neděle 6. května 2012

NEDĚLNÍ VIDEOROZHOVOR: Jan Menger: Z hlediska portfolia stanic má letos prioritu stanice mluveného slova

6.5.2012 zveřejněno na serveru Česká média




Náměstkem generálního ředitele Českého rozhlasu Petra Duhana pro program a vysílání se od 1. března stal Jan Menger, který předtím řídil středočeskou stanici ČRo Region. Menger společně s dalšími členy topmanagementu představil koncepci rozvoje ČRo v letech 2012-2014. Z ní také vyplývá založení tří center – pro zpravodajství, vysílání a výrobu. „Vnímám za zásadní věc, upřednostňovat kvalitu před kvantitou,“ zdůraznil Menger s tím, že se zaměří na zefektivnění provozu všech složek, na zpřehlednění struktury a na redukci a profilaci jednotlivých stanic. Jednou ze zásadních oblastí, ve kterých se zpřehlední struktura veřejnoprávního rozhlasu, jsou tvůrčí skupiny. Jan Menger o nich, ale také o dalších plánech, například o stanici mluveného slova, hovoří v aktuálním rozhovoru Českých médií. V něm například vůbec poprvé zaznělo jméno nové vedoucí tvůrčí skupiny pro děti a mládež Zory Jandové.





odkaz http://www.ceskamedia.cz/media/stalo-se/432718/nedelni-videorozhovor-jan-menger-z-hlediska-portfolia-stanic-ma-letos-prioritu-stanice-mluveneho-slova

3 komentáře:

  1. Doporučuji vyposlechnout celý videorozhovor! Velmi zajímavé! Konečně něco konkrétního k budoucím změnám programu i ke změně stanic Českého rozhlasu!

    OdpovědětVymazat
  2. Po poslechu se nemohu zbavit dojmu, že stanice mluveného slova budou zase jen dialogy, občas něco populárně vědeckého, nějaký ten komentář. Ale kde budou hry, četba apod.? Snad bude vytvořeno také nějaké vysílání založené na umění. Zůstane Vltava? Nějak si to celé neumím dobře představit. Asi jsem méně chápavá.

    OdpovědětVymazat
  3. Vltava asi zůstane, z Prahy se sloučením s regionálními stanicemi stane Národní okruh, třeba na něm zůstanou nějaké hry, četby a pohádky. A ty třeba budou doplňovány kudrnovskými blábolivými výlety po zemích českých a moravských.

    OdpovědětVymazat