane Harry, co tak se přihlásít do DISQUSu a rozšířit tam naše řady? Tady je to taky důležité, ale tam je to víc vidět a už jim to píše i česky a další opravy prý budou v dohledné době, tak co na to říkáte? Ještě pořád postrádám Sviště Phila, jeho přesné hlášky zatím nikdo nenahradil, i když pan buresjir je taky vtipný.
[105]02.04.11 21:06:18Harry
Upřesňuji, že jsem ta Harry, ne ten, ale to snad nevadí. Počítač moc ještě neovládám, vyhovovala mi původní diskuse, jsem starší, podle pana O. cílová generace (64). Taky postrádám Sviště, proč se neozývá alespoň na původní diskusi, je mi záhadou. My si tady píšeme svoje stesky, ale vzpomínám si, že dřív, když nebyly tyhle možnosti, volali lidi rovnou do pořadů (např. v době odejití pana Cibulky z Jak to vidím, volali téměř do každého pořadu, kam mohli a stěžovali si. Ale taky to nepomohlo, nechali pana Cibulku pouze v Tobogánu. Oni slyší asi jen na finance, to bychom museli přestat platit poplatky a pak by se něco dělo!
[106]02.04.11 21:11:21Jaromír Janák
Paní Evo Ondřejová, to je důsledek vulgarizace společnosti. Dávno pryč je doba, kdy Mistr Eduard Kohout říkal, že "ona dáma byla poněkud kredenciózní". Tobogan, tuším , uvádí Aleš Cibulka, je to jeden z mála lidí, kteří mají v rozhlase úroveň /však za to také vyletěl/ a divím se, že něco takového připustil. Velmi si vážím lidí, kteří zde diskutují, používají stále ještě českou češtinu /bez amerikanizmů"/ a úroveň jejich vyjadřování je vysoká. Jaký rozdíl proti diskusi čtenářů zpráv na Seznamu. Myslím si ale, že právě ti lidé, píšící hrubky a vulgarizmy a dosahující zhruba IQ chrousta jsou cílovou skupinou vedení Ostré dvóójky a především prozatímního pana Duhana, který je za to odpovědný a odměňovaný. Peníze mu nezávidím, ať mu ještě přidají a ať se vrátí tam, odkud přišel. Stanice Praha mne provázela od dětských let a lidem,kteří ji dostali tam, kde je dnes, nelze odpustit. Příště jsou schopni udělat z Národního divadla vietnamskou tržnici.
[107]02.04.11 21:21:01Tomáš Němec - www
"Příště jsou schopni udělat z Národního divadla vietnamskou tržnici." ............. .......... .............. ............ Ani bych se nedivil, pane Janáku.

Žádné komentáře:

Okomentovat