sobota 3. prosince 2011

Vítejte na nové adrese blogu „Nerušte název stanice Praha Českého rozhlasu“


3. 12. 2011 napsal Tomáš Němec

Vážení čtenáři a uživatelé blogu „Nerušte stanici Praha Českého rozhlasu“,

tento blog obsahuje všechny články, které byly na předchozí adrese. Dá se říci, že do tohoto okamžiku by měl být jeho kopií.  Původní článek je ohraničen rámečkem a vaše komentáře jsou pod ním. Dosavadní komentáře se tak staly součástí článku.

Nové články by už neměly být ohraničeny rámečkem.

Způsob  přihlašování do komentářů je jiný, než byl na minulé adrese. V tom se ještě příliš nevyznám. Budete to muset zkusit sami. Také nemusíte, ovšem s tím rizikem, že se starým blogem vaše komentáře za necelý měsíc zmizí.

Abych mohl sdělovat svoje nové poznatky týkající se používání tohoto blogovacího systému blogspot.com, založit jsem další kategorii článků – 001. Technické poznámky. Kategorii se zde říká štítek. U tohoto blogu je článek označen štítkem v zápatí (u komentářů), nikoli v záhlaví (u data publikování) jako tomu bylo u předchozího blogu. 

Je možné, že několik vašich komentářů z posledních dní sem není přeneseno. Zůstaly pouze na starém blogu. Byl bych však rád, kdybyste diskusi přenesli pod články a do diskuse na této nové adrese.


Prosím,  pořádně si nový blog prohlédněte. Přestože jsem se snažil, aby vypadal co nejpodobněji tomu dosluhujícímu, bude Vám chvíli trvat, než se tu orientujete.


Adresa pro zasílání Vašich příspěvků a pro komunikaci zůstává stále stejná:
                                   nerustestanicipraha@seznam.cz


Dodatek 8.12.2011
POZOR ZMĚNA PROTI PŘEDCHOZÍMU BLOGU!!!
Tento blogovací systém umožňuje "zalamovat" články, to jest z dlouhého článku zobrazit na titulní stránce třeba jen jeden odstavec a teprve po kliknutí na údaj "Další informace", který je mezi článkem a komentáři, se rozbalí celý článek. Postupně takhle zalomím některé delší články, zvláště ze štítku "01. Diskuse posluchačů",  kde se všechny minulé vaše diskusní příspěvky staly vlastně součástí článku samého.
Jak takové zalomení vypadá, si zatím můžete vyzkoušet u článku 

30.11.2011 07:58 - 06. Komuniké vedení ČRo -

VEŘEJNÝ SEMINÁŘ O HUDEBNÍ SLOŽCE STANIC ČRO 1 – RADIOŽURNÁL A ČRO 2 – PRAHA

-----------------------------------
který  zatím snadno najdete.


Prostudujte 5 komentářů, které jsem vložil přímo pod svůj podpis u tohoto článku!

Dodatek 19.3.2012
Až si tady vyzkoušíte, jak se přidávají komentáře, můžete přidávat komentáře pod jednotlivé články, ale také můžete obohatit svými postřehy dnes již obsáhlou diskusi posluchačů,  kterou najdete pod štítkem 01. Obecná diskuse posluchačů, která ve chvíli psaní tohoto dodatku pokračuje už svou devátou částí - viz odkaz http://www.nerustestanicipraha.blogspot.com/2012/02/diskuse-posluchacu.html

Dodatek 3.7.2012


Bohužel není v mých silách kontrolovat a měnit odkazy v článcích tak, aby byly funkční jako na starém blogu. Často odkazuji i na články na tomto blogu, ale odkaz vede na původní adresu, která byla na blogu, který poskytovala firma Seznam.cz. Omluvám se za tento nedostatek.

Tomáš Němec
editor blogu.

30 komentářů:

  1. Tomáš Němec
    Nejste-li nikde zaregistrovaní, jak ukazuje roletka vespod, vyberte Komentovat jako Anonymní a podepište se

    OdpovědětVymazat
  2. Tomáš Němec
    Také můžete vybrat "Název/Adresa URL

    OdpovědětVymazat
  3. Tomáš Němec
    Já jako administrátor mohu komentovat při přihlášení názvem blogu "Nerušte název stanice Praha".

    OdpovědětVymazat
  4. Zkuste si sem přidat svůj komentář !!!

    OdpovědětVymazat
  5. Paní Ondřejová psala, že se jí sem nedaří vložit komentář, Zkouším tedy znovu. Napsal jsem teď text.
    Dole v okénku "komentovat jako" vyberu "Název/adresa URL" a do okénka "Název" napíšu své jméno, okénko "adresa URL nechám nevyplněné a kliknu na "pokračovat". V okénku "Komentovat jako" se objeví "Tomáš Němec" (tj. moje jméno). Kliknu na "Přidat komentář"

    OdpovědětVymazat
  6. Eva Ondřejová
    Pokouším se o vložení "komentáře".

    OdpovědětVymazat
  7. Ludmila Vajďáková
    Pane Němče, děkuji za Vaši aktivitu v pokračování diskuse Nerušte stanici Praha. I když jsou stránky trochu jiné od předešlých, určitě se všichni zorientujeme, některým to bude trvat rychleji některým méně, ale aspoň budeme muset namáhat mozkové závity a tím si oddálíme Alzheimera, my se nevzdáme:-)

    OdpovědětVymazat
  8. No tak vida, první pokusy úspěšné!!!

    OdpovědětVymazat
  9. Dobrý den,zkouším to znovu tady,jen mi není jasné : v ostatních částech (?) to bude fungovat stejně nebo se komentáře budou vkládat jen sem?

    OdpovědětVymazat
  10. Eva Ondřejová
    Myslím,že jsem to už pochopila,to zase nadělám zmatků!

    OdpovědětVymazat
  11. Pane Němče, obdivuju Vás, vůbec bych se na takové ajťácké detaily necítila. Díky.Tlustá

    OdpovědětVymazat
  12. Vkládat příspěvky můžete u jakéhokoli článku nebo v obecné diskusi jako dosud. Při kopírování se vaše diskusní příspěvky staly součástí článků a další diskuse tímto způsobem pokračuje až pod komentáři, které už tam jsou z minulého blogu. Princip vkládání komentářů je všude stejný. Jen si před odesláním komentáře musíte vybrat v roletce "Komentovat jako". Doporučuji vybrat "Název/adresa URL". Jako název vyplníte svoje jméno, adresa URL necháte prázdné. Po odeslání se vaše jméno objeví nad příspěvkem, jako už se to výše povedlo paní Ondřejové.

    OdpovědětVymazat
  13. Bohumila Tlustá4. prosince 2011 v 16:59

    Nechci být anonym, tak jsem to zkusila takto, doufám, že to bude v pořádku

    OdpovědětVymazat
  14. díky pane Němče.

    OdpovědětVymazat
  15. ludmila avramopulosová5. prosince 2011 v 11:56

    tak testuji

    OdpovědětVymazat
  16. stalo se:
    "zapni si dvojku,je tam něco zajímavého"
    Ve vedlejší místnosti se přepíná na ČT2 a otázka zní: proč říkáš dvojka, když mluvíš o rádiu? I po tři čtvrtě roku si název nesedl. Dobře se to plete. Dobře. Proč?

    OdpovědětVymazat
  17. Pro fanoušky p. Dr. V. Větvičky: 18.12. bude v Dobrém jitru na Praze 2 od 5-8. Mám to nejen z Týdeníku rozhlas, kde občas lžou!, ale z "dobře informovaných zdrojů" :))).

    OdpovědětVymazat
  18. Zkouším nové přihlášení podle návodu. Děkuji panu Němcovi, že založil nový blog, když ten původní smažou. Mimochodem nevíte někdo proč? Je to pokračující cenzura? P. Charouz

    OdpovědětVymazat
  19. Pane Charouzi, zdůvodnění zrušení blogů na Seznamu.cz si můžete přečíst zde - http://tomuv.denik.sblog.cz/2011/09/14/782

    OdpovědětVymazat
  20. Brtník (se hlásí)8. prosince 2011 v 14:51

    Také si to chci prubnout.
    Pane Němče děkuji!
    Snad se PD trochu zastydí (zalekne), popřípadě zareagují jeho "nadřízení"... a bude sase dobře :-)

    OdpovědětVymazat
  21. Včera jsem psala 2 maily P.Duhanovi a J. Ostrému. Posteskla jsem si na ranní vysílání s J.Lukešovou a M. Gabrielem. Podle mne je to hrůza, víceméně bulvárek bez jakékoliv přípravy, čtení mailů, chichotání a žoviální konverzace ve studiu. Docela dobře vydělaný chlebíček ve dvou. Mám k této dvojici opravdu silné výhrady. Následně jsem z Týdeníku rozhlas vyčetla, že ve Vánočních Dobrých jitrech bude T. Fišerová, A. Strejček, Š. Rak a J. Krček. Za to jsem oběma jmenovaným šéfům poděkovala. No J.Ostrý reagoval jen na děkovný mail, ten kritický jaksi nezmínil.No jo, je jaký je, že.

    OdpovědětVymazat
  22. Ludmila Vajďáková14. prosince 2011 v 23:48

    Byla jsem přes týden mimo ČR a neměla jsem možnost poslouchat vysílání rozhlasu. Přijela jsem s nadějí, že se něco zlepšilo na ČRo2 Praha, ale podle příspěvků, které jsem četla, jsem zjistila, že je vše při starém. PD a JO nereagují na žádné připomínky a dál se chovají jako mrtví brouci. Ale co chceme, když jim jdou příkladem naši politici, kteří si také dělají, co chtějí, jakoby vládnutí byla jejich soukromá firma. A přesně to dělají šéfové rozhlasu. Aspoň že funguje archiv, ze kterého si můžu vybrat, zatím...

    OdpovědětVymazat
  23. To nejhorší z NM - Zora Jandová - bude na Štědrý večer - a další "pecka" V. Harapes 25.12.Ještě tam chybí paní Gábi. JO zkouší co ještě za jeho ostrovlády vydržíme. Naštěstí na Štědrý večer jsou u nás jiné plány, než si zkazit čas vánoční posloucháním dvojky, dříve ČRo Praha 2. Je to stejné, jako v této společnosti, co si necháme líbit od politiků,a těch, co mají moc nám vládnout to máme. Možná si nic jiného ani nezasloužíme.

    OdpovědětVymazat
  24. Ludmila Vajďáková16. prosince 2011 v 11:42

    Máte pravdu, paní Tlustá, asi si nic jiného nezasloužíme. Mladí se moc o změny v rozhlase nezajímají a vlastně ani o politiku. Je jim jedno, že naše země pomalu, ale jistě směřuje svým chováním zase k východu. Těch 40 let pod nadvládou Rusů nezažili, tak si to prostě chtějí zopakovat, i když to bude asi trochu jiným způsobem, možná finančně bolestivějším. A ti naši "slavní" představitelé, kteří by si to mohli pamatovat, tomu napomáhají. Ach jo, to jsem nečekala, že se po roce 1989 dočkáme takových pořádků.

    OdpovědětVymazat
  25. Paní Tlustá, ono to je problematické, zda Zora Jandová je to nejhorší z Nočního mikrofóra. Dnes je pátek. Poslouchal jsem její pořad v úterý. Hostem byl MUDr. Roman Šmucler. Projev paní Jandové se mi zdál hrozný, neustále se přeříkala, chichotala, ztrácela myšlenku. Slovní vyjadřování pana Šmuclera bylo podle mého názoru o tři třídy výš. Jenže v průběhu pořadu se dovolalo asi 10 lidí, kteří pořady paní Jandové chválili a říkali, že jí mají rádi. Ani náznak nějaké nespokojenosti. Nemyslím, že by to bylo nějak zinscenované. Jedna paní říkala, že je nevidomá a že poslouchá Noční mikrofórum každý den. Když jsou ve vysílání jen samé kladné ohlasy posluchačů, těžko říci, zda paní Jandová je tou nejhorší, i když mě osobně se její nesouvislý projev nelíbí.

    OdpovědětVymazat
  26. No jo pane Němče, proto asi jsme tady, že si slušně řekneme, co se nám líbí a co ne. Já už NM poslouchám taky zřídka, v úterý jsem neposlouchala vůbec. Mě vadí to, co nám všem tady - ta arogance vedení ČRo. Za celou dobu zde nikdo neuznal chybu.Webeditoři snad ani už neexistují.Paní Ondřejová se může upsat, nikdo jí nebere vážně, jak je to s páně Rožánkovou Disqus - taky vidíme. Já přes den neposlouchám,nejsem "na příjmu", NM si vybírám (např. M. Kratochvíla). Ranní vysílání s J.Lukešovou a M. Gabrielem vidím jako velkou tragedii, to jejich švitoření se fakt nehodí na ČRo Praha 2, dokonce ani na dvojku. Napsala jsem to oběma pánům, PD a JO. NIC!

    OdpovědětVymazat
  27. To je právě to, čeho chtělo vedení rozhlasu dosáhnout. Aby Ostrou dvojku poslouchali jen ti posluchači, kterým se vysílání líbí. A protože za poslední rok přibylo stanici Praha/Ostrá dvojka 44 tisíc posluchačů, (viz http://nerustestanicipraha.blogspot.com/2011/11/22.html ), vedení rozhlasu je spokojeno a své konání považuje za správné. Nejde jim o to, aby se vysílání líbilo konkrétně mně, vám nebo třeba panu Ostrému. Jde jim o to, aby se výsledek projevil v průzkumech poslechovosti. No, a když do vysílání volají jen ti lidé, kterým se to líbí - o to lépe. Posluchačstvo se holt změnilo. To, že jedna paní nebo třeba i dvacet jednotlivých posluchačů vyjádří svůj písemný, soukromý, nikde neviditelný nesouhlas s vysíláním, to nic neznamená. Do vysílání volají jen ti posluchači, kterým se to líbí a pro rozhlas je přeci důležité to, co je ve vysílání.

    OdpovědětVymazat
  28. ludmila avramopulosová20. prosince 2011 v 12:22

    Ještě k ZJ - párkrát jsem to její vysílání kvůli hostovi poslouchala, a skoro vždy tam volala nevidomá paní. Tak nevím, a nechci to zlehčovat. Je to stále ta samá paní nebo jiná paní...Já vím, že to zní divně, ale ZJ má vždycky takový ohlas......upřímný:-/
    V sobotu jsme byla na křtu CD pana Anderleho v Pelléově vile. A myslíte, že tam oficielně byl někdo z rozhlasu? Ani náhodou, žádné poděkování, že tento pořad který pan Anderle rádiu věnoval.Ostuda je to. Vedení si fakt sedí na vedení.Po kvalitě nejdou, jdou po kvantitě - čím víc posluchačů, tím líp. ALE jaká je pravda s tím přílivem posluchačů...to by mne opravdu zajímalo.Jo a taky stále zuřím - ten název dvojka je něco šíleného a stále jsem si nezvykla. Hanba vedení, že vyměnili Prahu za dvojku.Nepochopitelné, nevysvětlitelné.
    Ale teď přeji Vám všem, příznivcům kvalitního vysílání pěkné svátky a vše dobré v novém roce.

    OdpovědětVymazat
  29. Vážený pane Němče, k nadcházejícím Vánočním svátkům a k nadcházejícímu roku 2012 Vám přeju pevné zdraví, a hodně sil. Děkuji, že jste nám tento rok pomáhal orientovat se v džungli různých diskusí Českého rozhlasu. Vedení nás celoročně ignoruje, nebude to lepší ani příští rok. Ve dnech smutku nad ztrátou Václava Havla sice trochu přibrzdilo, ale to je vlastně dáno celostátním vyhlášením. Vedení rozhlasu svůj postoj nezměnilo.Za 3 dny to bude zase stejné. Bohužel.

    OdpovědětVymazat
  30. A dnešní ráno už je ve starých ostrých kolejích, dvojice Lukešová-Gabriel nemá co povídat, čím nás potěšit, opakovaně čte počasí,několikrát za hodinu,které se "kupodivu" za tu chvilku nezměnilo:))),pište, mailujte, telefonujte. Já opravdu nechápu šéfredaktora, že to takhle nechá. Je to trestuhodné. Prosím paní Lukešová, pane Gabrieli, když už dostáváte zaplaceno, připravte se na ty 3-3,5 hodiny. I já Vás platím.

    OdpovědětVymazat