čtvrtek 17. března 2011

Strategie.cz


17.03.2011 16:25 - 08. Ohlasy v médiích -trvalý odkaz

Strategie.cz

Publikováno 17.3.2011 10:56

Volba šéfa ČRo se odkládá, radní Jíša je v nemocnici


Český rozhlas bude minimálně do května bez řádně zvoleného generálního ředitele. Původně měla rada Rozhlasu o novém šéfovi rozhodnout na svém jednání 31. března. První místopředseda rady Ladislav Jíša ale čeká v nemocnici na operaci srdce. Volba se tak o dva až tři měsíce odkládá.

„Jisté je, že generální ředitel se 31. března volit nebude,“ potvrdila Strategii tajemnice Rady Českého rozhlasu Jaroslava Jandová.
Ta také dodala, že radní Ladislav Jíša skutečně leží v nemocnici se závažnými problémy. Více se ale k jeho zdravotnímu stavu nechtěla vyjadřovat. Podle informací Strategie má první mnístopředseda rady vážné problémy se srdcem a v nemocnici čeká na opearci.
„Zatím nelze přesně říct, kdy volba proběhne. Odhaduji, že nejdříve za dva za tři měsíce,“ dodala Jandová.
Kdo má šanci uspět
Radní na svého místopředsedu počkat musejí. Pro zvolení generálního ředitele je jich totiž potřeba minimálně šest. Bez Jíši má přitom Rada ČRo v současné chvíli jen pět členů. Tři noví radní do kompletní devítičlenné rady stále nebyli dovoleni. Rada musí navíc ředitele volit na svém veřejném zasedání, které se koná jen jednou za měsíc.
Na konci února radní do „finále“ boje o ředitelské křeslo poslali prozatímního ředitele ČRo Petra Duhana, ředitelku zpravodajských stanic ČRo Hanu Hikelovou a bývalého obchodního ředitele Rádia Černá Hora Petra Matoulka. Podle únorového hlasování radních má největší šanci na post generálního ředitele Hana Hikelová.
Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat