sobota 26. března 2011

Reakce na dopis pí. Pavelkové řediteli Duhanovi


26.03.2011 15:36 - 03. Články posluchačů -trvalý odkaz

Reakce na dopis pí. Pavelkové řediteli Duhanovi

napsal pan Milan Brož na facebookové stránce stanice PRAHA, 24.3.2011

   Také musím vyjádřit paní Pavelkové poklonu, za list, za jeho obsah, za čas strávený hledáním rozhovoru s p. Duhanem. 
   Zamyslím-li se nejen nad listem pí Pavelkové, ale i nad slovy pí Avramopulsové a zároveň i nad reakcemi vedení stanice PRAHY na naše názory, prostě nad tím vším, co z toho vychází?
1) určitě je především obtěžujeme v jejich nelehké práci. Co kdybychom k tomu konečně přistoupili trochu vstřícně a konstruktivně?
To z pohledu "Řídících" 
2) nekomunikují s námi, nedbají hlasu posluchačstva, ni požadavků ne-li na zvýšení kvality vysílání, tedy alespoň na obnovení předúnorové úrovně.
To z pohledu „Poslouchajících“
3) komerčně je vztah jasný, kdo komu platí je též nad slunce jasné, kdo komu má za ty platby sloužit, snad je také jasné. Anebo to nefunguje?
To z pohledu obchodníka.
4) někdo by to měl pohlídat, když už to nedokáže (a my ani o to nestojíme) všemocná ruka trhu. I to naplňování Kodexu. Ale kdo? Rada ta nemá (nebo nechce mít) žádné pravomoce -ani co se vysílání týká, ani co se vyhozených peněz za reklamu např. na Sama doma – pardon – na Je jaká je. Holt i Rada „je jaká je“.
To z pohledu úředníka. A přidal by –„ je třeba na to založit zvláštní Úřad“.

Malé resumé, co mi z toho vychází:
Neodráží to celé stav naší současné společnosti. A nejsme jen ostrůvkem „věrných“, který se tomu tlaku všeobecnému, tlaku na konzum a zlevňování všeho a všude (krom vlastních účtů – samozřejmě), postavil.
„Jak směšné“ – mohl by říci náhodný Kolemjdoucí
„Jak troufalé“ – reagovala by Šedá myš
„Jak zbytečné“ – mohl by přidat Pragmatik
„Jak osvícené“ – přidal by Buditel
„Jak potřebné“ – reagoval by Disident.
A pak by přiběhlo Dítě a zeptalo by se: „Proč se ty strejdové a tety tak hádaj? Tak ať tam pouštěj něco pěknýho a ať se nehádaj!“ – a uteklo by za kamarády na pískoviště.

V úctě Milan Brož
--------------------------------
Poznámka: odkaz na facebookovou stránku "Neručte název stanice Praha Českého rozhlasu"  je v doporučeném čtení v pravém sloupci. Můžete se přidat k příznivcům stránky. T.N.





Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat