čtvrtek 29. ledna 2015

Zbytečně plýtváte penězi, které poctivě platíme. Opakovaná stížnost posluchačky Ivany Síbkové Radě Českého rozhlasu ohledně změn na stanici Dvojka

Reakce posluchačky I. Síbkové na odpověď Rady ČRo a vedení ČRo z prosince 2014 ohledně změn na stanici Dvojka (leden 2015)
■     ■
Projednáno na veřejné schůzi Rady Českého rozhlasu 28. 1. 2015
■     ■

Text e-mailové reakce na odpověď Rady ČRo a vedení ČRo
 
Vážená Rado Českého rozhlasu, vážený pane řediteli, pane Dittrichu. 
Děkujeme Vám za odpovědi. Znovu píši za sebe i za Vaše, naše Věrníčky, kteří nemají tu možnost. Jsou staří, nemocní, chudí. 

Není pravda, že nejsme spokojeni s programem Prahy Dvojky. To bychom Vám vůbec nepsali a přeladili na jinou stanici. Vaše vysílání je nejlepší v celé naší republice. Stačilo by, aby jste vysílali jen Vy. Jen nás mrzí, že zbytečně plýtváte penězi, které poctivě platíme. Prosíme, než uděláte nějaké drahé změny, velice rozvažte, zda raději neinvestovat do lepšího signálu Vaší, naší stanice Prahy Dvojky. Ne zbytečně platit dalšího experta, který bude zkoumat nové znělky. Proč nenechat staré osvědčené. Ale to už máme probrané. Zahodit znělku Tobogánu, Šťastné cesty ....? Je to na pováženou. 

Děkuji za vysvětlení jak se podívat na Váš program. Já sama to samozřejmě umím, ale když jste program posílali do mého mailu, já ho přeposílala spoustu lidem dál a tak jste měli více posluchačů. Co program od Vás nechodí, tito lidé už nic nenutí si Vás naladit. Nejsou tak věrní, jako my, Vaši Věrníčci. Já sama jsem stálou předplatitelkou Vašeho Týdeníku rozhlas a pořady, které mně nejvíce zajímají si v něm označuji. 

Dnes jsme vyslechli krásný dialog našich, Vašich ředitelů. Mají opravdu pochvalu, jako i ostatní Vaši pracovníci.  
Přejeme celé Praze Dvojce tak nádherný soulad, jako má v rodině pan generální ředitel, pan Peter Duhan. Stačí, když si zahledí do očí a oba ví, jak je vlastně na světě krásně. Vládne jim veliké porozumění. To bychom přáli celému světu. 
Přejeme našemu, Vašemu rozhlasu krásné vánoce, v novém roce 2015 všem mnoho dobrého zdraví, žádné stížnosti a jen radost v osobním i pracovním životě. 
Ivana Síbková za Vaše Věrníčky. 

PS: Ještě mam vyřídit velkou nespokojenost  s přendáním nedělní bohoslužby z Prahy Dvojky na stanici Vltava. Jsou lidé, kteří nejsou schopni si přeladit rádio na hodinu jinam a pak znovu zpět. Neumí ani zavolat o pomoc, jak nabízíte. A právě tito posluchači nemohou dojít do kostela, jsou upoutáni na postel a věřte na bohoslužbu se vždy velice těší. No děláte nemilé změny a oni jen poctivě platí a čekají, jakou pohromu zase vymyslíte. To Vám vzkazují staří, ale i mladí nemocní, chudí, Vaši věrní posluchači.

Znovu prosí o obnovení Textempore pana Františka Novotného. Moc se těší na nový pořad Okouzleni slovem, jak nám i v pořadu 12 ve 12 prozradil pan ředitel Miroslav Dittrich. Těší se na Dobrá rána s panem Františkem Novotným. Je šperk Vaší stanice. 
Původní emailová stížnost posluchačky vč. odpovědi Rady ČRo a vedení ČRo 
■     ■

Odpověď Rady ČRo 
Vážená paní Síbková, 
jménem Rady Českého rozhlasu tímto reaguji na Vaše zprávy z 1. a 30. 12. 2014. 
Jak jsme Vám již napsali, mrzí nás, že nejste spokojena s některými změnami v Českém rozhlase. Zároveň nás těší, že ohledně jiných pořadů vyjadřujete svou spokojenost. 
Píšete-li o potížích se signálem Dvojky, popřípadě o nesnázích některých lidí s přeladěním mezi stanicemi ČRo Dvojka a Vltava, nezbývá nám než doporučit, aby dotyční nebo jejich příbuzní a přátelé využili rad, které ohledně příjmu svých stanic nabízí Český rozhlas. Ve většině českých domácností je televize, ta dnes ‒ po televizní digitalizaci ‒ nabízí také příjem obou Vámi jmenovaných stanic ČRo. 
Jsme si vědomi toho, že zejména pro některé starší lidi jsou technické novoty i úkony, jako je přeladění mezi dvěma stanicemi, obtížné, Rada ČRo ale nemá k dispozici nástroje, jak s tím přímo pomoci. Můžeme se dále snažit přispět k tomu, aby Český rozhlas nabízel rady i výše jmenovaným občanům ‒ a budeme tak činit. 
Vážená paní Síbková, děkujeme Vám za Vaše milé novoroční přání a přejeme Vám do nového roku vše dobré a co nejvíce příjemných posluchačských zážitků s pořady Českého rozhlasu. 
S pozdravem 
Doc. PhDr. Michal Stehlík, Ph.D.
předseda Rady ČRo 
■     ■


2 komentáře:

  1. Ludmila Vajďáková29. ledna 2015 v 14:47

    Škoda každého komentáře, tito lidé, co sedí v Radě vůbec nepochopili potřebu posluchačů, hlavně těch starších, kteří ČRo 2 poslouchají. Rozhlasoví pracovníci jsou teď v pohodě, je jim spolu dobře a můžou si v ranním vysílání skákat do řeči, i když posluchač nerozumí, co tam vlastně povídají. Diskuse byla zrušena, tak proč by se posluchači dál zabývali?!

    OdpovědětVymazat
  2. Kdo si chcete udělat představu jak není jednoduché vybrat schopného moderátora pro určitý typ pořadu nebo média, tak doporučuji shlédnout několik minut s Voldánovou v pořadu " Sama doma". Dávám zde odkaz na diskuzi, kde doslova smršt negativnvíh reakcí a velice kvalitních rozborů moderování.. http://www.ceskatelevize.cz/porady/1148499747-sama-doma/diskuse/. Z toho je vidět,že ne každý se hodí pro určitý typ práce a to čeho jsem si všiml po nastoupení vyhozených televizních moderátorek na Prahu. Právě Dvojka je takovou prodejnou holkou,kde vedení vytvořilo moderátory z bublin založených na jakési slávě celebrit, kašlajíc na stálé posluchače této stanice.

    OdpovědětVymazat