čtvrtek 3. května 2012

Tvůrčí skupinu pro děti a mládež Českého rozhlasu povede Zora Jandová

3.5.2012 informoval Odbor komunikace a vnějších vztahů na severu Českého rozhlasu


Oblíbená herečka, zpěvačka a rozhlasová moderátorka Zora Jandová povede od 1. června Tvůrčí skupinu pro děti a mládež. Jandová zvítězila v tříkolovém výběrovém řízení, do něhož se přihlásilo 36 zájemců.


Hlavním úkolem Zory Jandové a jejího týmu bude ve spolupráci s Centrem vysílání připravit novou podobu nabídky Českého rozhlasu pro děti a mládež, se kterou chce Český rozhlas přijít ve zkušebním provozu ještě letos na podzim. Prvotní koncepci tohoto vysílání a navazujících webových stránek už odevzdala v rámci výběrového řízení. U výběrové komise pak se svým projektem jednomyslně zvítězila. 
„Jsme rádi, že Zora Jandová zúročí své dlouholeté profesionální zkušenosti s tvorbou pro děti právě v Českém rozhlase,“ konstatuje náměstek generálního ředitele pro program a vysílání Jan Menger. „Její materiál nezapomíná na potřeby a záliby internetové generace,“ dodává Filip Rožánek z ČRo Nová média, který novou podobu dětského vysílání Českého rozhlasu inicioval. 
Plánované dětské vysílání Českého rozhlasu využije internetové i digitální platformy včetně mobilních aplikací. Projekt schválilo vedení ČRo na sklonku roku 2011, výběrové řízení na vedoucího Tvůrčí skupiny pro děti a mládež probíhalo v březnu a dubnu letošního roku.

Profil Zory Jandové: 
MgA. Bc. Zora Jandová
 
Absolventka DAMU (1982), VŠ tělesné výchovy a sportu Palestra (2009), nyní dokončuje doktorandské studium v oboru masmediální komunikace, marketingu a reklamy na Univerzitě Konštantína Filozofa v Nitře. Tématem její disertační práce je fenomén živého vysílání včetně pořadů pro děti, vysílání pro děti se věnoval také její školní výzkum.
Zora Jandová je oblíbená herečka a zpěvačka, ale také moderátorka Nočního Mikrofóra na ČRo 2 – Praha, textařka, překladatelka, scenáristka, malířka, kondiční specialistka a lektorka taiči. V roce 2002 se umístila sedmá na mistrovství světa v taiči jako nejlepší závodnice z evropského kontinentu. Ovládá francouzštinu a angličtinu, z nichž překládá divadelní hry, šansony a dětské knížky. Domluví se rusky, moderovat a zpívat zvládne v dalších osmi jazycích. Vystupovala ve více než 11 zemích světa.
Má státní zkoušku z pedagogiky a psychologie, složila zkoušky z ekonomiky, marketingu, managementu a personálního managementu.
V roce 2007 vydala pro děti interaktivní knížku-zpěvník s vlastními ilustracemi Ryba z Havaje, v České televizi šest let uváděla dětský diskusní pořad Tykadlo, na Primě pořad Mazlíčci. Další dvě její autorské knihy pro děti a mládež jsou připraveny k vydání, tři jiné dětské knížky přebásnila z angličtiny a americkému animovanému filmu, který podle nich vznikl, propůjčila v české verzi svůj hlas. Představitelka 50 filmových, televizních a rozhlasových rolí.
Vede Klub komunikace Habakuk pro děti 1. až 5. tříd při ZUŠ Řevnice, jezdí se svým autorským programem po školách, spolupracuje se školkami a s nadací Naše dítě. 

5 komentářů:

  1. ... a pak že už Český rozhlas nedokáže posluchače ničím překvapit...

    OdpovědětVymazat
  2. No vida, Zorka všeumělka, vše zvládá, vše umí, s přehledem umí poslat posluchače do háje,tisíce zkoušek ze všeho a tak se jí daří vyhrát konkurz! No pane jo, tedy.

    OdpovědětVymazat
  3. Můj ty smutku, asi zavádějí besídky pro zvláštní školy.

    OdpovědětVymazat
  4. Pane Janáku, já myslím, že výsledky tohoto výběrového řízení jasně ukazují, jakým směrem bude Český rozhlas směřovat, ať je ve vizích pana Duhana deklarováno cokoli

    OdpovědětVymazat
  5. Pane Němče, ani se neodvažuji napsat, kam rozhlas mílovými kroky směřuje. A ještě naokraj - oblíbená herečka Z. J. toho moc nenahrála, a tak přemýšlím nad tím, čí je oblíbená.

    OdpovědětVymazat