středa 5. listopadu 2014

Český rozhlas ustoupil od reorganizace Dismanova souboru

4. 11. 2014 zveřejněno na webu Zachraňte DRDS

Veřejnoprávní rádio nechá v čele "Dismančat" dlouholeté vedoucí tělesa, manžele Fleglovy. Výpověď vzal zpět po protestech veřejnosti.

Výsledná podoba Dismanova rozhlasového dětského souboru vzejde s diskuse vedení Českého rozhlasu s rodiči jeho členů. Plánovaná reorganizace a případné sloučení souboru a Dětského pěveckého sboru se přitom 1. ledna 2015 neuskuteční.

„Umělečtí vedoucí souboru, manželé Zdena a Václav Fleglovi, zůstanou u souboru do konce sezony 2014/2015,“ informoval ČTK mluvčí rozhlasu Jiří Hošna po dnešní schůzce rodičů a vedení veřejnoprávního rádia. „Jednání se uskutečnilo v klidné atmosféře, o podobě rozhlasového souboru budeme v průběhu sezony s rodiči diskutovat,“ podotkl.

Podle dřívějšího prohlášení zástupců rozhlasu propojením těles měl 1. ledna vzniknout subjekt, který by nabídl svým členům zejména lepší zázemí. Rodiče a sympatizanti souboru sdružení v iniciativě Zachraňte DRDS vyjadřovali obavy, že reorganizace povede ke zrušení souboru a vadilo jim, že dlouholetí umělečtí vedoucí souboru Fleglovi dostali výpověď. Svůj nesouhlas vyjádřili peticí a happeningem konaným 29. října, kdy symbolicky položili před vchod do budovy rozhlasu pestrobarevné záchranné kruhy.

Sloučení rozhlasového dětského souboru a Dětského pěveckého sboru by podle Rady Českého rozhlasu mělo zachovat dosavadní charakter a tradice obou souborů. Rozhlas má při obsazování vedoucích postů zároveň postupovat maximálně otevřeně.


Žádné komentáře:

Okomentovat