středa 2. března 2011

Odpověď šéfredaktora Jaromíra Ostrého posluchači Milanu Brožovi


02.03.2011 22:59 - 06. Komuniké vedení ČRo -trvalý odkaz

Odpověď šéfredaktora Jaromíra Ostrého posluchači Milanu Brožovi

2. 3. 2011

Odpověď šéfredaktora Ostré dvojky pana Jaromíra Ostrého panu Milanu Brožovi na dopis z 25.2.2011, který jsme uveřejnili ZDE.

■      ■  
Vážený pane Broži,
děkujeme Vám za připomínky k vysílání Českého rozhlasu 2 - Praha. Věřte, že Vaše podněty a reakce jsou pro nás velmi důležité a že jim věnujeme náležitou pozornost. Program Českého rozhlasu 2 - Praha se výrazněji neměnil několik let, mění se však samotný rozhlasový trh. Postupný odliv posluchačů stanice nás vedl k zamyšlení a realizaci řady výzkumů, které se staly podkladem pro úpravu programového schématu ČRo 2 - Praha, která se ukázala být jako nezbytná. 

Změny, které vysílání ČRo 2 - Praha doznalo od 31. ledna 2011, nevznikly na základě jakékoliv svévole, naopak z exaktních výsledků výzkumů mezi posluchači (stávajícími i potenciálními) a z nich vyplývajících požadavků ze strany většinových posluchačů. 

Dvojka by podle mého názoru měla ve svém programu nabízet kvalitu potvrzenou léty. To se netýká jenom hudby, ale také slovesných programů. Literární a dramatické pořady by měly sázet na osvědčenou kvalitu, publicistické pořady by měly přitahovat osobnosti, které o světě a životě už něco vědí. 

Dlouhodobě se ukazuje v průzkumech i ve zkušenostech kolegů přímo v terénu, že posluchači si nedokáží ujasnit název ve formě Český rozhlas 2 - Praha. Proto jsme zvolili název Český rozhlas Dvojka. Pro nás symbolizuje slovo Dvojka komunikaci, my a vy, soužití, společenství. To, že je tento název vhodný, potvrdil i testovací průzkum agentur, který velmi dobře ohodnotil nejenom tuto značku, ale také názvy jednotlivých programových bloků.

Všech kritických připomínek si nesmírně vážím, z mého pohledu je však poněkud předčasné tyto změny objektivně hodnotit. Každá změna se musí usadit. Já i pracovníci stanice proto věříme ve vaši trpělivost a shovívavost v následujících několika příštích týdnech, během kterých se vysílání bude formovat a vyvíjet. Vedení Českého rozhlasu novou podobu vysílání ČRo 2 - Praha pečlivě sleduje a zavedení jednotlivých změn analyzuje. S nutným určitým časovým odstupem se pak ke změnám opět vrátí a vyhodnotí je. 

Ještě jednou Vám děkuji za pochopení a věřím, že Dvojce Českého rozhlasu i celému Českému rozhlasu nadále zachováte přízeň. 

S úctou 

Mgr. Jaromír Ostrý 
šéfredaktor ČRo 2 - Praha 

V Praze dne 2. března 2011
■      ■
 Srovnejte tento text s komuniké, která uveřejňuje pan Jaromír Ostrý od 11. února na webu Českého rozhlasu. Vidíte nějaký rozdíl, posun, vývoj?
Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat