středa 23. března 2011

Kdo může za špatně naprogramovaný diskusní systém na webu Českého rozhlasu? No přece posluchač ! - 2. část


23.03.2011 22:30 - 05. Dopisy posluchačů vedení ČRo -trvalý odkaz

Kdo může za špatně naprogramovaný diskusní systém na webu Českého rozhlasu? No přece posluchač ! - 2. část

dopis prozatímnímu řediteli ČRo panu Duhanovi napsala paní Jana Pavelková, 23.3.2011

       Kdybych psala panu Ostrému, tak bych možná dodala nějakou sentimentální historku, ale předpokládám, že Vy si na to nepotrpíte. 
   Ale dovolím si přidat přepis části Vašeho vystoupení v pořadu Krásný ztráty dne 21.12.2009, který je stále uložen v archivu ČT. Tenkrát jste ještě nebyl ředitelem ČRo: 
■      ■
....Vymyslet a prosadit platí na všechny profese.
Vymyslet programové schéma není problém, ale jít proti těm stereotypům, to je nesmírně náročné, to je skutečně obří úkol a zvítězit se dá jen tak, že mám vůli, autoritu a zřejmě i tu moc
 .
Michal Prokop se ptá: Jak snášíš současný trend těch medií, které vlastně pod vlivem zrychlení, zjednodušování stále víc a víc sklouzávají vlastně k banalitám? Vidíš nějaké šance jak z toho ven?
Odpověď: Já jako programový ředitel musím nyní akceptovat i tento vývoj, ale jsem s ním v neuvěřitelném konfliktu. Mně to pobuřuje, protože tento vývoj, kdyby měl pokračovat dál, tak z lidí dělá pouze konzumenty jakýchsi šumů, ruchů, hudby, jakýchsi slovních spojení bez kontextů, bez vzájemných významů, bez propojení a to je na mediích neuvěřitelně špatně. Ale já jsem přesvědčen, že to je vývoj dočasný. Ona ta media se budou muset vrátit ke své podstatě, k mluvenému slovu, které bude mít patřičnou váhu, patřičnou plochu, aby bylo řečeno vše, co řečeno být má. A ne že by to chtěla media, podle mně to budou chtít posluchači, budou to chtít čtenáři i diváci.
■      ■
  Konec citace.
     Dnes je to jinak?  Nemyslíte, že to posluchači chtějí už teď?  Teď by byla ta vhodná doba,  jste ve vyšší funkci než tenkrát. PRAHA by to moc potřebovala. Nebo to tenkrát byla jen slova prázdná?
     Děkuji Vám,  jestli jste dočetl až do konce.
  S pozdravem 
Jana Pavelková
  P.S.  Když se to tak vezme, seniory budou všichni, pokud se dožijí.  V tom je ta spravedlnost.
Komentáře
[1]24.03.11 10:08:39Ludmila Avramopulsová
Děkuji paní Pavelkové za dopis vedení a velmi s ní souhlasím.Vše už bylo řečeno v diskuzních příspěvcích, které se ovšem podařilo dobře zablokovat novým diskuzem. Jak se ukazuje problematickým.JENŽE pan JO a vedení nás zřejmě za posluchače nepovažuje,jelikož za posluchače považuje pan JO pouze ty z průzkumů:-(. My jsme jen stěžovatelé, tudíž náš názor nemůže být brán v potaz.
[2]24.03.11 15:15:13teta Kateřina,
bezva napsané, škoda že zapadne mezi naše ostatní stesky. Průzkum přece ukázal "tisíce děkových dopisů"
[3]24.03.11 23:37:29Zdena Vladařová - 
Úžasné, paní Pavelková! Děkuji a podepisuji.
[4]25.03.11 17:43:59tlusta - 
Paní Pavelková, díky. Opravdu si vážím toho, co jste napsala výše.

Žádné komentáře:

Okomentovat