pátek 18. března 2011

První měsíc blogu "Nerušte název stanice Praha Českého rozhlasu"


18.03.2011 14:52 - nezařazeno -trvalý odkaz

První měsíc blogu "Nerušte název stanice Praha Českého rozhlasu"


Za první měsíc zaregistrovalo počítadlo blogu více než 2400 návštěv. Není to mnoho, ale víme, že blog prohlížejí jak posluchači, tak i  lidé zevnitř rozhlasu. Jak je zvykem v diskusích na rozhlasovém webu, ani tady pracovníci rozhlasu nediskutují. Svým způsobem je to rozdělení jako bývalo za socialismu na MY a ONI. 

Rozhodně to však není onen stav, kterým zdůvodnil pan Jaromír Ostrý změnu názvu stanice:


Slovo Dvojka ve vysílání a znělkách stanice Praha se vyhrotilo spíše v symbol nekomunikace pana Ostrého a strachu jeho spolupracovníků vyjádřit jiný názor. Je to i symbol nezájmu Rady Českého rozhlasu o řešení kymácivé situace nejen na Praze, ale i v celém Českém rozhlase.

Tomáš Němec
Komentáře
[1]19.03.11 10:55:16Mirek Tengler
Já věřím, že jednou přijde doba, kdy posluchači vystřlízliví z neustálého komunikování, telefonování, tlachání a plkání o ničem, a začnou si znovu vážit lidí, kteří jim říkají pravdu a učí je tak samostatně přemýšlet. Doufám, že v takové době bude mít Český rozhlas už jinou Radu, ta zvolí jiného ředitele, který se pak obklopí jinými lidmi. Doufám, že potom bude dnešní etapa vývoje veřejnoprávního rozhlasu jednoznačně popsána jako období, kdy se vedení rozhlasu chopila garnitura pseudointelektálů a amatérů, kteří naštěstí nevydrželi s dechem a posluchači je odeslali do minulosti. Doba patolízalů, a oslavovačů podprůměru tak skončí.
[2]20.03.11 22:27:03Zdena Vladařová - 
Také věřím, že se jednou opět vrátíme ke kvalitě a masovost přestane být jediným a hlavním kritériem. Historie je na naší straně.
[3]26.03.11 12:55:59veraslov - 
Moc hezky a výstižně jste to napsal pane Tengler,souhlasím s Vámi.Děkuji

Žádné komentáře:

Okomentovat