sobota 26. března 2011

Důvěra v celý Český rozhlas byla otřesena


26.03.2011 23:17 - 03. Články posluchačů -trvalý odkaz

Důvěra v celý Český rozhlas byla otřesena

napsala paní Fojtíková v Diskusi 1 posluchačů na webu Českého rozhlasu 26.3.2011
■      ■
Dvojka, to je evergreen!

   Rozhlas na vlně pohody,  Dobré a ještě lepší ráno… Cítím v sobě velkou pokoru před starými předchůdci…,  ale zejména před posluchači atd. atd. (J. OSTRÝ TÝDENÍK ROZHLAS 5/2011). 
■      ■

   Pro nás, kterým byl rozhlas životním partnerem, informoval nás, vzdělával, bavil v dobách dobrých i zlých byla změna vysílání od 31.1. kalichem hořkosti.  Název stanice nelichotivý, znělka, to kulturní dědictví – harfy Smetanova Vyšehradu nahrazena nevkusným popěvkem, diletantizmus, trivializace, to vše svědčilo o tom, že stanice se dostala do rukou pevných, ale špatných.  Ani víc než pět tisíc emailových proseb a vzkazů o - kromě jedné změny – vrátit JAK TO VIDÍ k dalším změnám J. Ostrého nepřimělo.  Ani v nejhorším snu by mě nenapadlo,  že na stará kolena budu o mou milovanou stanici o jednu z mála jistot v tomto zneklidňujícím světě okradena.  NAVÍC ČLOVĚKEM, KTERÝ ZÍSKAL DŮVĚRU POSLUCHAČŮ jako režisér Toulek.  Rázem se z uctívaného stal nepřítel č. 1., který stanici ničí.  I když si vysílání postupně „ SEDÁ“ a zas se možná i přiblíží vysílání před 31.1.  Už dnes je jasné, že ztráty budou velké.  Především byla otřesena důvěra v celý Český rozhlas,  ale i ztráta posluchačů bude velká.  I když vaše výzkumy ukážou opak (ostatně to už jste nám jednou předvedli),  kapři si přece rybník nevypustí!  Vážený pane Ostrý, na vypěstování evergreenu musí být zahradník zkušený!

P.S.: Ještě neodezněla nepochopitelná nehoda z 15. března, tragické výročí okupace naší vlasti Hitlerem, kdy byl dopoledne odvysílán na této stanici pořad o Švejkování v naší povaze a již je zde nehoda jiná, byť podstatně menší. V pátek 25.3. v 8,30 hod. moderátor končil svou relaci pozdravem ŠALOM, což mohlo být pro mnohé matoucí a nesrozumitelné a pro jiné překvapující. Ti, kteří poslouchají  např. veřejnoprávní Deutschlandfunk,  slyší tento židovský pozdrav pravidelně ve vysílání pro národnostní menšiny v Německu.  Ale my bohužel ještě nežijeme v zemi s tak vyspělou demokracií a takové vtipkování tahá za uši!

Komentáře
Článek je bez komentářů

Žádné komentáře:

Okomentovat